МIНIСТЕРСТВО ЕКОНОМIЧНОГО РОЗВИТКУ I ТОРГIВЛI УКРАЇНИ

НАКАЗ
м. Київ

26.05.2015 N 538


Про внесення змiн до деяких наказiв з питань лiцензування зовнiшньоекономiчної дiяльностi

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
09 червня 2015 р. за N 681/27126


     Вiдповiдно до пункту 9 Положення про Мiнiстерство економiчного розвитку i торгiвлi України, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 20 серпня 2014 року N 459, та у зв'язку iз змiною структури апарату Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України наказую:

     1. Пункт 1 наказу Мiнiстерства економiки України вiд 07 листопада 2000 року N 240 "Про порядок прийняття та розгляду Мiнiстерством економiчного розвитку i торгiвлi України документiв для отримання iндивiдуальних лiцензiй на здiйснення резидентами майнових iнвестицiй за межами України", зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 31 сiчня 2001 року за N 89/5280, викласти в такiй редакцiї:

     "1. Установити, що видачу iндивiдуальних лiцензiй на здiйснення резидентами майнових iнвестицiй за межами України здiйснює вiддiл державного регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi департаменту регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi.".

     2. У пунктi 2 наказу Мiнiстерства економiки та з питань європейської iнтеграцiї України вiд 14 лютого 2002 року N 42 "Про Порядок оформлення та видачi лiцензiй на право iмпорту, експорту спирту етилового, коньячного i плодового, спирту етилового ректифiкованого виноградного, спирту етилового ректифiкованого плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробiв", зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 25 лютого 2002 року за N 183/6471, слова "департаменту зовнiшньоекономiчної дiяльностi" замiнити словами "департаменту регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi".

     3. Унести до пункту 3 наказу Мiнiстерства економiки та з питань європейської iнтеграцiї України вiд 01 серпня 2002 року N 232 "Про порядок лiцензування iмпорту товарiв в Україну, якi є об'єктом застосування спецiальних заходiв", зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 21 серпня 2002 року за N 685/6973, такi змiни:

     в абзацах першому i другому слова "департаменту спiвробiтництва з СОТ та з питань торговельного захисту" замiнити словами "департаменту взаємодiї з СОТ та торговельного захисту";

     в абзацi другому слова "Вiддiлу прогнозування та монiторингу зовнiшньої торгiвлi" та "Державною митною службою України" замiнити вiдповiдно словами "Вiддiлу iнструментiв регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi" та "Державною фiскальною службою України".

     4. У пунктi 2 наказу Мiнiстерства економiки та з питань європейської iнтеграцiї України вiд 08 серпня 2002 року N 244 "Про Порядок видачi лiцензiй на вид господарської дiяльностi - експорт, iмпорт дискiв для лазерних систем зчитування, матриць", зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 23 серпня 2002 року за N 704/6992, слова "департаменту зовнiшньоекономiчної дiяльностi" замiнити словами "департаменту регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi".

     5. Унести до наказу Мiнiстерства економiки та з питань європейської iнтеграцiї України вiд 06 березня 2003 року N 52 "Про порядок видачi дозволiв на iмпорт в Україну", зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 18 березня 2003 року за N 213/7534, такi змiни:

     у пунктах 2 i 3 слова "управлiння регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi" у всiх вiдмiнках замiнити словами "вiддiл державного регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi" у вiдповiдних вiдмiнках;

     у пунктi 3 слова "Державною митною службою України" i "управлiнню з питань торговельного захисту" замiнити словами "Державною фiскальною службою України" i "управлiнню iнструментiв торговельного захисту".

     6. Унести до наказу Мiнiстерства економiки України вiд 14 вересня 2007 року N 302 "Про затвердження нормативно-правових актiв щодо лiцензування iмпорту товарiв та внесення змiн до Порядку розгляду заявок на видачу лiцензiй у сферi нетарифного регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi в Мiнiстерствi економiчного розвитку i торгiвлi України", зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 26 вересня 2007 року за N 1100/14367, такi змiни:

     у пунктах 3 i 4 слова "департаменту зовнiшньоекономiчної дiяльностi" замiнити словами "департаменту регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi";

     у пунктi 4 слова "Державнiй митнiй службi України" замiнити словами "Державнiй фiскальнiй службi України".

