Документ скасований: Наказ КРМ № 847 від 02.09.2004

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
КИЇВСЬКА РЕГIОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

НАКАЗ

вiд 20.01.2004 р. N 44


Про затвердження Технологiчної схеми митного оформлення товарiв "групи ризику", якi ввозяться на митну територiю України

     На виконання наказу Держмитслужби вiд 01.10.2003 N 646 "Про затвердження Порядку роботи вiддiлу номенклатури та класифiкацiї товарiв регiональної митницi, вiддiлу контролю митної вартостi та номенклатури митницi при вирiшеннi питань класифiкацiї товарiв, що перемiщуються через митний кордон України", наказу КРМ вiд 31.12.2003 N 1517 "Про затвердження тимчасової Технологiчної схеми роботи вiддiлу номенклатури та класифiкацiї товарiв при взаємодiї з оперативними пiдроздiлами Київської регiональної митницi" та з метою запобiгання випадкiв ухилення суб'єктами ЗЕД вiд сплати податкiв у повному обсязi та установлених заходiв нетарифного регулювання з причин неправильної класифiкацiї згiдно з УКТ ЗЕД товарiв при їх випуску у вiльний обiг на митнiй територiї України наказую:

     1. Затвердити Технологiчну схему митного оформлення товарiв "групи ризику", якi ввозяться на митну територiю України (додається).

     2. Вважати такими, що втратили чиннiсть, наказ КРМ вiд 02.12.2002 N 935 "Про затвердження Порядку митного оформлення товарiв "групи ризику", якi ввозяться на митну територiю України", наказ КРМ вiд 19.02.2003 N 164 "Про внесення змiн до наказу КРМ вiд 02.12.2002 N 935 "Про затвердження Порядку митного оформлення товарiв "групи ризику", якi ввозяться на митну територiю України", наказ КРМ вiд 23.06.2003 N 659 "Щодо посиленого контролю при митному оформленнi деяких видiв рослинних жирiв", доручення КРМ вiд 08.08.2002 N 148 "Про посилення контролю за митним оформленням товарiв, якi користуються податковими пiльгами iз застосуванням "14" преференцiї", доручення КРМ вiд 30.08.2002 N 165 "Щодо здiйснення вибiркових перевiрок за напрямом контролю класифiкацiї товарiв", доручення КРМ вiд 13.05.2003 N 64 "Щодо посилення митного контролю", доручення КРМ вiд 27.05.2003 N 69 "Щодо посилення митного контролю при митному оформленнi iмпортних частин готових виробiв".

     3. Заступнику начальника загального вiддiлу довести вимоги цього наказу до оперативних пiдроздiлiв.

     4. Начальникам оперативних пiдроздiлiв ознайомити з наказом пiдпорядкований iнспекторський склад.

     5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на начальника вiддiлу номенклатури та класифiкацiї товарiв i начальникiв оперативних пiдроздiлiв.

     Загальний контроль за виконанням наказу покласти на першого заступника начальника митницi Макаренка А. В.

Заступник Голови Служби - начальник Київської регiональної митницi А. Є. Гутник

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом КРМ
вiд 20 сiчня 2004 р. N 44

ТЕХНОЛОГIЧНА СХЕМА МИТНОГО ОФОРМЛЕННЯ ТОВАРIВ "ГРУПИ РИЗИКУ", ЯКI ВВОЗЯТЬСЯ НА МИТНУ ТЕРИТОРIЮ УКРАЇНИ

1. Загальнi положення

     1.1. Дана Технологiчна схема розроблена на виконання наказу Держмитслужби України вiд 14.10.2002 N 561 "Про затвердження Порядку здiйснення митного контролю й митного оформлення товарiв та iнших предметiв iз застосуванням вантажної митної декларацiї", iз змiнами i доповненнями, внесеними наказом Держмитслужби України вiд 21.10.2003 N 715 "Про внесення змiн та доповнень до Порядку здiйснення митного контролю й митного оформлення товарiв та iнших предметiв iз застосуванням вантажної митної декларацiї", наказу Держмитслужби України вiд 01.10.2003 N 646 "Про затвердження Порядку роботи вiддiлу номенклатури та класифiкацiї товарiв регiональної митницi, вiддiлу контролю митної вартостi та номенклатури митницi при вирiшеннi питань класифiкацiї товарiв, що перемiщуються через митний кордон України", наказу КРМ вiд 31.12.2003 N 1517 "Про затвердження тимчасової Технологiчної схеми роботи вiддiлу номенклатури та класифiкацiї товарiв при взаємодiї з оперативними пiдроздiлами Київської регiональної митницi".

     1.2. Дiя цього Порядку поширюється на товари "групи ризику", перелiк яких наведений у додатках 1 та 2.

     1.3. Пiдставою для випуску у вiльний обiг товарiв "групи ризику" на митнiй територiї України є здiйснення митного оформлення згiдно з чинним законодавством України та проведення процедур класифiкацiї, передбачених даною Технологiчною схемою.

     1.4. Процедури класифiкацiї при митному оформленнi товарiв "групи ризику" - спецiальнi заходи, якi здiйснюються вiддiлом номенклатури та класифiкацiї товарiв (далi - ВНК) та уповноваженою особою пiдроздiлу митного оформлення (далi - уповноважена особа ПМО) при визначеннi коду товару згiдно з УКТ ЗЕД.

     1.5. За рiшенням Держмитслужби України та керiвництва КРМ перелiк товарiв "групи ризику" може змiнюватися та доповнюватися.

2. Перевiрка правильностi класифiкацiї товарiв "групи ризику" на рiвнi уповноваженої особи ПМО

     2.1. Проведення процедур класифiкацiї при митному оформленнi товарiв, перелiк яких наведений у додатку 2, здiйснюється уповноваженою особою ПМО з урахуванням рекомендацiй, якi викладенi у графi 4 додатка 2, з обов'язковим проведенням митного огляду.

     2.2. У випадках пiдтвердження заявленого декларантом коду товару згiдно з УКТ ЗЕД уповноважена особа ПМО, яка здiйснює контроль, проставляє у вiдповiднiй графi "Аркуша контролю проведення митного оформлення за ВМД" (далi - Аркуш контролю) своє прiзвище, iнiцiали, робить запис "Правильнiсть класифiкацiї перевiрено" та вiдбиток штампа "Пiд митним контролем", час початку та закiнчення виконання контрольних функцiй.

     2.3. При митному оформленнi товарiв "групи ризику" (додаток 1), щодо яких ранiше вже приймалось ВНК рiшення про визначення коду товару, уповноважена особа ПМО проставляє у вiдповiдних графах Аркуша контролю номер ранiше прийнятого ВНК рiшення про визначення коду товару, дату, своє прiзвище, iнiцiали та вiдбиток номерного штампа "Пiд митним контролем".

     2.4. У разi виникнення обгрунтованих зауважень (за поданими до митного оформлення документи та/або за результатами митного огляду товар можна класифiкувати за iншим кодом УКТ ЗЕД) уповноважена особа ПМО готує запит до вiддiлу номенклатури вiдповiдно до вимог наказу Держмитслужби України вiд 01.10.2003 N 646 "Про затвердження Порядку роботи вiддiлу номенклатури та класифiкацiї товарiв регiональної митницi, вiддiлу контролю митної вартостi та номенклатури митницi при вирiшеннi питань класифiкацiї товарiв, що перемiщуються через митний кордон України", наказу КРМ вiд 31.12.2003 N 1517 "Про затвердження тимчасової Технологiчної схеми роботи вiддiлу номенклатури та класифiкацiї товарiв при взаємодiї з оперативними пiдроздiлами Київської регiональної митницi".

