Документ скасований: Наказ № 615 від 29.12.2007

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
БОРИСПIЛЬСЬКА МИТНИЦЯ

НАКАЗ
аеропорт Бориспiль

вiд 31.01.2005 р. N 49


Про запровадження спецiальних заходiв митного контролю

     З метою запобiгання випадкам ухилення вiд сплати податкiв у повному обсязi та вiд застосування установлених заходiв нетарифного регулювання суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi (далi - суб'єкти ЗЕД) шляхом неправильної класифiкацiї згiдно з Українською класифiкацiєю товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi (далi - УКТЗЕД) товарiв, що перемiщуються через митний кордон України, та вiдповiдно до Порядку роботи вiддiлу номенклатури та класифiкацiї товарiв регiональної митницi, вiддiлу контролю митної вартостi та номенклатури митницi при вирiшеннi питань класифiкацiї товарiв, що перемiщуються через митний кордон України, затвердженого наказом Державної митної служби України вiд 01.10.2003 N 646 (далi - Порядок); наказiв Державної митної служби України вiд 09.07.97 N 307 "Про затвердження Iнструкцiї про порядок заповнення вантажної митної декларацiї" (у редакцiї наказу Державної митної служби України вiд 18.04.2002 N 207), вiд 14.10.2002 N 561 "Про затвердження Порядку здiйснення митного контролю й митного оформлення товарiв i транспортних засобiв iз застосуванням вантажної митної декларацiї" (у редакцiї наказу Державної митної служби України вiд 21.10.2003 N 715) наказую:

     1. Затвердити Тимчасову технологiчну схему митного оформлення товарiв "групи ризику" за вантажною митною декларацiєю (додається).

     2. Начальнику вiддiлу контролю митної вартостi та номенклатури забезпечити (далi - ВКМВН):

     - постiйний та систематичний аналiз та перегляд положень цього наказу з метою змiни перелiку товарiв та визначення додаткових спецiальних заходiв митного контролю, виходячи з об'єктивних обставин та тенденцiй товарообiгу;

     - щомiсячне доведення до керiвництва митницi iнформацiї про результати впливу заходiв посиленого контролю за товарами "групи ризику";

     - доведення положень цього наказу до вiдома суб'єктiв ЗЕД та декларантiв.

     3. Начальникам вантажного вiддiлу (далi - ВВ), вiддiлу контролю транспортних засобiв (далi - ВКТЗ) забезпечити посилення контролю за ваговими характеристиками товарiв (графи вантажної митної декларацiї (далi - ВМД) 35 та 38).

     4. Начальникам ВВ, ВКТЗ та ВКМВН посилити контроль за повнотою надання митницi документiв, визначених п. 2.5 Порядку для пiдтвердження характеристик товарiв, якi є визначальними для класифiкацiї згiдно з УКТЗЕД при здiйсненнi митного контролю та митного оформлення товарiв.

     5. Начальникам ВВ, ВКТЗ та ВКМВН забезпечити наявнiсть у справах митницi при митному оформленнi запасних частин та комплектуючих (складових) частин готових виробiв, а також готових виробiв у незавершеному (некомплектному) виглядi, в тому числi у розiбраному станi документiв (наприклад, iнструкцiї користувача, каталог виробника), якi мiстять iнформацiю про характеристики виробу, визначальнi для класифiкацiї за УКТЗЕД (функцiональне призначення виробу, перелiк його складових, за необхiдностi, вiдомостi про матерiал, з якого цей вирiб виготовлено).

     6. Начальникам ВВ, ВКТЗ та ВКМВН вжити дiєвi заходи для недопущення порушень вимог Iнструкцiї про порядок заповнення вантажної митної декларацiї, затвердженої наказом Державної митної служби N 307 вiд 09.07.97 "Про затвердження Iнструкцiї про порядок заповнення вантажної митної декларацiї" (у редакцiї наказу Державної митної служби України вiд 18.04.2002 N 207), в частинi заповнення графи 31 ВМД.