     7. Унести до наказу Мiнiстерства економiки України вiд 20 сiчня 2009 року N 15 "Про порядок видачi лiцензiй на iмпорт в Україну цукру-сирцю з тростини в межах тарифної квоти", зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 09 лютого 2009 року за N 117/16133, такi змiни:

     1) у пунктi 2:

     в абзацi першому слова "департаменту зовнiшньоекономiчної дiяльностi" замiнити словами "департаменту регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi";

     в абзацi четвертому слово "Держмитслужбi" замiнити словом "ДФС";

     2) у пунктi 3:

     абзац перший викласти в такiй редакцiї:

     "3. Вiддiлу iнструментiв регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi департаменту регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi:";

     в абзацi четвертому слово "Держмитслужби" замiнити словом "ДФС";

     3) у пунктi 4 слова "Вiддiлу державного регулювання зовнiшньоекономiчних операцiй" замiнити словами "Вiддiлу державного регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi";

     4) у пунктi 5 слова "Департаменту спiвробiтництва з СОТ та з питань торговельного захисту" замiнити словами "Департаменту взаємодiї з СОТ та торговельного захисту".

     8. Унести до наказу Мiнiстерства економiки України вiд 09 вересня 2009 року N 991 "Про порядок лiцензування експорту товарiв", зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 06 жовтня 2009 року за N 937/16953, такi змiни:

     у пунктi 4 слова "Державнiй митнiй службi України" замiнити словами "Державнiй фiскальнiй службi України";

     у текстi наказу слова "департаменту зовнiшньоекономiчної дiяльностi" замiнити словами "департаменту регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi".

     9. У пунктi 2 наказу Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 23 серпня 2011 року N 42 "Про порядок видачi висновкiв про те, що товари, якi використовуються для розвитку виробництва i забезпечення споживання бiологiчних видiв палива, не виробляються та не мають аналогiв в Українi", зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 02 вересня 2011 року за N 1044/19782, слова "директора департаменту зовнiшньоекономiчної дiяльностi" замiнити словами "директора департаменту регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi".

     10. Затвердити Змiни до деяких наказiв з питань лiцензування зовнiшньоекономiчної дiяльностi, що додаються.

     11. Юридичному департаменту (Перевезенцев О. Ю.) забезпечити в установленому порядку подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     12. Цей наказ набирає чинностi з дня його офiцiйного опублiкування.

     13. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

Мiнiстр економiчного розвитку i торгiвлi України А. Абромавичус
ПОГОДЖЕНО:
В. о. Голови Державної фiскальної служби України М. В. Мокляк
Голова Державної регуляторної служби України К. М. Ляпiна

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України
26 травня 2015 року N 538
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
09 червня 2015 р. за N 681/27126

ЗМIНИ
до деяких наказiв з питань лiцензування зовнiшньоекономiчної дiяльностi

     1. Унести до Положення про порядок видачi разових (iндивiдуальних) лiцензiй, затвердженого наказом Мiнiстерства економiки України вiд 17 квiтня 2000 року N 47, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 05 травня 2000 року за N 259/4480, такi змiни:

     1) у пунктi 2.12 глави 2 слова "органу державної податкової служби України" замiнити словами "територiальному органу Державної фiскальної служби України";

     2) у главi 3:

     у пунктi 3.1:

     абзац перший викласти в такiй редакцiї:

     "3.1. Розгляд заявок на видачу лiцензiй здiйснюється вiддiлом нетарифного регулювання за участю вiддiлу контролю у сферi зовнiшньоекономiчної дiяльностi та вiддiлу правового забезпечення зовнiшньоекономiчної дiяльностi. Зазначенi вiддiли згiдно з цим Положенням та в межах своєї компетенцiї здiйснюють розгляд контрактiв з таких питань:";