3. Перевiрка правильностi класифiкацiї товарiв "групи ризику" вiддiлом номенклатури та класифiкацiї товарiв

     3.1. Проведення процедур класифiкацiї при митному оформленнi товарiв, перелiк яких наведений у додатку 1, здiйснюється ВНК за направленням уповноваженої особи ПМО вiдповiдно до вимог наказу Держмитслужби України вiд 01.10.2003 N 646 "Про затвердження Порядку роботи вiддiлу номенклатури та класифiкацiї товарiв регiональної митницi, вiддiлу контролю митної вартостi та номенклатури митницi при вирiшеннi питань класифiкацiї товарiв, що перемiщуються через митний кордон України", наказу КРМ вiд 31.12.2003 N 1517 "Про затвердження тимчасової Технологiчної схеми роботи вiддiлу номенклатури та класифiкацiї товарiв при взаємодiї з оперативними пiдроздiлами Київської регiональної митницi".

4. Заключнi положення

     4.1. З метою спрощення митного контролю перевiрка класифiкацiї товарiв "групи ризику", перелiк яких наведений у додатку 1, здiйснюється на рiвнi уповноваженої особи МПО шляхом внесення у вiдповiднi графи Аркуша контролю часу початку та закiнчення виконання контрольних функцiй, свого прiзвища, iнiцiалiв, запису "Правильнiсть класифiкацiї перевiрено" та проставляє вiдбиток штампа "Пiд митним контролем", при виконаннi однiєї з наступних умов:

     1) при митному оформленнi товарiв з наданням преференцiї згiдно класифiкатора звiльнень вiд обкладання ввiзним митом, в тому числi вiдповiдно до угод про вiльну торгiвлю.

     У разi виникнення обгрунтованих зауважень уповноважена особа ПМО готує запит до вiддiлу номенклатури вiдповiдно до вимог наказу Держмитслужби України вiд 01.10.2003 N 646, наказу КРМ вiд 31.12.2003 N 1517;

     2) при застосуваннi митного режиму "51" (переробка давальницької сировини).

     Запит до ВНК готується уповноваженою особою ПМО у випадку, якщо необхiдно провести дослiдження товару у Центральнiй митнiй лабораторiї, для прийняття рiшення про видачу дозволу на розмiщення товарiв у режимi переробки вiдповiдно до вимог пункту 2.4 Порядку застосування митних режимiв переробки на митнiй територiї України та переробки за межами митної територiї України, затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 13.09.2003 N 609;

     3) при митному оформленнi товару митною вартiстю менше 100 дол. США.

     У разi, якщо за однiєю ВМД сумарна митна вартiсть товарiв, якi входять до перелiку товарiв "групи ризику", перевищує 100 дол. США, питання класифiкацiї передається на розгляд до ВНК.

     4.2. Оперативним пiдроздiлам посилити митний контроль при митному оформленнi товарiв - частини та комплектуючi певних готових виробiв - якi декларуються по ВМД в режимi "IМ 40" та заявляються до митного оформлення за кодами не готових виробiв, а частин та комплектуючих (правило 2а Основних правил iнтерпретацiї класифiкацiї товарiв).

     Пiд час здiйснення митного огляду товарiв, що заявляються в гр. 31 ВМД як частини та комплектуючi певних готових виробiв, звертати особливу увагу на комплектацiю товару, а саме: можливiсть складання (збирання) готового виробу з наявних частин та комплектуючих, про що робити вiдповiдний запис в Актi про проведення митного огляду товару.

     У разi виникнення спiрних питань щодо правильностi класифiкацiї товару згiдно з УКТ ЗЕД на будь-якому з етапiв здiйснення митного контролю й митного оформлення товарiв або пiд час проведення митного огляду товару вiдповiднi документи направляти до вiддiлу номенклатури та класифiкацiї товарiв iз складанням запиту згiдно з вимогами наказу КРМ вiд 31.12.2003 N 1517.

     4.3. При митному оформленнi товарiв "групи ризику" за класифiкацiйними рiшеннями ВНК данi граф 31 та 33 ВМД повиннi вiдповiдати iнформацiї, зазначенiй у рiшеннi про визначення коду товару.

     4.4. Контроль за класифiкацiйними рiшеннями по товарах "групи ризику", якi приймались на рiвнi уповноваженої особи ПМО, проводиться за даними електронної бази даних ВМД КРМ вiдповiдно до вимог наказу КРМ вiд 31.12.2003 N 1517 "Про затвердження тимчасової Технологiчної схеми роботи вiддiлу номенклатури та класифiкацiї товарiв при взаємодiї з оперативними пiдроздiлами Київської регiональної митницi".

Начальник вiддiлу номенклатури та класифiкацiї товарiв О. С. Марченко

 

Додаток 1
до Технологiчної схеми митного оформлення товарiв "групи ризику", якi ввозяться на митну територiю України

Перелiк товарiв "групи ризику", перевiрка правильностi класифiкацiї яких здiйснюється на рiвнi вiддiлу номенклатури та класифiкацiї товарiв