     7. Начальнику загального вiддiлу забезпечити тиражування та розсилку наказу до пiдроздiлiв вантажної служби.

     8. Накази Бориспiльської митницi вiд 09.06.2004 N 295 та вiд 30.09.2004 N 505 вважати такими, що втратили чиннiсть.

     9. Начальникам ВВ, ВКТЗ, ВКМВН, вiддiлу iнформацiйно-аналiтичної роботи та митної статистики, вiддiлу митних платежiв забезпечити постiйний контроль за виконанням положень цього наказу в пiдпорядкованих пiдроздiлах.

     10. Загальний контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника начальника митницi.

Начальник митницi В. В. Передерiй

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Бориспiльської митницi
вiд 31 сiчня 2005 р. N 49

Тимчасова технологiчна схема
митного оформлення товарiв "групи ризику" за вантажною митною декларацiєю

1. Загальнi положення

     1.1. Тимчасова технологiчна схема поширюється на товари "групи ризику" за вантажною митною декларацiєю (далi - Тимчасова технологiчна схема), що можуть бути об'єктами невiрної класифiкацiї згiдно з УКТЗЕД, перелiк яких викладено: в режимi "iмпорт" ("реiмпорт") в додатку 1, в режимi "експорт" ("реекспорт") в додатку 2.

     1.2. Дiя Тимчасової технологiчної схеми розповсюджується на товари за умови, що вони перемiщуються через митний кордон України в режимi "iмпорт" ("реiмпорт") за угодами купiвлi-продажу, мiни (бартернi угоди) й на безоплатнiй основi та обкладаються податками i зборами. До таких податкiв i зборiв не вiдносяться збори за митне оформлення товарiв та iнших предметiв, а також податки та збори, нарахованi умовно.

     1.3. Термiни, якi вживаються в даному порядку:

     - товари групи ризику - товари, якi по вiдношенню до iнших товарiв, подiбних за складом та функцiями, мають значну рiзницю в ступенi оподаткування та/або заходах нетарифного регулювання, що до них застосовуються, й щодо яких iснує можливiсть декларування не за своїм найменуванням, перелiк яких визначається Держмитслужбою України;

     - класифiкацiя товарiв - визначення коду товару згiдно з УКТЗЕД, до якого товар належить згiдно з Основними правилами iнтерпретацiї класифiкацiї товарiв та вимогами УКТЗЕД.

     1.4. За рiшенням Державної митної служби України та керiвництва митницi перелiк товарiв "групи ризику" може змiнюватися та доповнюватися.

2. Митне оформлення товарiв "групи ризику"

     2.1. Прийняття ВМД до митного оформлення та контроль за вiдповiднiстю даних електронної копiї ВМД даним, зазначеним у ВМД на паперовому носiї, здiйснюється у порядку, передбаченому п. п. 3.1 та 3.2 Порядку здiйснення митного контролю й митного оформлення товарiв та iнших предметiв iз застосуванням вантажної митної декларацiї, затвердженого наказом вiд 14.10.2002 N 561 "Про затвердження Порядку здiйснення митного контролю й митного оформлення товарiв i транспортних засобiв iз застосуванням вантажної митної декларацiї" (у редакцiї наказу Державної митної служби України вiд 21.10.2003 N 715).

     2.2. На першому етапi митного оформлення ВМД (стадiя 3) суб'єкт ЗЕД звертається до ВКМВН для проведення митного оформлення товарiв "групи ризику", зазначених у додатку 1 та 2. При цьому посадова особа ВКМВН перевiряє вiдповiднiсть даних, унесених декларантом до граф 31, 32, 33, 41 ВМД, даним, що мiстяться в документах, поданих разом з нею. Iнiцiює проведення митного огляду товарiв "групи ризику". У такому разi в графi 2 роздiлу "Завдання для проведення митного огляду або здiйснення iнших видiв контролю" Аркуша контролю вчиняється вiдповiдний запис. У разi потреби присутностi при проведеннi митного огляду посадової особи, що здiйснює контроль, у графi 3 зазначеного роздiлу Аркуша контролю вчиняється запис "Так", в iншому разi - "Нi". У разi потреби вiдбору проб i зразкiв товарiв та iнших предметiв учиняється вiдповiдний запис у графi 2 цього самого роздiлу. Рiшення про правильнiсть класифiкацiї та кодування товарiв та iнших предметiв приймається пiсля здiйснення митного огляду.