     абзац п'ятий викласти в такiй редакцiї:

     "Мiнiстерство економiчного розвитку i торгiвлi України пiд час розгляду заявок на видачу лiцензiй отримує iнформацiю щодо вiдповiдностi контрактних цiн рiвню цiн свiтової кон'юнктури ринку, iндикативним цiнам, умовам здiйснення контракту вiд державного пiдприємства "Державний iнформацiйно-аналiтичний центр монiторингу зовнiшнiх товарних ринкiв" або iнших спецiалiзованих державних пiдприємств, установ i органiзацiй, визначених Кабiнетом Мiнiстрiв України.";

     у пунктi 3.2 слова "директор департаменту зовнiшньоекономiчної дiяльностi" замiнити словами "директор департаменту регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi".

     2. Унести до Положення про порядок застосування до суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi України та iноземних суб'єктiв господарської дiяльностi спецiальних санкцiй, передбачених статтею 37 Закону України "Про зовнiшньоекономiчну дiяльнiсть", затвердженого наказом Мiнiстерства економiки України вiд 17 квiтня 2000 року N 52, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 05 травня 2000 року за N 260/4481, такi змiни:

     1) у главi 4:

     у пунктi 4.1 слова "департаменту зовнiшньоекономiчної дiяльностi" замiнити словами "департаменту регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi";

     у пунктi 4.10:

     в абзацi третьому слова "Державної податкової служби України" замiнити словами "Державної фiскальної служби України";

     абзац четвертий виключити.

     У зв'язку з цим абзаци п'ятий, шостий вважати вiдповiдно абзацами четвертим, п'ятим.

     3. Унести до Порядку прийняття та розгляду Мiнiстерством економiчного розвитку i торгiвлi України документiв для отримання iндивiдуальних лiцензiй на здiйснення резидентами майнових iнвестицiй за межами України, затвердженого наказом Мiнiстерства економiки України вiд 07 листопада 2000 року N 240, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 31 сiчня 2001 року за N 89/5280, такi змiни:

     1) у пунктi 4:

     слова "та Державного iнформацiйно-аналiтичного центру монiторингу зовнiшнiх товарних ринкiв" виключити;

     доповнити пункт новим абзацом такого змiсту:

     "Мiнiстерство економiчного розвитку i торгiвлi України пiд час розгляду документiв отримує iнформацiю щодо вiдповiдностi цiнових умов здiйснення майнової iнвестицiї до iснуючої кон'юнктури ринку вiд державного пiдприємства "Державний iнформацiйно-аналiтичний центр монiторингу зовнiшнiх товарних ринкiв" або iнших спецiалiзованих державних пiдприємств, установ i органiзацiй, визначених Кабiнетом Мiнiстрiв України.";

     2) у другому реченнi пункту 5 слова "департаменту документального забезпечення" замiнити словами "департаменту розвитку iнформацiйно-комунiкацiйних технологiй, документообiгу та електронних сервiсiв";

     3) у пунктi 7 слова "та Державного iнформацiйно-аналiтичного центру монiторингу зовнiшнiх товарних ринкiв" виключити;

     4) абзац четвертий пункту 8 виключити;

     5) у пунктi 18 слова "термiн доводиться до вiдома Державної митної служби України" замiнити словами "строк доводиться до вiдома Державної фiскальної служби України", а слова "Державної податкової служби України," виключити;

     у текстi Порядку слова "вiддiл державного регулювання зовнiшньоекономiчних операцiй" у всiх вiдмiнках замiнити словами "вiддiл державного регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi" у вiдповiдних вiдмiнках.