N
з/п
Код УКТ ЗЕД Назва товару Примiтка
1 2 3 4
1 0302 70 00 00 Печiнка, iкра та молоко свiжi або охолодженi До ВНК надається: два пакети документiв; опломбованi зразки товару; акт вiдбору проб (зразкiв)
2 0303 80 Печiнка, iкра та молоко мороженi До ВНК надається: два пакети документiв; опломбованi зразки товару; акт вiдбору проб (зразкiв)
3 0305 20 00 00 Печiнка, iкра та молоко риб, сушенi, копченi, солонi або у розсолi До ВНК надається: два пакети документiв; опломбованi зразки товару; акт вiдбору проб (зразкiв)
4 0910 Сумiшi прянощiв До ВНК надається: опломбованi зразки товару; акт вiдбору проб (зразкiв)
5 1302, крiм
1302 13 00 00
Соки та екстракти рослинного походження; речовини з вмiстом пектину, пектинати та пектати; агар-агар та iншi клеї та загусники рослинного походження, видозмiненi або невидозмiненi До ВНК надається: два пакети документiв; опломбованi зразки товару; акт вiдбору проб (зразкiв)
6 1511 Олiя пальмова та її фракцiї, рафiнована або нерафiнована, але без змiни їх хiмiчного складу До ВНК надається: два пакети документiв; опломбованi зразки товару; акт вiдбору проб (зразкiв)
7 1513 Олiя з кокосових горiхiв (копра), з горiхiв капустяної пальми або з бабасу та її фракцiї, рафiнована або нерафiнована, але без змiни їх хiмiчного складу До ВНК надається: два пакети документiв; опломбованi зразки товару; акт вiдбору проб (зразкiв)
8 1515 30 Олiя рицинова та її фракцiї До ВНК надається: два пакети документiв; опломбованi зразки товару; акт вiдбору проб (зразкiв)
9 1516 20 98 10 Рослиннi жири та їх фракцiї для виготовлення харчових продуктiв в упаковцi чистою вагою понад 1 кг До ВНК надається: два пакети документiв; опломбованi зразки товару; акт вiдбору проб (зразкiв)
10 1517 90 99 10 Сумiшi рослинних жирiв для виготовлення харчових продуктiв До ВНК надається: два пакети документiв; опломбованi зразки товару; акт вiдбору проб (зразкiв)
11 2009 Соки фруктовi або соки овочевi незбродженi, без додання спирту, з доданням або без додання цукру чи iнших пiдсолоджувальних речовин, якi обкладаються мiнiмальною ставкою мита серед iснуючих (встановлених) у товарнiй позицiї 2009 До ВНК надається: два пакети документiв; опломбованi зразки товару; акт вiдбору проб (зразкiв)
12 2106 90 98, крiм
2106 90 98 90
Харчовi продукти, не включенi до iнших угруповань; ароматизатори, емульгатори, стабiлiзатори До ВНК надається: два пакети документiв; опломбованi зразки товару; акт вiдбору проб (зразкiв)
13 3004 90 19 00 Лiкарськi засоби, що складаються iз змiшаних або незмiшаних продуктiв для терапевтичного або профiлактичного застосування у дозованому виглядi, розфасованi для роздрiбної торгiвлi: iншi До ВНК надається: опломбованi зразки товару; акт вiдбору проб (зразкiв); iнструкцiї про застосування (анотацiї)
14 3204, крiм
3204 12 00 90
3204 16 00 00
Органiчнi синтетичнi барвники, визначеного чи невизначеного хiмiчного складу; препарати, зазначенi у примiтцi 3 до цiєї групи, виготовленi на основi органiчних синтетичних барвникiв; органiчнi синтетичнi продукти гатункiв, якi використовують як флуоресцентнi вiдбiлювальнi препарати або як люмiнофори, визначеного або невизначеного хiмiчного складу До ВНК надається: два пакети документiв; опломбованi зразки товару; акт вiдбору проб (зразкiв)
15 3211 Готовi сикативи До ВНК направляються товари, якi заявляються до митного оформлення iз застосуванням преференцiї "14". До ВНК надається: два пакети документiв; опломбованi зразки товару; акт вiдбору проб (зразкiв)
16 3212 90 31 00
3212 90 39 00
Тiльки пiгменти (включаючи металевi порошки та металевi пластiвцi), диспергованi у неводному середовищi у виглядi рiдини, пасти або густої маси, гатункiв, якi використовуються для виробництва друкарських фарб (включаючи емалi), крiм перламутрової есенцiї та тих, що на основi алюмiнiєвого порошку До ВНК направляються товари, якi заявляються до митного оформлення iз застосуванням преференцiї "14". До ВНК надається: два пакети документiв; опломбованi зразки товару; акт вiдбору проб (зразкiв)
17 3215 11 00 00 Фарби друкарськi чорнi До ВНК направляються товари, якi заявляються до митного оформлення iз застосуванням преференцiї "14"
18 3215 19 00 00 Фарби друкарськi, крiм чорної До ВНК направляються товари, якi заявляються до митного оформлення iз застосуванням преференцiї "14". При митному оформленнi фарби бiлої (прозорої) до ВНК надається: опломбованi зразки товару; акт вiдбору проб (зразкiв)
19 3402 11 00 00
3402 12 00 00
3402 13 00 00
3402 19 00 00
Органiчнi поверхнево-активнi речовини, розфасованi або нi для роздрiбної торгiвлi: анiоноактивнi, катiоноактивнi, неоногеннi До ВНК направляються товари, якi заявляються до митного оформлення iз застосуванням преференцiї "14". До ВНК надається: два пакети документiв; опломбованi зразки товару; акт вiдбору проб (зразкiв)
20 3505 10 50 00
3505 10 90 00
Модифiкованi крохмали, якi використовуються в паперовiй промисловостi До ВНК надається: опломбованi зразки товару; акт вiдбору проб (зразкiв)
21 3506 91 00 00 Клеїльнi засоби (адгезиви), виробленi на основi каучуку або пластмаси (включаючи штучнi смоли), розфасованi масою нетто бiльше 1 кг До ВНК надається: два пакети документiв; опломбованi зразки товару; акт вiдбору проб (зразкiв)
22 3701 30 00 00 Тiльки пластини (алюмiнiєвi) iз нанесеним на них сенсибiлiзованим (свiтлочутливим) шаром та пластини, фотополiмеризацiйно придатнi для виготовлення друкарських форм у полiграфiї, довжина будь-якого боку яких перевищує 255 мм; пластини (магнiєвi) iз нанесеним на них сенсибiлiзованим (свiтлочутливим) шаром для виготовлення штампiв для тиснення в полiграфiї, довжина будь-якого боку яких перевищує 255 мм; фотоплiвки плоскi (листовi) для виготовлення фотоформ у полiграфiї, довжина будь-якого боку яких перевищує 255 мм До ВНК направляються товари, якi заявляються до митного оформлення iз застосуванням преференцiї "14"
23 3702 42 00 00 Фотоплiвки рулоннi для виготовлення фотоформ у полiграфiї завширшки понад 610 мм i завдовжки понад 200 м До ВНК направляються товари, якi заявляються до митного оформлення iз застосуванням преференцiї "14"
24 3702 43 00 10 Фотоплiвки рулоннi для виготовлення фотоформ у полiграфiї завширшки понад 610 мм i завдовжки не бiльш як 200 м До ВНК направляються товари, якi заявляються до митного оформлення iз застосуванням преференцiї "14"
25 3702 44 00 90 Фотоплiвки рулоннi для виготовлення фотоформ у полiграфiї завширшки понад 105 мм, але не бiльш як 610 мм i завдовжки понад 200 м До ВНК направляються товари, якi заявляються до митного оформлення iз застосуванням преференцiї "14"
26 3808 Iнсектициди, родентициди, фунгiциди, гербiциди, засоби, що запобiгають проростанню паросткiв, та регулятори росту рослин, дезинфiкуючi речовини та аналогiчнi речовини, в упаковках, призначенi для роздрiбної торгiвлi До ВНК надається: два пакети документiв; опломбованi зразки товару; акт вiдбору проб (зразкiв)