     2.3. В подальшому митне оформлення товарiв "групи ризику" здiйснюється у порядку, передбаченому п. п. 3.4 - 5.1 наказу вiд 14.10.2002 N 561 "Про затвердження Порядку здiйснення митного контролю й митного оформлення товарiв i транспортних засобiв iз застосуванням вантажної митної декларацiї" (у редакцiї наказу Державної митної служби України вiд 21.10.2003 N 715).

     2.4. ВКМВН здiйснює розгляд питань класифiкацiї товарiв "групи ризику" за запитами, якi надаються посадовими особами ВВ, ВКТЗ до ВКМВН згiдно з вимогами пунктiв 2.4, 2.5 та 2.6 Порядку пiсля здiйснення митного огляду товарiв. Запити, якi надходять до ВКМВН з порушеннями вимог пунктiв 2.4 та 2.5 Порядку, до розгляду не приймаються.

     2.5. За результатами розгляду запиту посадова особа ВКМВН, яка здiйснила контроль товарiв "групи ризику", приймає рiшення за формою, встановленою наказом Державної митної служби України вiд 01.10.2003 N 646 "Про затвердження Порядку роботи вiддiлу номенклатури та класифiкацiї товарiв регiональної митницi, вiддiлу контролю митної вартостi та номенклатури митницi при вирiшеннi питань класифiкацiї товарiв, що перемiщуються через митний кордон України".

     2.6. Класифiкацiйне рiшення, прийняте ВКМВН, доводиться до оперативного пiдроздiлу ВВ (ВКТЗ) i обов'язково враховується посадовою особою ВВ (ВКТЗ) при здiйсненнi митного контролю та митного оформлення нової ВМД, в якiй данi граф 31 та 33 ВМД повиннi вiдповiдати iнформацiї, зазначенiй у рiшеннi про визначення коду товару. При цьому, якщо ВКМВН приймається рiшення про визначення коду товару, яке не вiдповiдає iнформацiї, заявленiй декларантом у ВМД, то ВМД не може використовуватись для митного оформлення класифiкованого товару. ВМД скасовується у встановленому порядку, а для митного оформлення класифiкованого товару складається нова ВМД, в якiй у графi 44 у роздiлi "0" пiд кодом "0029" проставляються номер та дата рiшення про визначення коду товару.

3. Перевiрка правильностi класифiкацiї товарiв "групи ризику", стосовно яких було ранiше прийнято рiшення ВКМВН щодо класифiкацiї згiдно з УКТЗЕД

     3.1. При митному оформленнi товарiв "групи ризику", щодо яких ранiше вже приймалося рiшення про визначення коду товару, посадова особа ВКМВН проставляє у вiдповiдних графах Аркуша контролю, форма якого затверджується Держмитслужбою України, номер прийнятого рiшення про визначення коду товару, дату, своє прiзвище, iнiцiали та вiдбиток номерного штампа "Правильнiсть класифiкацiї перевiрено".

     3.2. Пiсля здiйснення митного оформлення таких товарiв посадова особа ВКМВН вносить данi щодо такого оформлення до Журналу реєстрацiї оформлень товарiв "групи ризику", форма якого наведена у додатку 1 до Порядку роботи вiддiлу номенклатури та класифiкацiї товарiв регiональної митницi, вiддiлу контролю митної вартостi та номенклатури митницi при вирiшеннi питань класифiкацiї товарiв, що перемiщуються через митний кордон України, затвердженого наказом Державної митної служби України вiд 01.10.2003 N 646.