     4. Унести до Порядку оформлення та видачi лiцензiй на право iмпорту, експорту спирту етилового, коньячного i плодового, спирту етилового ректифiкованого виноградного, спирту етилового ректифiкованого плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробiв, затвердженого наказом Мiнiстерства економiки та з питань європейської iнтеграцiї України вiд 14 лютого 2002 року N 42, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 25 лютого 2002 року за N 183/6471 (у редакцiї наказу Мiнiстерства економiки та з питань європейської iнтеграцiї України вiд 29 листопада 2002 року N 359), такi змiни:

     у главi 2:

     в абзацi другому пункту 2.4 слова "департамент документального забезпечення" замiнити словами "департамент розвитку iнформацiйно-комунiкацiйних технологiй, документообiгу та електронних сервiсiв";

     в абзацi першому пункту 2.5 слова "департаменту зовнiшньоекономiчної дiяльностi" замiнити словами "департаменту регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi";

     у текстi Порядку слова "Департамент контролю за виробництвом та обiгом спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробiв Державної податкової служби України" у всiх вiдмiнках замiнити словами "Державна фiскальна служба України" у вiдповiдних вiдмiнках;

     у додатку 2 до Порядку слова "ДЕПАРТАМЕНТ ЗОВНIШНЬОЕКОНОМIЧНОЇ ДIЯЛЬНОСТI" замiнити словами "ДЕПАРТАМЕНТ РЕГУЛЮВАННЯ ЗОВНIШНЬОЕКОНОМIЧНОЇ ДIЯЛЬНОСТI".

     5. Унести до Порядку лiцензування iмпорту в Україну, щодо якого застосовуються спецiальнi заходи згiдно з рiшеннями Мiжвiдомчої комiсiї з мiжнародної торгiвлi, затвердженого наказом Мiнiстерства економiки та з питань європейської iнтеграцiї України вiд 01 серпня 2002 року N 232, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 21 серпня 2002 року за N 685/6973, такi змiни:

     1) у главi 2:

     пункт 2.7 викласти в такiй редакцiї:

     "2.7. Розгляд заяви здiйснюється вiддiлом нетарифного регулювання за участю вiддiлу iнструментiв регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi, вiддiлу правового забезпечення зовнiшньоекономiчної дiяльностi та вiддiлу державного регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi.

     Мiнiстерство економiчного розвитку i торгiвлi України пiд час розгляду заяви отримує iнформацiю щодо вiдповiдностi контрактних цiн iснуючiй кон'юнктурi ринку товарiв вiд державного пiдприємства "Державний iнформацiйно-аналiтичний центр монiторингу зовнiшнiх товарних ринкiв" або iнших спецiалiзованих державних пiдприємств, установ i органiзацiй, визначених Кабiнетом Мiнiстрiв України.";

     у пунктi 2.8:

     в абзацi другому слова "вiддiл прогнозування та монiторингу зовнiшньої торгiвлi" замiнити словами "вiддiл iнструментiв регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi";

     в абзацi четвертому слова "вiддiл державного регулювання зовнiшньоекономiчних операцiй" замiнити словами "вiддiл державного регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi";

     абзац п'ятий виключити.

     У зв'язку з цим абзац шостий вважати абзацом п'ятим;

     2) у пунктi 3.4 глави 3 слова "директор департаменту зовнiшньоекономiчної дiяльностi" замiнити словами "директор департаменту регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi".

     6. Унести до Порядку видачi лiцензiй на вид господарської дiяльностi - експорт, iмпорт дискiв для лазерних систем зчитування, матриць, затвердженого наказом Мiнiстерства економiки та з питань європейської iнтеграцiї України вiд 08 серпня 2002 року N 244, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 23 серпня 2002 року за N 704/6992, такi змiни:

     у додатку 2 до Порядку слова "ДЕПАРТАМЕНТ ЗОВНIШНЬОЕКОНОМIЧНОЇ ДIЯЛЬНОСТI" замiнити словами "ДЕПАРТАМЕНТ РЕГУЛЮВАННЯ ЗОВНIШНЬОЕКОНОМIЧНОЇ ДIЯЛЬНОСТI";

     у текстi Порядку слова "вiддiл державного регулювання зовнiшньоекономiчних операцiй" та "департамент зовнiшньоекономiчної дiяльностi" у всiх вiдмiнках замiнити словами "вiддiл державного регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi" та "департамент регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi" у вiдповiдних вiдмiнках.