27 3901 30 00 00 Сополiмери етилену з вiнiлацетатом До ВНК надається: два пакети документiв; опломбованi зразки товару; акт вiдбору проб (зразкiв)
28 3902 10 00 00 Полiпропiлен До ВНК надається: два пакети документiв; опломбованi зразки товару; акт вiдбору проб (зразкiв)
29 3907 30 00 00 Смоли епоксиднi До ВНК надається: два пакети документiв; опломбованi зразки товару; акт вiдбору проб (зразкiв)
30 3907 40 00 00 Полiкарбонати До ВНК надається: два пакети документiв; опломбованi зразки товару; акт вiдбору проб (зразкiв)
31 3907 50 00 00 Смоли алкiднi До ВНК направляються товари, якi заявляються до митного оформлення iз застосуванням преференцiї "14". До ВНК надається: два пакети документiв; опломбованi зразки товару; акт вiдбору проб (зразкiв)
32 4008 21 90 00 Офсетнi гумовi пластини iз непористої гуми, крiм покриття для пiдлог i матiв До ВНК направляються товари, якi заявляються до митного оформлення iз застосуванням преференцiї "14"
33 4011 91 90 00 Iншi шини пневматичнi гумовi новi, з протектором типу "ялинка" або подiбним протектором  
34 4011 99 90 00 Iншi шини пневматичнi гумовi новi  
35 4703 21 00 00 Целюлоза з деревини, натронна чи сульфатна, крiм розчинних сортiв, напiввибiлена або вибiлена з хвойних порiд До ВНК направляються товари, якi заявляються до митного оформлення iз застосуванням преференцiї "14". До ВНК надається: два пакети документiв; опломбованi зразки товару; акт вiдбору проб (зразкiв)
36 4703 29 00 00 Целюлоза з деревини, натронна чи сульфатна, крiм розчинних сортiв, напiввибiлена або вибiлена з листяних порiд До ВНК направляються товари, якi заявляються до митного оформлення iз застосуванням преференцiї "14". До ВНК надається: два пакети документiв; опломбованi зразки товару; акт вiдбору проб (зразкiв)
37 4704 21 00 00 Целюлоза з деревини сульфатна, крiм розчинних сортiв, напiввибiлена або вибiлена з хвойних порiд До ВНК направляються товари, якi заявляються до митного оформлення iз застосуванням преференцiї "14". До ВНК надається: два пакети документiв; опломбованi зразки товару; акт вiдбору проб (зразкiв)
38 4707 90 10 00 Несортованi вiдходи паперу або картону та макулатура До ВНК направляються товари, якi заявляються до митного оформлення iз застосуванням преференцiї "14"
39 4707 90 90 00 Вiдсортованi вiдходи паперу або картону та макулатура До ВНК направляються товари, якi заявляються до митного оформлення iз застосуванням преференцiї "14"
40 4811 10 00 00 Папiр та картон, гудрованi, обробленi бiтумом або асфальтом До ВНК надається: опломбованi зразки товару; акт вiдбору проб (зразкiв)
41 4811 90 90 00 Папiр, картон, целюлозна вата та полотно з целюлозних волокон, iншi До ВНК надається: опломбованi зразки товару; акт вiдбору проб (зразкiв)
42 4907 00 91 00 Iншi пiдписанi та пронумерованi цiннi папери, крiм: поштових марок, акцизних марок, гербового паперу, банкнотiв, чекiв, акцiй, облiгацiй  
43 5901 10 00 00 Тiльки тканини для виготовлення палiтурок для книг До ВНК направляються товари, якi заявляються до митного оформлення iз застосуванням преференцiї "14". До ВНК надається: опломбованi зразки товару; акт вiдбору проб (зразкiв)
44 6808 00 00 00 Панелi, плити, плитки, блоки та аналогiчнi вироби з рослинних волокон, соломи або стружки, трiски, частинок, тирси тощо, агломерованi з цементом, гiпсом або iншими мiнеральними речовинами До ВНК надається: два пакети документiв; опломбованi зразки товару; акт вiдбору проб (зразкiв)
45 7321 81 Котли опалювальнi на газовому паливi або на газовому та iнших видах палива  
46 7604 10 10 00 Прутки та бруски з алюмiнiю нелигованого До ВНК надається: опломбованi зразки товару; акт вiдбору проб (зразкiв)
47 7604 10 90 00 Профiлi з алюмiнiю нелигованого До ВНК надається: опломбованi зразки товару; акт вiдбору проб (зразкiв)
48 8302 41 00 10 Арматура, деталi крiплення та аналогiчнi вироби, що використовуються в будiвлях для зачинення вiкон з поворотною та поворотно-вiдкидною стулкою  
49 8439 10 00 00
8439 20 00 00
8439 30 00 00
Обладнання для виробництва паперової маси з целюлозних волокнистих матерiалiв або для виробництва чи оброблення паперу або картону До ВНК направляються товари, якi заявляються до митного оформлення iз застосуванням преференцiї "14"
50 8440 10 Обладнання для оправлення, включаючи машини для брошурування До ВНК направляються товари, якi заявляються до митного оформлення iз застосуванням преференцiї "14"
51 8441 10 Iнше обладнання для виробництва товарiв з паперової маси, паперу або картону, включаючи рiзальнi машини будь-якого типу До ВНК направляються товари, якi заявляються до митного оформлення iз застосуванням преференцiї "14"
52 8443 11 00 00
8443 19 10 00
8443 19 31 00
8443 19 35 00
8443 19 39 00
8443 19 90 00
8443 60 00 00
8443 90 10 00
Машини для офсетного друку та обладнання i частини до них, крiм товарної позицiї 8443 90 05 00 До ВНК направляються товари, якi заявляються до митного оформлення iз застосуванням преференцiї "14"
53 8451 Машини та обладнання для прання, чищення, вiджимання, сушiння, прасування  
54 8471 60 90 00 Iншi пристрої введення або пристрої виведення, що мiстять або не мiстять в одному корпусi запам'ятовувальнi пристрої, крiм сканерiв, монiторiв, що мають дiагональ 14", 15", 17",19"  
55 8471 80 10 00 Периферiйнi пристрої  
56 8473 30 Частини та приладдя для машин товарної позицiї 8471, крiм: материнських плат без процесора; вiдеоплат; плат контролеру HDD, FDD; корпусiв ПК з блоком живлення або без; картриджiв для лазерних або струмiнних принтерiв; плат розширення пам'ятi  
57 8525 20 99 00 Iншi передавачi, до складу яких входять приймачi  
58 8529 90 88 10 Плата обробки телесигналу  
59 8537 10 91 00 Запрограмованi контролери з пам'яттю  
60 8543 89 95 00 Iншi машини електричнi та апаратура, що виконує визначенi функцiї та не включена до iнших груп  
61 8543 90 80 00 Iншi частини до машин електричних та апаратури, що виконує визначенi функцiї та не включена до iнших груп  
62 8544 70 00 90 Iншi кабелi волоконно-оптичнi До ВНК надається: опломбованi зразки товару; акт вiдбору проб (зразкiв)
63 8716 39 30 30 Напiвпричепи для перевезення вантажiв, що мають максимальну масу з повним навантаженням 20 i бiльше тонн  
64 8716 39 30 90 Iншi напiвпричепи для перевезення вантажiв  
65 8716 39 59 90 Iншi причепи для перевезення вантажiв  
66 8716 40 00 10 Iншi причепи та напiвпричепи, що мають максимальну масу з повним навантаженням 20 i бiльше тонн  
67 8716 40 00 90 Iншi причепи та напiвпричепи  
68 9001 10:
9001 10 10 00
9001 10 90 00
Волокна оптичнi, джгути та кабелi волоконно-оптичнi; кабелi для передачi зображення, iншi  

