Документ скасований: Наказ № 729/469 від 20.07.2011

ЛЬВIВСЬКИЙ ПРИКОРДОННИЙ ЗАГIН
ЯГОДИНСЬКА МИТНИЦЯ

НАКАЗ

вiд 17 вересня 2008 року N 1092/505


Про затвердження Технологiчної схеми пропуску через державний кордон осiб, транспортних засобiв, товарiв та iнших предметiв в мiжнародному пунктi пропуску для автомобiльного сполучення "Устилуг-Зосiн"

Зареєстровано
у Головному управлiннi юстицiї у Львiвськiй областi
8 жовтня 2008 р. за N 61/1328


     У вiдповiдностi до постанов Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 3 серпня 2000 року N 1203 "Про затвердження Положення про пункти пропуску через державний кордон", вiд 24 грудня 2003 року N 1989 "Питання пропуску через державний кордон автомобiльних, водних, залiзничних та повiтряних транспортних засобiв перевiзникiв i товарiв, що перемiщуються ними" та з метою забезпечення належного контролю за перемiщенням осiб, транспортних засобiв, товарiв та iнших предметiв через державний кордон України, недопущення порушення державного кордону, незаконного перемiщення транспортних засобiв i товарiв, спiльного наказу Адмiнiстрацiї прикордонної служби України та Держмитслужби України вiд 11.06.2008 N 505/642 "Про затвердження Технологiї прикордонного та митного контролю у пунктах пропуску через державний кордон для автомобiльного сполучення", зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 14.08.2008 за N 753/15444, наказуємо:

     1. Затвердити Технологiчну схему пропуску через державний кордон осiб, транспортних засобiв, товарiв та iнших предметiв в мiжнародному пунктi пропуску для автомобiльного сполучення "Устилуг" та ввести в дiю через десять дiб пiсля її реєстрацiї в органi юстицiї.

     2. Штабу Львiвського прикордонного загону у встановлений термiн направити Технологiчну схему у Головне управлiння юстицiї у Львiвськiй областi для реєстрацiї та забезпечити введення в дiю.

     3. Начальнику вiддiлу прикордонної служби "Пархоменкове" Львiвського прикордонного загону та митного поста "Володимир-Волинський" Ягодинської митницi пiсля реєстрацiї Технологiчної схеми в органах юстицiї органiзувати вивчення з особовим складом вiддiлу прикордонної служби, вiддiлу митного оформлення N 1 митного поста "Володимир-Волинський" та контрольних служб, вiдповiдно.

     4. При необхiдностi внесення змiн чи доповнень до затвердженої Технологiчної схеми, здiйснювати пiсля їх погодження з контрольними службами у встановленому порядку.

     5. Контроль за виконанням даного наказу покласти на першого заступника начальника - начальника штабу Рибака О. Г. та заступника начальника Ягодинської митницi Короля Є. А.

     6. Спiльний наказ начальника Львiвського прикордонного загону та начальника Ягодинської митницi вiд 26.04.2006 N 438/167 "Про затвердження Технологiчної схеми пропуску через державний кордон осiб, транспортних засобiв, вантажiв та iншого майна в мiжнародному пунктi пропуску для автомобiльного сполучення "Устилуг-Зосiн", зареєстрований в органах юстицiї 17.05.2006 N 20/1180, вважати таким, що втратив чиннiсть, з моменту введення в дiю даної Технологiчної схеми.

     7. Наказ довести до посадових осiб штабу Львiвського прикордонного загону, Ягодинської митницi, контрольних служб в частинi, що їх стосується.

Начальник Львiвського прикордонного загону В. Р. Гав'як
Начальник Яготинської митницi В. В. Шайда

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Львiвського прикордонного загону, Ягодинської митницi
вiд 17 вересня 2008 р. N 1092/505
Зареєстровано
у Головному управлiннi юстицiї у Львiвськiй областi
8 жовтня 2008 р. за N 61/1328

ТЕХНОЛОГIЧНА СХЕМА
пропуску через державний кордон осiб, транспортних засобiв, товарiв та iнших предметiв в мiжнародному пунктi пропуску для автомобiльного сполучення "Устилуг-Зосiн"

     1. Вид сполучення: автомобiльний;

     2. Характер перевезень: пасажирський;

     3. Категорiя: мiжнародний;

     4. Режим функцiонування: цiлодобовий;