4. Порядок контролю за правильнiстю класифiкацiї товарiв, митне оформлення яких вiдповiдно до нормативних документiв Державної митної служби України повинно проводитись iз залученням ВКМВН

     4.1. Перевiрка правильностi класифiкацiї таких товарiв здiйснюється посадовими особами ВКМВН без направлення запиту оперативними пiдроздiлами вiдповiдно до п. 3.3 Порядку здiйснення митного контролю й митного оформлення товарiв та iнших предметiв iз застосуванням вантажної митної декларацiї, затвердженого наказом Державної митної служби України вiд 14.10.2002 N 561 "Про затвердження Порядку здiйснення митного контролю й митного оформлення товарiв i транспортних засобiв iз застосуванням вантажної митної декларацiї" (у редакцiї наказу Державної митної служби України вiд 21.10.2003 N 715).

     4.2. При митному оформленнi даних товарiв посадова особа ВКМВН проставляє у вiдповiдних графах Аркуша контролю дату, своє прiзвище, iнiцiали та вiдбиток номерного штампа "Правильнiсть класифiкацiї перевiрено" або, в разi необхiдностi, приймає рiшення про визначення коду товару.

Начальник вiддiлу контролю митної вартостi та номенклатури Л. М. Гришина

 

Додаток 1
до Тимчасової технологiчної схеми митного оформлення товарiв "групи ризику" за вантажною митною декларацiєю

Перелiк товарiв "групи ризику", що можуть бути об'єктами невiрної класифiкацiї згiдно з УКТЗЕД при здiйсненнi декларування у режимi "iмпорт"