 

Начальник вiддiлу номенклатури та класифiкацiї товарiв О. С. Марченко

 

Додаток 2
до Технологiчної схеми митного оформлення товарiв "групи ризику", якi ввозяться на митну територiю України

Перелiк товарiв "групи ризику", перевiрка правильностi класифiкацiї яких здiйснюється на рiвнi уповноважених осiб ПМО

N
з/п
Код УКТ ЗЕД Назва товару Примiтки
1 2 3 4
1 0901 11 00 10 Кава несмажена з кофеїном для промислової переробки Перевiрка правильностi заявленого коду товару здiйснюється на пiдставi результатiв проведеного митного огляду товару та iнформацiї, зазначеної у наступних документах: сертифiкати якостi виробника; атестат виробництва, виданий УкрЦСМ та зареєстрований у реєстрi системи сертифiкацiї УкрСЕПРО; лист-повiдомлення вiд отримувача вантажу щодо технологiчних операцiй по подальшiй обробцi (переробцi) товару; технологiчнi схеми обробки (переробки) товару (при наявностi)
2 0901 12 00 10 Кава несмажена без кофеїну для промислової переробки Перевiрка правильностi заявленого коду товару здiйснюється на пiдставi результатiв проведеного митного огляду товару та iнформацiї, зазначеної у наступних документах: сертифiкати якостi виробника; атестат виробництва, виданий УкрЦСМ та зареєстрований у реєстрi системи сертифiкацiї УкрСЕПРО; лист-повiдомлення вiд отримувача вантажу щодо технологiчних операцiй по подальшiй обробцi (переробцi) товару; технологiчнi схеми обробки (переробки) товару (при наявностi)
3 0901 90 10 10 Шкарлупа та оболонки зерен кави для промислової переробки Перевiрка правильностi заявленого коду товару здiйснюється на пiдставi результатiв проведеного митного огляду товару та iнформацiї, зазначеної у наступних документах: сертифiкати якостi виробника; атестат виробництва, виданий УкрЦСМ та зареєстрований у реєстрi системи сертифiкацiї УкрСЕПРО; лист-повiдомлення вiд отримувача вантажу щодо технологiчних операцiй по подальшiй обробцi (переробцi) товару; технологiчнi схеми обробки (переробки) товару (при наявностi)
4 0902 20 00 10 Чай зелений (неферментований) у первинних упаковках з масою нетто 10 кг i бiльше Перевiрка правильностi заявленого коду товару здiйснюється на пiдставi результатiв проведеного митного огляду товару та iнформацiї, зазначеної у наступних документах: сертифiкати якостi вiд виробника, сертифiкати аналiзу вiд виробника
5 0902 40 00 10 Чай чорний (ферментований) i частково ферментований у первинних упаковках з масою нетто 10 кг i бiльше Перевiрка правильностi заявленого коду товару здiйснюється на пiдставi результатiв проведеного митного огляду товару та iнформацiї, зазначеної у наступних документах: сертифiкати якостi вiд виробника, сертифiкати аналiзу вiд виробника
6 1108 13 00 00 Крохмаль картопляний Перевiрка правильностi заявленого коду товару здiйснюється на пiдставi результатiв проведеного митного огляду товару та iнформацiї, зазначеної у наступних документах: сертифiкати якостi вiд виробника, сертифiкати аналiзу вiд виробника. При перевiрцi коду товару керуватися листом Держмитслужби вiд 10.09.2003 N 11/3-13-13227-ЕП
7 2401 Тютюнова сировина Перевiрка правильностi заявленого коду товару здiйснюється на пiдставi результатiв проведеного митного огляду товару (придiляти увагу на наявнiсть або вiдсутнiсть середньої жилки) та iнформацiї вiд виробника (експортера) про тип, метод сушiння, а також iнформацiї вiд отримувача про подальшу переробку сировини
8 3302 10 90 00 Сумiшi запашних речовин та сумiшi (включаючи спиртовi розчини), одержанi на основi однiєї або кiлькох таких речовин, якi застосовуються як промислова сировина, для використання у харчовiй промисловостi Перевiрка правильностi заявленого коду товару здiйснюється на пiдставi результатiв проведеного митного огляду товару та iнформацiї, зазначеної в сертифiкатах та паспортах якостi, сертифiкатах аналiзiв, листах безпеки країни експорту або iнших документах, якi засвiдчують склад та призначення продукту. При перевiрцi правильностi класифiкацiї необхiдно керуватись листами ДМСУ: вiд 28.09.2001 N 3/21-4613-ЕП; вiд 03.12.2001 N 6/21-5621-ЕП
9 3917 31 Труби, трубки та шланги гнучкi, що можуть витримувати тиск не бiльш як 27,6 МПа Перевiрка правильностi заявленого коду товару здiйснюється на пiдставi результатiв проведеного митного огляду товару та iнформацiї, зазначеної в технiчнiй документацiї, каталогах продукцiї вiд виробника, сертифiкатах якостi
10 3923 29 90 00 Iншi мiшки, пакети, сумочки та кульки Перевiрка правильностi заявленого коду товару здiйснюється на пiдставi результатiв проведеного митного огляду товару та iнформацiї, зазначеної у сертифiкатах якостi та iншiй технiчнiй документацiї виробника, каталогах продукцiї вiд виробника. При перевiрцi коду товару необхiдно керуватись примiткою 2 до групи 39 УКТ ЗЕД
11 3923 50 10 00 Корки та вироби для закупорки пляшок Перевiрка правильностi заявленого коду товару здiйснюється на пiдставi результатiв проведеного митного огляду товару та iнформацiї, зазначеної у сертифiкатах якостi та iншiй технiчнiй документацiї виробника, каталогах продукцiї вiд виробника. Увага! Кришки, що додаються до ємкостей товарної позицiї 7010, класифiкуються разом iз ними
12 3924 90 Iншi речi домашнього вжитку i туалетно-гiгiєнiчнi вироби з пластмаси Перевiрка правильностi заявленого коду товару здiйснюється на пiдставi результатiв проведеного митного огляду товару та iнформацiї, зазначеної у сертифiкатах якостi та iншiй технiчнiй документацiї виробника, каталогах продукцiї вiд виробника. Згiдно з поясненнями виключено чаши без ручок, що мають характер контейнерiв та використовуються для пакування та транспортування товарiв (т.п. 3923)
13 4008 21 Пластини, листи та стрiчка з вулканiзованої незатвердiлої, непористої гуми Перевiрка правильностi заявленого коду здiйснюється на пiдставi результатiв проведеного митного огляду товару, сертифiката якостi, документiв щодо хiмiчного складу продукцiї. Особливу увагу слiд звернути на те, що у дану товарну позицiї включається вулканiзована гума лише визначеної форми, поверхня якої може бути пофарбованою або оброблено iншим чином. Поєднання вулканiзовано гуми з iншими матерiалами класифiкуються у цiй товарнiй пiдпозицiї за умови, що вони зберiгають основнi властивостi гуми
14 4015 11 00 00 Рукавички хiрургiчнi Перевiрка правильностi заявленого коду товару здiйснюється на пiдставi результатiв проведеного митного огляду товару, а саме звертається увага на наявнiсть вiдомостей про їх стерильнiсть та сферу їх використання в якостi "хiрургiчних" або "оглядових". У разi неможливостi встановлення зазначеної iнформацiї по маркуванню необхiдно вимагати додатковi документи щодо обробки та сфери використання товару