     7. Унести до Порядку видачi дозволiв на iмпорт в Україну товарiв, щодо яких застосованi заходи нагляду або регiонального нагляду згiдно з рiшеннями Мiжвiдомчої комiсiї з мiжнародної торгiвлi, затвердженого наказом Мiнiстерства економiки та з питань європейської iнтеграцiї України вiд 06 березня 2003 року N 52, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 18 березня 2003 року за N 213/7534, такi змiни:

     у пунктi 3.4 глави 3 слова "директор департаменту зовнiшньоекономiчної дiяльностi" замiнити словами "директор департаменту регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi";

     у текстi Порядку слова "управлiння регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi" у всiх вiдмiнках замiнити словами "вiддiл державного регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi" у вiдповiдних вiдмiнках.

     8. Унести до Порядку розгляду заявок на видачу лiцензiй у сферi нетарифного регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi в Мiнiстерствi економiчного розвитку i торгiвлi України, затвердженого наказом Мiнiстерства економiки та з питань європейської iнтеграцiї України вiд 01 квiтня 2004 року N 122, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 15 квiтня 2004 року за N 482/9081, такi змiни:

     1) у пунктi 2:

     слова "вiддiлу прогнозування та монiторингу зовнiшньої торгiвлi" замiнити словами "вiддiлу iнструментiв регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi";

     слова "вiддiлу полiтики та iнструментiв розвитку зовнiшньої торгiвлi (за контрактами на операцiї з давальницькою сировиною)" та ", Державного iнформацiйно-аналiтичного центру монiторингу зовнiшнiх товарних ринкiв "Держзовнiшiнформ" виключити;

     доповнити пункт абзацом такого змiсту:

     "Мiнiстерство економiчного розвитку i торгiвлi України пiд час розгляду заявок на видачу лiцензiй у сферi нетарифного регулювання отримує iнформацiю щодо вiдповiдностi контрактних цiн iснуючiй кон'юнктурi певного ринку товарiв, а в разi запровадження режиму квотування товарiв - щодо вiдповiдностi контрактних цiн зовнiшньоекономiчного договору (контракту), укладеного в поточному маркетинговому роцi, кон'юнктурi певного ринку товарiв, що склалася на дату його укладення, вiд державного пiдприємства "Державний iнформацiйно-аналiтичний центр монiторингу зовнiшнiх товарних ринкiв" або iнших спецiалiзованих державних пiдприємств, установ i органiзацiй, визначених Кабiнетом Мiнiстрiв України.";

     2) у пунктi 3:

     в абзацi другому слова "вiддiл прогнозування та монiторингу зовнiшньої торгiвлi" замiнити словами "вiддiл iнструментiв регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi";

     абзац п'ятий виключити;

     3) у текстi Порядку слова "департамент зовнiшньоекономiчної дiяльностi" та "вiддiл державного регулювання зовнiшньоекономiчних операцiй" у всiх вiдмiнках замiнити словами "департамент регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi" та "вiддiл державного регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi" у вiдповiдних вiдмiнках.

     9. Унести до Iнструкцiї про порядок заповнення картки реєстрацiї-облiку зовнiшньоекономiчного договору (контракту), затвердженої наказом Мiнiстерства економiки України вiд 15 грудня 2005 року N 505, зареєстрованої в Мiнiстерствi юстицiї України 10 сiчня 2006 року за N 6/11880, такi змiни:

     у пунктi 3 слова i цифри "наказом Державної митної служби України вiд 09.07.97 N 307, зареєстрованим у Мiнiстерствi юстицiї України 24.09.97 за N 443/2247 (iз змiнами) (далi - наказ Держмитслужби України вiд 09.07.97 N 307)" замiнити словами i цифрами "наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 20 вересня 2012 року N 1011 (далi - наказ Мiнфiну вiд 20 вересня 2012 року N 1011)";

     в абзацi п'ятнадцятому пункту 5 слова i цифри "Держмитслужби України вiд 09.07.97 N 307" замiнити словами i цифрами "Мiнфiну вiд 20 вересня 2012 року N 1011";

     в абзацi першому пункту 7 слова "директор департаменту зовнiшньоекономiчної дiяльностi" замiнити словами "директор департаменту регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi".