N
п/п
Код товару згiдно з УКТЗЕД Опис товару згiдно з УКТЗЕД Форми контролю
1 2 3 4
1 0803 Банани, включаючи плантайни, свiжi або сушенi 3
2 0804 Фiнiки, iнжир, ананаси, авокадо, гуаява, манго та мангостани, свiжi або сушенi 3
3 0805 Цитрусовi, свiжi або сушенi 3
4 08 Плоди сушенi 1,2
5 3004 90 19 00 Лiкарськi засоби (лiки) (за винятком товарiв, включених до товарних позицiй 3002, 3005 або 3006), що складаються iз змiшаних або незмiшаних продуктiв для терапевтичного або профiлактичного застосування, у дозованому виглядi або розфасованi для роздрiбної торгiвлi:
- iншi:
- - розфасованi для роздрiбної торгiвлi:
- - - iншi
1,2
6 3906 90 90 00 Акриловi полiмери у первинних формах:
- iншi:
- - iншi
1
7 4302 Хутровi шкурки дубленi або вичиненi (включаючи голови, хвости, лапи та iншi частини або обрiзки хутрових шкурок), нез'єднанi або з'єднанi (без додання iнших матерiалiв), крiм включених до товарної позицiї 4303 1
8 6309 00 00 00 Одяг та iншi вироби, що використовувалися 1
9 7317 Скоби дротянi 1
10 7326 Скоби дротянi 1
11 7616 Скоби дротянi 1
12 8442 Машини, апаратура та прилади (крiм верстатiв товарних позицiй 8456 - 8465) для вiдливання шрифту або набору шрифту чи пiдготовки або виготовлення клiше, набiрних планок, цилiндрiв та iнших друкарських елементiв; друкарськi шрифти, клiше, набiрнi планки, цилiндри та iншi друкарськi елементи; лiтографський камiнь, пластинки та валики, пiдготовленi до друкування (наприклад, обточенi, шлiфованi або полiрованi) 1,3
13 8443 Обладнання друкарське, включаючи фарбоструминнi друкарськi машини, крiм вiднесених до товарної позицiї 8471; допомiжнi машини для друкування 1,3
14 8464 90 80 00 Верстати для обробки каменю, керамiки, бетону, азбестоцементу або аналогiчних матерiалiв чи для холодного оброблення скла:
- iншi:
- - iншi
1
15 8471 60 90 00 Машини для автоматичної обробки iнформацiї та їх блоки; магнiтнi або оптичнi зчитувальнi пристрої, машини для перенесення даних на носiї iнформацiї у закодованому виглядi та машини для обробки цiєї iнформацiї, не включенi до iнших угруповань:
- Пристрої введення або пристрої виведення, що мiстять або не мiстять в одному корпусi запам'ятовувальнi пристрої:
- - iншi:
- - - iншi
1
16 8473 30 10 00 Частини та приладдя (крiм футлярiв, чохлiв тощо), призначенi винятково або головним чином для машин товарних позицiй 8469 - 8472:
- частини та приладдя для машин товарної позицiї 8471:
- - електроннi блоки (частини до комп'ютерiв)
1
17 8473 30 90 00 Частини та приладдя (крiм футлярiв, чохлiв тощо), призначенi винятково або головним чином для машин товарних позицiй 8469 - 8472:
- частини та приладдя для машин товарної позицiї 8471:
- - iншi (частини до комп'ютерiв)
1
18 8529 10 90 00 Антени та антеннi вiдбивачi будь-якого типу; частини, що використовуються разом з цими виробами, iншi 1
19 8529 90 70 00 Частини, призначенi головним чином для апаратури товарних позицiй 8525 - 8528:
- iншi:
- - iншi:
- - - iншi:
- - - - електроннi компонування
1
20 8537 10 91 00 Пульти, панелi, консолi, пiдставки, шафи та iнша арматура для електричної апаратури, обладнаної двома та бiльше пристроями товарної позицiї 8535 або 8536, пристрої та приладдя для розподiлу електричного струму, або що входять до групи 90, та цифровi апарати керування, крiм комутацiйних пристроїв товарної позицiї 8517:
- для напруги не бiльш як 1000 В:
- - iншi;
- - - запрограмованi контролери з пам'яттю
1
21 8543 89 95 00 Машини електричнi та апаратура, що виконують визначенi функцiї, не включенi до iнших груп:
- iншi машини та апаратура:
- - iншi:
- - - iншi:
- - - - iншi
1
22 8543 90 80 00 Машини електричнi та апаратура, що виконують визначенi функцiї, не включенi до iнших груп:
- частини:
- - iншi
1
23 8544 20 Проводи iзольованi, кабелi (включаючи емальованi чи анодованi), кабелi (включаючи коаксiальнi) та iншi iзольованi електричнi провiдники зi з'єднувальними деталями або без них; кабелi волоконно-оптичнi, складенi з волокон з iндивiдуальними оболонками, незалежно вiд того, зiбранi вони чи нi з електричними провiдниками або з'єднувальними елементами:
- кабелi коаксальнi та iншi коаксальнi провiдники електричнi
1
24 8544 70 00 90 Проводи iзольованi, кабелi (включаючи емальованi чи анодованi), кабелi (включаючи коаксiальнi) та iншi iзольованi електричнi провiдники зi з'єднувальними деталями або без них; кабелi волоконнооптичнi, складенi з волокон з iндивiдуальними оболонками, незалежно вiд того, зiбранi вони чи нi з електричними провiдниками або з'єднувальними елементами:
- кабелi волоконно-оптичнi:
- - iншi
1
25 9004 10 10 00 Окуляри, захиснi окуляри та iншi оптичнi вироби, коригувальнi, захиснi або iншi:
- окуляри сонцезахиснi:
- - з оптичними лiнзами
1
26 9004 10 91 00 Окуляри, захиснi окуляри та iншi оптичнi вироби, коригувальнi, захиснi або iншi:
- окуляри сонцезахиснi:
- - iншi:
- - - з лiнзами з пластмас
1
27 9004 10 99 00 Окуляри, захиснi окуляри та iншi оптичнi вироби, коригувальнi, захиснi або iншi:
- окуляри сонцезахиснi:
- - iншi:
- - - iншi
1
28 9018 11 00 00 Прилади, що використовуються у медицинi, хiрургiї, стоматологiї або ветеринарiї, включаючи сцинтографiчнi апарати та iншу електромедичну апаратуру, а також апарати для дослiджень зору:
- апарати для електродiагностики (включаючи апарати для функцiональних дiагностичних дослiджень або для контролю фiзiологiчних параметрiв):
- - електрокардiографи
1
29 9018 12 00 00 Прилади, що використовуються у медицинi, хiрургiї, стоматологiї або ветеринарiї, включаючи сцинтографiчнi апарати та iншу електромедичну апаратуру, а також апарати для дослiджень зору:
- апарати для електродiагностики (включаючи апарати для функцiональних дiагностичних дослiджень або для контролю фiзiологiчних параметрiв):
- - апарати дiагностичнi для ультразвукових обстежень (сканери)
1
30 9018 13 00 00 Прилади, що використовуються у медицинi, хiрургiї, стоматологiї або ветеринарiї, включаючи сцинтографiчнi апарати та iншу електромедичну апаратуру, а також апарати для дослiджень зору:
- апарати для електродiагностики (включаючи апарати для функцiональних дiагностичних дослiджень або для контролю фiзiологiчних параметрiв):
- - магнiтнорезонанснi томографи
1
31 9018 14 00 00 Прилади, що використовуються у медицинi, хiрургiї, стоматологiї або ветеринарiї, включаючи сцинтографiчнi апарати та iншу електромедичну апаратуру, а також апарати для дослiджень зору:
- апарати для електродiагностики (включаючи апарати для функцiональних дiагностичних дослiджень або для контролю фiзiологiчних параметрiв):
- - сцинтографiчна апаратура
1
32 9018 19 10 00 Прилади, що використовуються у медицинi, хiрургiї, стоматологiї або ветеринарiї, включаючи сцинтографiчнi апарати та iншу електромедичну апаратуру, а також апарати для дослiджень зору:
- апарати для електродiагностики (включаючи апарати для функцiональних дiагностичних дослiджень або для контролю фiзiологiчних параметрiв):
- - iншi:
- - - прилади для вiдстеження двох або бiльше параметрiв
1
33 9018 19 90 00 Прилади, що використовуються у медицинi, хiрургiї, стоматологiї або ветеринарiї, включаючи сцинтографiчнi апарати та iншу електромедичну апаратуру, а також апарати для дослiджень зору:
- апарати для електродiагностики (включаючи апарати для функцiональних дiагностичних дослiджень або для контролю фiзiологiчних параметрiв):
- - iншi:
- - - iншi
1
34 9018 20 00 00 Прилади, що використовуються у медицинi, хiрургiї, стоматологiї або ветеринарiї, включаючи сцинтографiчнi апарати та iншу електромедичну апаратуру, а також апарати для дослiджень зору:
- апаратура, що використовує ультрафiолетовi або iнфрачервонi променi
1
35 9018 31 90 00 Прилади, що використовуються у медицинi, хiрургiї, стоматологiї або ветеринарiї, включаючи сцинтографiчнi апарати та iншу електромедичну апаратуру, а також апарати для дослiджень зору:
- шприци, голки, катетери, канюлi i подiбнi приладдя:
- - шприци, з голками чи без голок:
- - - iншi
1
36 9018 32 10 00 Прилади, що використовуються у медицинi, хiрургiї, стоматологiї або ветеринарiї, включаючи сцинтографiчнi апарати та iншу електромедичну апаратуру, а також апарати для дослiджень зору:
- шприци, голки, катетери, канюлi i подiбнi приладдя:
- - голки трубчастi металевi та голки для накладання швiв:
- - - голки трубчастi металевi
1
37 9018 32 90 00 Прилади, що використовуються у медицинi, хiрургiї, стоматологiї або ветеринарiї, включаючи сцинтографiчнi апарати та iншу електромедичну апаратуру, а також апарати для дослiджень зору:
- шприци, голки, катетери, канюлi i подiбнi приладдя:
- - голки трубчастi металевi та голки для накладання швiв:
- - - голки для накладання швiв
1
38 9018 39 00 90 Прилади, що використовуються у медицинi, хiрургiї, стоматологiї або ветеринарiї, включаючи сцинтографiчнi апарати та iншу електромедичну апаратуру, а також апарати для дослiджень зору:
- шприци, голки, катетери, канюлi i подiбнi приладдя:
- - iншi:
- - - iншi
1
39 9018 41 00 00 Прилади, що використовуються у медицинi, хiрургiї, стоматологiї або ветеринарiї, включаючи сцинтографiчнi апарати та iншу електромедичну апаратуру, а також апарати для дослiджень зору:
- iншi прилади та апарати стоматологiчнi:
- - бормашини, поєднанi або не поєднанi з iншим стоматологiчним обладнанням на спiльнiй основi
1
40 9018 49 Прилади, що використовуються у медицинi, хiрургiї, стоматологiї або ветеринарiї, включаючи сцинтографiчнi апарати та iншу електромедичну апаратуру, а також апарати для дослiджень зору:
- iншi прилади та апарати стоматологiчнi:
- - iншi
1
41 9018 50 10 00 Прилади, що використовуються у медицинi, хiрургiї, стоматологiї або ветеринарiї, включаючи сцинтографiчнi апарати та iншу електромедичну апаратуру, а також апарати для дослiджень зору:
- iншi прилади та апарати офтальмологiчнi:
- - неоптичнi
1
43 9018 90 10 00 Прилади, що використовуються у медицинi, хiрургiї, стоматологiї або ветеринарiї, включаючи сцинтографiчнi апарати та iншу електромедичну апаратуру, а також апарати для дослiджень зору:
- iншi прилади та апарати:
- - iнструменти та апарати для вимiрювання артерiального тиску
1
44 9018 90 20 00 Прилади, що використовуються у медицинi, хiрургiї, стоматологiї або ветеринарiї, включаючи сцинтографiчнi апарати та iншу електромедичну апаратуру, а також апарати для дослiджень зору:
- iншi прилади та апарати:
- - ендоскопи
1
45 9018 90 30 00 Прилади, що використовуються у медицинi, хiрургiї, стоматологiї або ветеринарiї, включаючи сцинтографiчнi апарати та iншу електромедичну апаратуру, а також апарати для дослiджень зору:
- iншi прилади та апарати:
- - нирки штучнi
1
46 9018 90 50 00 Прилади, що використовуються у медицинi, хiрургiї, стоматологiї або ветеринарiї, включаючи сцинтографiчнi апарати та iншу електромедичну апаратуру, а також апарати для дослiджень зору:
- iншi прилади та апарати:
- - апарати для переливання кровi
1
47 9018 90 60 00 Прилади, що використовуються у медицинi, хiрургiї, стоматологiї або ветеринарiї, включаючи сцинтографiчнi апарати та iншу електромедичну апаратуру, а також апарати для дослiджень зору:
- iншi прилади та апарати:
- - прилади та апарати для анестезiї
1
48 9018 90 70 00 Прилади, що використовуються у медицинi, хiрургiї, стоматологiї або ветеринарiї, включаючи сцинтографiчнi апарати та iншу електромедичну апаратуру, а також апарати для дослiджень зору:
- iншi прилади та апарати:
- - штотринтори ультразвуковi
1
49 9018 90 75 00 Прилади, що використовуються у медицинi, хiрургiї, стоматологiї або ветеринарiї, включаючи сцинтографiчнi апарати та iншу електромедичну апаратуру, а також апарати для дослiджень зору:
- iншi прилади та апарати:
- - апарати для нервового стимулювання
1
50 9018 90 85 90 Прилади, що використовуються у медицинi, хiрургiї, стоматологiї або ветеринарiї, включаючи сцинтографiчнi апарати та iншу електромедичну апаратуру, а також апарати для дослiджень зору:
- iншi прилади та апарати:
- - iншi:
- - - iншi
1
51 9019 Апарати для механотерапiї; для масажу; апаратура психотехнiчна; апарати для озонотерапiї, кисневої та аерозольної терапiї, штучного дихання, реанiмацiї та iнша апаратура для дихальної терапiї 1
52 9021 Пристосування ортопедичнi, включаючи медикохiрургiчнi пояси, бандажi та милицi; шини, лубки та iншi пристосування для лiкування переломiв; протезнi вироби та апарати; апарати для полiпшення слуху у глухих та iншi апарати, якi носять на собi або вживлюють в органiзм, щоб компенсувати якийсь недолiк чи фiзичну ваду 1
53 9023 Прилади, апарати та моделi демонстрацiйного призначення (наприклад, навчальнi або виставковi), непридатнi для iншого використання: 1
54 9027 80 11 90 Прилади та апаратура для фiзичних або хiмiчних аналiзiв (наприклад, поляризатори, рефрактометри, спектрометри-аналiзатори газу або диму); прилади та апаратура для визначення в'язкостi, пористостi, розтягу, поверхневого тиску тощо, для калориметричних, акустичних або фотометричних вимiрювань (включаючи покажчики часу витримки); мiкротоми:
- iншi iнструменти та апарати:
- - електроннi:
- - - pH-метри, rH-метри та iншi апарати для вимiрювання електропровiдностi:
- - - - iншi
1
55 9030 Осцилоскопи, спектроаналiзатори та iншi прилади й апарати для вимiрювання або контролю електричних величин, крiм вимiрювальних приладiв товарної позицiї 9028; прилади та апарати для вимiрювання та виявлення альфа-, бета-, гамма-, рентгенiвських, космiчних та iнших iонiзуючих випромiнювань 1
56 9032 89 90 00 Прилади та апаратура для автоматичного регулювання або контролю:
- iншi прилади та апарати:
- - iншi:
- - - iншi
1
57 9032 90 90 00 Прилади та апаратура для автоматичного регулювання або контролю:
- частини i приладдя:
- - iншi
1
58 9033 00 00 00 Частини та приладдя для машин, апаратiв, iнструментiв групи 90, не включенi до iнших груп 1
59 9402 90 00 00 Меблi медичнi, хiрургiчнi, стоматологiчнi або ветеринарнi (наприклад, операцiйнi столи, столи оглядовi, лiжка з механiчним пристосуванням для використання у лiкарнях, стоматологiчнi крiсла); перукарськi крiсла та аналогiчнi крiсла з пристроєм для повертання i пiдiймання; їх частини:
- iншi
1