15 4016 95 00 00 Iншi вироби з незатвердiлої вулканiзованої гуми: речi надувнi iншi Перевiрка правильностi заявленого коду здiйснюється на пiдставi проведеного митного огляду товару, за результатами якого встановлюється приналежнiсть товару до надувних речей, а також на пiдставi документiв, що пiдтверджують склад товару (вулканiзована незатвердiла гума) - паспорт на вирiб, сертифiкати безпеки вiд виробника тощо. При перевiрцi правильностi класифiкацiї необхiдно звертати увагу на те, що до даної товарної пiдкатегорiї не включаються, наприклад, гумовi човни та плоти - група 92, матраци, подушки з пористої резини - товарна позицiя 9404, спортивний iнвентар - група 95
16 4410 11 Плити деревностружковi вафельнi, включаючи плити з орiєнтованими шарами Перевiрка правильностi заявленого коду товару здiйснюється на пiдставi результатiв проведеного митного огляду товару та iнформацiї, зазначеної в технiчнiй документацiї, каталогах продукцiї вiд виробника. При перевiрцi правильностi класифiкацiї необхiдно керуватись листами ДМСУ: вiд 21.08.98 N 11/3-8999, вiд 15.08.2002 N 11/7-13.1-7237-ЕП, вiд 21.11.2002 N 11/6-29-11422-ЕП
17 4411 Плити деревноволокнистi Перевiрка правильностi заявленого коду товару здiйснюється на пiдставi результатiв проведеного митного огляду товару та iнформацiї, зазначеної в технiчнiй документацiї, каталогах продукцiї вiд виробника. При перевiрцi правильностi класифiкацiї необхiдно керуватись листами ДМСУ: вiд 27.08.2002 N 11/2-14-7642-ЕП; вiд 21.08.98 N 11/3-8999
18 4418 90 10 00 Iншi вироби столярнi з клеєно-шарованої деревини Перевiрка правильностi заявленого коду товару здiйснюється на пiдставi результатiв проведеного митного огляду товару та iнформацiї, зазначеної в технiчнiй документацiї, каталогах продукцiї вiд виробника. При перевiрцi коду товару керуватися листами ДМСУ: вiд 18.10.99 N 11/3-10924; вiд 15.08.2002 N 11/7-13.1-7237
19 4418 90 90 00 Iншi вироби столярнi Перевiрка правильностi заявленого коду товару здiйснюється на пiдставi результатiв проведеного митного огляду товару та iнформацiї, зазначеної в технiчнiй документацiї, каталогах продукцiї вiд виробника. При перевiрцi коду товару керуватися листами ДМСУ: вiд 18.10.99 N 11/3-10924; вiд 15.08.2002 N 11/7-13.1-7237
20 6001 Полотна трикотажнi ворсовi (включаючи довговорсовi полотна) та полотна махровi Перевiрка правильностi заявленого коду товару здiйснюється на пiдставi результатiв проведеного митного огляду товару, а також на пiдставi iнформацiї про склад полотна (як правило така iнформацiя мiститься в якiсних документах вiд виробника, на ярликах (етикетках) або в товаросупровiднiй документацiї (iнвойси, рахунки-фактури). При проведеннi перевiрки правильностi класифiкацiї товару потрiбно звертати увагу на те, що в дану товарну позицiю не включаються ворсовi тканини - товарна позицiя 5801, штучне хутро - товарна позицiя 4304 та тафтинговi полотна товарної позицiї 5802
21 6101 - 6117 Одяг та додатковi речi до одягу трикотажнi Перевiрка правильностi заявленого коду товару здiйснюється на пiдставi результатiв проведеного митного огляду товару та iнформацiї, зазначеної у сертифiкатах якостi, каталогах продукцiї вiд виробника. Слiд звертати увагу на те, що до цiєї групи не включаються: вироби товарної позицiї 6212; вироби, що були у користуваннi, товарної позицiї 6309; ортопедичнi прилади, хiрургiчнi паси, бандажi та аналогiчнi вироби (товарна позицiя 9021); одяг та додатковi речi до одягу товарних позицiй 3926, 4015, 4203, 6812; куски трикотажного полотна, якi були обробленi i призначенi для виробництва предметiв одягу, але повнiстю не завершенi (товарна позицiя 6307); одяг для ляльок (товарна позицiя 9502). Вироби цiєї групи можуть бути виготовленi iз металевої нитки
22 6201 - 6217 Одяг та додатковi речi до одягу текстильнi Перевiрка правильностi заявленого коду товару здiйснюється на пiдставi результатiв проведеного митного огляду товару та iнформацiї, зазначеної у сертифiкатах якостi, каталогах продукцiї вiд виробника. Слiд звертати увагу на те, що в дану групу включаються тiльки готовi вироби з будь-якого текстильного матерiалу, крiм ватину. В дану групу не включаються: вироби, що були у користуваннi, товарної позицiї 6309; ортопедичнi прилади, хiрургiчнi паси, бандажi та аналогiчнi вироби (товарна позицiя 9021); одяг та додатковi речi до одягу товарних позицiй 3926, 4015, 4203, 6812; куски трикотажного полотна, якi були обробленi i призначенi для виробництва предметiв одягу, але повнiстю не завершенi (товарна позицiя 6307); одяг для ляльок (товарна позицiя 9502). Вироби цiєї групи можуть бути виготовленi iз металевої нитки
23 6309 Одяг та вироби, що використовувались Перевiрка правильностi заявленого коду товару здiйснюється на пiдставi результатiв проведеного митного огляду товару та iнформацiї, зазначеної у сертифiкатах якостi, iншiй документацiї щодо обробки (наприклад, дезiнфекцiя, сортування) виробiв. Слiд звертати увагу на те, що зазначенi вироби повиннi мати ознаки значного зношення та поставлятися навалом або у тюках. В товарну позицiю включаються тiльки наступнi товари: одяг та додатковi речi до одягу та їх частини; ковдри та пледи дорожнi; бiлизна постiльна, столова, туалетна i кухонна; декоративнi вироби, крiм килимiв, якi входять до товарних позицiй 5701 - 5705, та килимово-гобеленовi вироби товарної позицiї 5805; взуття та головнi убори з будь-якого матерiалу, крiм азбесту. Особливу увагу слiд звертати на те, що новi вироби з дефектами виробництва та забрудненi в магазинi в дану товарну позицiю не включаються
24 6401 - 6406 Взуття, гетри та аналогiчнi вироби, їх частини Перевiрка правильностi заявленого коду товару здiйснюється на пiдставi результатiв проведеного митного огляду товару та iнформацiї, зазначеної у сертифiкатах якостi, каталогах продукцiї вiд виробника
25 6912 Посуд столовий, кухонний, господарськi товари або iншi туалетнi вироби з керамiки Перевiрка правильностi заявленого коду товару здiйснюється на пiдставi результатiв проведеного митного огляду товару та iнформацiї, зазначеної у сертифiкатах якостi та iншiй технiчнiй документацiї виробника, каталогах продукцiї вiд виробника. Згiдно з поясненнями в дану товарну позицiю не входять товари групи 71 УКТ ЗЕД, а також оплетенi пляшки, вази, горщики та iн., якi застосовуються для зберiгання та транспортування продуктiв (товарна позицiя 6909)