     10. Унести до Положення про порядок видачi висновкiв щодо продовження строкiв розрахункiв за зовнiшньоекономiчними операцiями, затвердженого наказом Мiнiстерства економiки України вiд 18 сiчня 2008 року N 15, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 09 лютого 2008 року за N 115/14806, такi змiни:

     в абзацi першому пункту 7 слова "департаментi документального забезпечення" замiнити словами "департаментi розвитку iнформацiйно-комунiкацiйних технологiй, документообiгу та електронних сервiсiв";

     в абзацi другому пункту 10 та пунктi 16 слова "Державна податкова служба" у всiх вiдмiнках замiнити словами "Державна фiскальна служба України" у вiдповiдних вiдмiнках;

     у пунктi 12 слова "директор департаменту зовнiшньоекономiчної дiяльностi" замiнити словами "директор департаменту регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi".

     11. Унести до Положення про порядок видачi лiцензiй на iмпорт в Україну цукру-сирцю з тростини в межах тарифної квоти, затвердженого наказом Мiнiстерства економiки України вiд 20 сiчня 2009 року N 15, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 09 лютого 2009 року за N 117/16133, такi змiни:

     1) у пунктi 2 роздiлу III:

     слова "вiддiлом державного регулювання зовнiшньоторговельних операцiй департаменту державного контролю та регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi, вiддiлом монiторингу зовнiшньої торгiвлi департаменту зовнiшньоекономiчної дiяльностi" замiнити словами "вiддiлом державного регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi, вiддiлом iнструментiв регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi департаменту регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi";

     слова "та фахiвцями Державного iнформацiйно-аналiтичного центру монiторингу зовнiшнiх товарних ринкiв "Держзовнiшiнформ" виключити;

     доповнити пункт новим абзацом такого змiсту:

     "Мiнекономрозвитку України пiд час розгляду заявок отримує iнформацiю щодо вiдповiдностi контрактних цiн iснуючiй кон'юнктурi ринку товарiв вiд державного пiдприємства "Державний iнформацiйно-аналiтичний центр монiторингу зовнiшнiх товарних ринкiв" або iнших спецiалiзованих державних пiдприємств, установ i органiзацiй, визначених Кабiнетом Мiнiстрiв України.";

     2) у пунктi 7 роздiлу IV слова "вiддiлу монiторингу зовнiшньої торгiвлi" замiнити словами "вiддiлу iнструментiв регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi".

     12. Унести до Порядку видачi висновкiв про те, що товари, якi використовуються для розвитку виробництва i забезпечення споживання бiологiчних видiв палива, не виробляються та не мають аналогiв в Українi, затвердженого наказом Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 23 серпня 2011 року N 42, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 02 вересня 2011 року за N 1044/19782, такi змiни:

     у пунктi 5 слова "департамент зовнiшньоекономiчної дiяльностi" замiнити словами "департамент регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi";

     в абзацi третьому пункту 7 слова "вiддiл полiтики та iнструментiв розвитку зовнiшньої торгiвлi" замiнити словами "вiддiл iнструментiв регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi";

     у пунктi 15 слова "Державну митну службу України" замiнити словами "Державну фiскальну службу України".

     13. У формi висновку про те, що товари, якi використовуються для розвитку виробництва i забезпечення споживання бiологiчних видiв палива, не виробляються та не мають аналогiв в Українi, затвердженiй наказом Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 23 серпня 2011 року N 42, зареєстрованим у Мiнiстерствi юстицiї України 02 вересня 2011 року за N 1044/19782, слова "орган державної податкової служби" замiнити словами "територiальний орган Державної фiскальної служби України".

Директор юридичного департаменту О. Ю. Перевезенцев
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.