     5. Назва пункту пропуску на сумiжнiй сторонi: "Зосин";

     6. Визначений: Угодою мiж Урядом України i Урядом Республiки Польща вiд 21 березня 1997 року для проведення спiльного прикордонно-митного контролю;

     7. Вiдкритий розпорядженням КМУ вiд 9 серпня 2001 року N 335-р;

     8. Мiсце знаходження: м. Устилуг, Володимир-Волинського району, Волинської областi;

     9. Вiдстань вiд державного кордону: безпосередньо на кордонi;

     10. Iнтенсивнiсть руху за добу:

     а) осiб до 4000 осiб;

     б) транспортних засобiв:

     - легкових автомобiлiв до 2000;

     - автобусiв до 3;

     11. Межi пункту пропуску встановленi наказом Ягодинської митницi вiд 30.11.2000 року N 392;

     12. Режимнi правила в пунктi пропуску визначено наказом начальника Львiвського прикордонного загону вiд 21 червня 2005 року N 654, зареєстрованого у Головному управлiннi юстицiї 01.07.2005 за N 40/1093;

     13. Зона прикордонного контролю визначається наказом начальника Львiвського прикордонного загону.

     14. Зону митного контролю визначено наказом начальника Ягодинської митницi;

     15. Види контролю: прикордонний, митний, екологiчний, ветеринарний, фiтосанiтарний.

1. Загальнi положення

     Технологiчна схема прикордонного та митного контролю осiб, транспортних засобiв, товарiв та iнших предметiв, що прямують через державний кордон України (далi - ДКУ) у мiжнародному автомобiльному пунктi пропуску "Устилуг-Зосiн" визначає правовi основи органiзацiї та здiйснення всiх видiв контролю, орiєнтована на створення сприятливих умов для прискорення прикордонного й митного контролю та оформлення громадян, транспортних засобiв i товарiв, що перемiщуються ними через ДКУ, а також направлена на дотримання службовими особами контрольних служб та громадянами, що прямують через ДКУ вимог, передбачених нормативно-правовими актами чинного законодавства. Вона розроблена на пiдставi Положення про пункти пропуску через державний кордон затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 03.08.2000 року N 1203 "Про затвердження Положення про пункти пропуску через державний кордон", постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 24 грудня 2003 року N 1989 "Питання пропуску через державний кордон автомобiльних, водних, залiзничних та повiтряних транспортних засобiв перевiзникiв i товарiв, що перемiщуються ними", спiльного наказу Адмiнiстрацiї Державної прикордонної служби України та Державної митної служби України вiд 11.06.2008 N 505/642 "Технологiя прикордонного та митного контролю у пунктах пропуску через державний кордон для автомобiльного сполучення", зареєстрованого у Мiнiстерствi юстицiї України 14.08.2008 за N 753/15444, Закону України "Про запровадження єдиного збору, який справляється у пунктах пропуску через державний кордон України" вiд 04.11.99 р. N 1212-XIV, Закону України вiд 13.09.2001 року N 2681-III "Про порядок ввезення (пересилання) в Україну, митного оформлення й оподаткування особистих речей, товарiв та транспортних засобiв, що ввозяться (пересилаються) громадянами на митну територiю України", постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.07.97 року N 748 "Про перелiк вiдомостей, що оголошуються громадянами за встановленою формою у разi перемiщення ними через митний кордон України товарiв та iнших предметiв", постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 24.10.2002 р. N 1569 "Про затвердження порядку справляння єдиного збору у пунктах пропуску через державний кордон", Закону України "Про обов'язкове страхування цивiльно-правової вiдповiдальностi власникiв наземних транспортних засобiв" вiд 1 липня 2004 року N 1961-IV.

     При здiйсненнi всiх видiв контролю посадовi особи пункту пропуску "Устилуг" керуються:

     - Конституцiєю України;

     - Законом України "Про Державну прикордонну службу України";

     - Законом України "Про державний кордон України";

     - Митним кодексом України;

     - Законом України "Про автомобiльний транспорт";

     - Законом України "Про захист населення вiд iнфекцiйних хвороб";

     - Законом України "Про митний тариф";

     - Кримiнальним кодексом України;

     - Кримiнально-процесуальним кодексом України;

     - Кодексом України про адмiнiстративнi правопорушення;

     - Цивiльним кодексом України;

     - Цивiльно-процесуальним кодексом України;