26 7004 Скло витягнуте або видувне, листове з поглинальним, вiдбивальним або невiдбивальним шаром чи без нього, але не оброблене iншим способом Перевiрка правильностi заявленого коду товару здiйснюється на пiдставi результатiв проведеного митного огляду товару та iнформацiї, зазначеної у наступних документах: ТУ, ГОСТ, каталоги продукцiї вiд виробника, документацiя стосовно технологiчного процесу виробництва скла
27 7219 34 10 00 Прокат плоский з нержавiючої сталi, завширшки 600 мм або бiльше, без подальшої обробки, окрiм холодної прокатки (обтиснення у холодному станi), завтовшки 0,5 мм або бiльше, але не бiльше 1 мм, з масовою часткою нiкелю менш як 2,5 % Перевiрка правильностi заявленого коду товару здiйснюється на пiдставi результатiв проведеного митного огляду товару та iнформацiї, зазначеної у наступних документах: ТУ, ГОСТ, сертифiкати аналiзу, що мiстять вiдомостi про хiмiчний склад виробу, каталоги продукцiї вiд виробника
28 7606, крiм
7606 11 93 00
Плити, листи та стрiчки з алюмiнiю, товщина яких понад 0,2 мм Перевiрка правильностi заявленого коду товару здiйснюється на пiдставi результатiв проведеного митного огляду товару та iнформацiї, зазначеної у наступних документах: ТУ, ГОСТ, сертифiкати аналiзу, що мiстять вiдомостi про хiмiчний склад виробу, каталоги продукцiї вiд виробника. Звертаємо увагу на те, що вироби товарної позицiї 7606 залишаються в нiй за умови, якщо вони не пiддавалися обробцi, завдяки якiй їх можна використовувати у якостi елементiв металоконструкцiй. Прикладом такої обробки може бути наявнiсть отворiв (будь якої форми та розмiрiв) для елементiв крiплення конструкцiї, згинiв або надрiзiв, надання специфiчних розмiрiв та конфiгурацiї, вiдмiнних вiд стандартних типорозмiрiв, передбачених виробником
29 8414 90 Частини до насосiв, компресорiв та вентиляторiв Перевiрка правильностi заявленого коду товару здiйснюється на пiдставi результатiв проведеного митного огляду товару та iнформацiї, зазначеної в технiчнiй документацiї, каталогах продукцiї вiд виробника, кресленнi. При перевiрцi коду товару необхiдно керуватись примiткою 2 до роздiлу XVI УКТ ЗЕД. При митному оглядi звертати увагу на комплектацiю товару, а саме: можливiсть складання (збирання) готового виробу з наявних частин та комплектуючих
30 8415 90 Частини до установок для кондицiонування повiтря Перевiрка правильностi заявленого коду товару здiйснюється на пiдставi результатiв проведеного митного огляду товару та iнформацiї, зазначеної в технiчнiй документацiї, каталогах продукцiї вiд виробника, кресленнi. При перевiрцi коду товару необхiдно керуватись примiткою 2 до роздiлу XVI УКТ ЗЕД. При митному оглядi звертати увагу на комплектацiю товару, а саме: можливiсть складання (збирання) готового виробу з наявних частин та комплектуючих
31 8418 10 Холодильники i морозильники з роздiльними зовнiшнiми дверима Перевiрка правильностi заявленого коду товару здiйснюється на пiдставi результатiв проведеного митного огляду товару та iнформацiї, зазначеної у наступних документах: каталоги продукцiї вiд виробника, технiчна документацiя (паспорти, електричнi схеми). В данiй товарнiй пiдпозицiї класифiкуються комбiнованi холодильники-морозильники з окремими зовнiшнiми дверима, якi мають два окремих холодильних агрегати, якi дають змогу працювати холодильнику та морозильнику автономно один вiд одного
32 8418 99 Частини до холодильникiв, морозильникiв, iншого холодильного i морозильного обладнання Перевiрка правильностi заявленого коду товару здiйснюється на пiдставi результатiв проведеного митного огляду товару та iнформацiї, зазначеної в технiчнiй документацiї, каталогах продукцiї вiд виробника, кресленнi. При перевiрцi коду товару необхiдно керуватись примiткою 2 до роздiлу XVI УКТ ЗЕД. При митному оглядi звертати увагу на комплектацiю товару, а саме: можливiсть складання (збирання) готового виробу з наявних частин та комплектуючих
33 8428 90 99 90 Iншi машини та обладнання пiдiймання, перемiщення, навантажування або розвантажування Перевiрка правильностi заявленого коду товару здiйснюється на пiдставi результатiв проведеного митного огляду товару та iнформацiї, зазначеної в технiчнiй документацiї, каталогах продукцiї вiд виробника, кресленнi
34 8450 11 90 00 Машини пральнi повнiстю автоматичнi мiсткiстю понад 6 кг, але не бiльше як 10 кг сухої бiлизни Перевiрка правильностi заявленого коду товару здiйснюється на пiдставi результатiв проведеного митного огляду товару та iнформацiї, зазначеної в технiчнiй документацiї, каталогах продукцiї вiд виробника
35 8450 12 00 00 Iншi машини пральнi з центрифугою для вiджимання мiсткiстю не бiльше як 10 кг сухої бiлизни Перевiрка правильностi заявленого коду товару здiйснюється на пiдставi результатiв проведеного митного огляду товару та iнформацiї, зазначеної в технiчнiй документацiї, каталогах продукцiї вiд виробника
36 8450 19 00 00 Iншi машини пральнi Перевiрка правильностi заявленого коду товару здiйснюється на пiдставi результатiв проведеного митного огляду товару та iнформацiї, зазначеної в технiчнiй документацiї, каталогах продукцiї вiд виробника
37 8450 20 00 00 Машини пральнi мiсткiстю понад 10 кг сухої бiлизни Перевiрка правильностi заявленого коду товару здiйснюється на пiдставi результатiв проведеного митного огляду товару та iнформацiї, зазначеної в технiчнiй документацiї, каталогах продукцiї вiд виробника
38 8450 90 00 00 Частини пральних машин Перевiрка правильностi заявленого коду товару здiйснюється на пiдставi результатiв проведеного митного огляду товару та iнформацiї, зазначеної в технiчнiй документацiї, каталогах продукцiї вiд виробника, кресленнi. При перевiрцi коду товару необхiдно керуватись примiткою 2 до роздiлу XVI УКТ ЗЕД. При митному оглядi звертати увагу на комплектацiю товару, а саме: можливiсть складання (збирання) готового виробу з наявних частин та комплектуючих
39 8471 70 51 00 Iншi машини обчислювальнi, аналоговi або змiшаного типу Перевiрка правильностi заявленого коду товару здiйснюється на пiдставi результатiв проведеного митного огляду товару та iнформацiї, зазначеної в технiчнiй документацiї, каталогах продукцiї вiд виробника