_____________
     Форми контролю:
     1 - перевiрка посадовими особами ВКМВН правильностi класифiкацiї товарiв згiдно з УКТЗЕД;
     2 - в разi необхiдностi - вiдбiр проб та зразкiв посадовими особами ВВ, ВКТЗ та направлення їх ВКМВтаН до Центрального митного управлiння лабораторних дослiджень та експертної роботи Держмитслужби України;
     3 - рiшення щодо класифiкацiї приймається за обов'язковим погодженням з Управлiнням номенклатури й класифiкацiї товарiв Держмитслужби України.

Начальник вiддiлу контролю митної вартостi та номенклатури Л. М. Гришина

 

Додаток 2
до Тимчасової технологiчної схеми митного оформлення товарiв "групи ризику" за вантажною митною декларацiєю

Перелiк товарiв "групи ризику", що можуть бути об'єктами невiрної класифiкацiї згiдно з УКТЗЕД при здiйсненнi декларування у режимi "експорт"

N
п/п
Код товару згiдно з УКТЗЕД Опис товару згiдно з УКТЗЕД Форми контролю
1 2 3 4
1 8507 90 91 00 Акумулятори електричнi, включаючи сепаратори для них, прямокутної (в тому числi квадратної) або будь-якої iншої форми:
- частини:
- - iншi:
- - - пластини для акумуляторiв
1

_____________
     Форми контролю:
     1 - перевiрка посадовими особами ВКМВН правильностi класифiкацiї товарiв згiдно з УКТЗЕД.

Начальник вiддiлу контролю митної вартостi та номенклатури Л. М. Гришина
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.