40 8473 30 Частини та приладдя для машин товарної позицiї 8471: материнськi плати без процесора; вiдеоплати; плати контролеру HDD, FDD; корпуси ПК з блоком живлення або без; картриджи для лазерних або струмiнних принтерiв; плата розширення пам'ятi Перевiрка правильностi заявленого коду товару здiйснюється на пiдставi результатiв проведеного митного огляду товару та iнформацiї, зазначеної в технiчнiй документацiї, каталогах продукцiї вiд виробника, кресленнi. При перевiрцi коду товару необхiдно керуватись примiткою 2 до роздiлу XVI УКТ ЗЕД. При митному оглядi звертати увагу на комплектацiю товару, а саме: можливiсть складання (збирання) готового виробу з наявних частин та комплектуючих
41 8509 90 Частини до пилососiв Перевiрка правильностi заявленого коду товару здiйснюється на пiдставi результатiв проведеного митного огляду товару та iнформацiї, зазначеної в технiчнiй документацiї, каталогах продукцiї вiд виробника, кресленнi. При перевiрцi коду товару необхiдно керуватись примiткою 2 до роздiлу XVI УКТ ЗЕД. При митному оглядi звертати увагу на комплектацiю товару, а саме: можливiсть складання (збирання) готового виробу з наявних частин та комплектуючих
42 8512 40 00 10 Склоочищувачi Перевiрка правильностi заявленого коду товару здiйснюється на пiдставi результатiв проведеного митного огляду товару та iнформацiї, зазначеної в технiчнiй документацiї. Можливi випадки декларування щiток склоочищувачiв (код УКТ ЗЕД 9603 50 00 00) за кодом склоочищувачiв
43 8518 50 90 00 Iншi електричнi звукопiдсилювальнi установки Перевiрка правильностi заявленого коду товару здiйснюється на пiдставi результатiв проведеного митного огляду товару та iнформацiї, зазначеної в технiчнiй документацiї, каталогах продукцiї вiд виробника. При перевiрцi коду товару керуватись пунктом Д пояснень до товарної позицiї 8518 (Пояснення до ТН ВЭД СНГ, Москва, 2000, том IV)
44 8522 Частини та приладдя, призначенi головним чином для обладнання, що класифiкуються у товарних позицiях 8519 - 8521 Перевiрка правильностi заявленого коду товару здiйснюється на пiдставi результатiв проведеного митного огляду товару та iнформацiї, зазначеної в технiчнiй документацiї, каталогах продукцiї вiд виробника, кресленнi. При перевiрцi коду товару необхiдно керуватись примiткою 2 до роздiлу XVI УКТ ЗЕД. При митному оглядi звертати увагу на комплектацiю товару, а саме: можливiсть складання (збирання) готового виробу з наявних частин та комплектуючих
45 8529 10 90 00 Антеннi вiдбивачi будь-якого типу; частини, що використовуються разом з цими виробами Перевiрка правильностi заявленого коду товару здiйснюється на пiдставi результатiв проведеного митного огляду товару та iнформацiї, зазначеної в технiчнiй документацiї, каталогах продукцiї вiд виробника, кресленнi. При перевiрцi коду товару необхiдно керуватись примiткою 2 до роздiлу XVI УКТ ЗЕД. При митному оглядi звертати увагу на комплектацiю товару, а саме: можливiсть складання (збирання) готового виробу з наявних частин та комплектуючих
46 8529 90 70 00 Електроннi компонування для апаратури товарних позицiй 8525 - 8528 Перевiрка правильностi заявленого коду товару здiйснюється на пiдставi результатiв проведеного митного огляду товару та iнформацiї, зазначеної в технiчнiй документацiї, каталогах продукцiї вiд виробника, кресленнi
47 8529 90 88 10 Частини для телекамер пiдпозицiї 8525 30 та пристроїв товарних позицiй 8527 i 8528 Перевiрка правильностi заявленого коду товару здiйснюється на пiдставi результатiв проведеного митного огляду товару та iнформацiї, зазначеної в технiчнiй документацiї, каталогах продукцiї вiд виробника, кресленнi
48 8538 10 00 00 Табло, панелi, консолi, пiдставки, шафи та iнша арматура товарної позицiї 8537, не обладнана вiдповiдною апаратурою Перевiрка правильностi заявленого коду товару здiйснюється на пiдставi результатiв проведеного митного огляду товару та iнформацiї, зазначеної у наступних документах: каталог продукцiї вiд виробника, технiчна документацiя. Особлива увага звертається на вироби, що були призначенi тiльки або головним чином для апаратури тов. позицiй 8535, 8536, 8537 i необладнанi вiдповiдною апаратурою
49 8543 89 20 00 Антеннi пiдсилювачi Перевiрка правильностi заявленого коду товару здiйснюється на пiдставi результатiв проведеного митного огляду товару та iнформацiї, зазначеної в технiчнiй документацiї, каталогах продукцiї вiд виробника, кресленнi
50 8706 Шасi з встановленими двигунами для автомобiлiв товарних позицiй 8701 - 8705 Перевiрка правильностi заявленого коду товару здiйснюється на пiдставi результатiв проведеного митного огляду товару та iнформацiї, зазначеної у наступних документах: технiчна документацiя вiд виробника; паспорт на вирiб; сертифiкат вiдповiдностi Держстандарту України; висновок експертних органiзацiй, якi мають лiцензiю Мiнiстерства юстицiї України на проведення автотоварознавчих експертиз. При перевiрцi коду товару керуватися листами ДМСУ: вiд 05.03.2002 р. N 11/2-2039-ЕП; вiд 08.01.2002 р. N 11/6-21-160-ЕП; вiд 08.09.98 р. N 21/1-2102-ЕП
51 8707 Кузови, включаючи кабiни для автомобiлiв товарних позицiй 8701 - 8705 Перевiрка правильностi заявленого коду товару здiйснюється на пiдставi результатiв проведеного митного огляду товару та iнформацiї, зазначеної у наступних документах: технiчна документацiя вiд виробника; паспорт на вирiб; сертифiкат вiдповiдностi Держстандарту України; висновок експертних органiзацiй, якi мають лiцензiю Мiнiстерства юстицiї України на проведення автотоварознавчих експертиз. При перевiрцi коду товару керуватися листами ДМСУ: вiд 08.01.2002 р. N 11/6-21-160-ЕП, вiд 05.03.2002 р. N 11/2-21-2039-ЕП; вiд 01.03.2001 р. N 1/21-1003-ЕП; вiд 01.11.2001 р. N 11/3-14-8636-ЕП; вiд 08.09.98 р. N 21/1-2102-ЕП
52 9401 - 9404 Меблi, медико-хiрургiчнi меблi, постiльнi речi та аналогiчнi товари Перевiрка правильностi заявленого коду товару здiйснюється на пiдставi результатiв проведеного митного огляду товарiв та iнформацiї, зазначеної в документах та у каталогах продукцiї вiд виробника. Необхiдна наявнiсть реєстрацiйного посвiдчення Мiнiстерства охорони здоров'я України для товарiв товарної позицiї 9402. При перевiрцi коду товару керуватися листами ДМСУ: вiд 10.06.2003 N 11/6-13-8924-ЕП; вiд 11.11.97 N 11/3-10684; вiд 30.12.96 N 11/2-9865
53 9405 20 Нiчники електричнi, настiльнi лампи, торшери та бра примiщень Перевiрка правильностi заявленого коду товару здiйснюється на пiдставi результатiв проведеного митного огляду товарiв та iнформацiї, зазначеної в документах та у каталогах продукцiї вiд виробника

 

Начальник вiддiлу номенклатури та класифiкацiї товарiв О. С. Марченко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.