     - постановами та розпорядженнями Верховної Ради та Кабiнету Мiнiстрiв України;

     - указами Президента України;

     - Мiжнародними угодами;

     - наказами та розпорядженнями Адмiнiстрацiї Державної прикордонної служби України;

     - наказами та дорученнями Голови Державної митної служби України;

     - наказами та розпорядженнями Начальника Захiдного регiонального управлiння Державної прикордонної служби України;

     - наказами та дорученнями начальника Ягодинської митницi;

     - наказами та розпорядженнями начальника Львiвського прикордонного загону;

     - наказом МОЗ України "Про затвердження тимчасового порядку проведення державної санiтарно-гiгiєнiчної експертизи" вiд 09.10.2000 року N 247, зареєстрований у Мiнiстерствi юстицiї України 10 сiчня 2001 р. за N 4/5195;

     - постановою КМУ "Про здiйснення екологiчного контролю в пунктах пропуску через ДКУ";

     - Мiжнародними угодами України "Про мiжнародне автомобiльне сполучення";

     - iншими-нормативно-правовими актами.

     Термiни, що вживаються в цiй технологiчнiй схемi мають таке значення, як в законах України "Про Державну прикордонну службу України", "Про державний кордон України", iнших законах України, Митному кодексi (далi - МКУ) та iнших нормативно-правових актах чинного законодавства України:

2. Умови функцiонування пункту пропуску

     2.1. Пропуск осiб, транспортних засобiв, товарiв та iнших предметiв здiйснюється в пунктi пропуску через державний кордон для мiжнародного сполучення "Устилуг" (далi - пункт пропуску, МАПП "Устилуг").

     2.2. Пункт пропуску "Устилуг" облаштований державною символiкою, єдиними iнформацiйними стендами Державної прикордонної служби України i Держмитслужби України, дорожньою розмiткою та знаками, що визначають напрямок руху та роз'яснюють порядок проходження контролю, iнженерними пристроями для розмежування руху за напрямками.

     2.3. Iнформацiйнi матерiали, що розмiщуються у пунктi пропуску, в обов'язковому порядку повиннi мiстити iнформацiю, потрiбну для перетинання державного кордону України громадянами та особами без громадянства, зокрема щодо їх прав та обов'язкiв пiд час перебування у пунктi пропуску та проходження того чи iншого виду контролю. Iнформацiйнi стенди щодо порядку перетинання державного кордону України мають бути викладенi державною мовою, мовою сумiжної держави та англiйською мовою.

     2.4. Не допускається розмiщення в пунктi пропуску гербiв, прапорiв, iнших символiв органiзацiй, пiдприємств та установ, що не належать до державної символiки України.

     2.5. Для здiйснення прикордонного контролю, митного контролю транспортних засобiв у пунктi пропуску визначенi окремi смуги руху, якi позначенi вiдповiдними розпiзнавальними знаками (табличками, дорожньою розмiткою):

     2.5.1. "Червоний коридор" - для транспортних засобiв,

     що здiйснюють перевезення товарiв фiзичних осiб, якi не є суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi, в обсягах, що пiдлягають обов'язковому письмовому декларуванню та оподаткуванню;

     вантажних i вантажно-пасажирських мiкроавтобусiв;

     легкових транспортних засобiв з причепами, що використовуються (можуть використовуватися) для перевезення товарiв.

     2.5.2. "Зелений коридор" -

     - для легкових автотранспортних засобiв, що належать громадянам або юридичним особам, iнших транспортних засобiв, якi не визначенi в пiдпунктах 2.5.1 та пункту 2.5 цiєї Технологiчної схеми, не знятi з облiку, не є об'єктом зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв) i використовуються виключно для перемiщення через митний кордон особистих речей громадян та товарiв в обсягах, що не пiдлягають обов'язковому письмовому декларуванню та/або оподаткуванню;

     - мiсце здiйснення прикордонного контролю i митного контролю та митного оформлення автобусiв, що здiйснюють регулярнi та нерегулярнi мiжнароднi перевезення пасажирiв (у тому числi - туристичних груп), що визначається з урахуванням iснуючої iнфраструктури пункту пропуску.

     2.6. В зв'язку iз здiйсненням контрольних операцiй на виїзд з України на територiї Республiки Польща iнформацiя про транспортнi засоби та особи, якi перетнули державний кордон на виїзд з України заноситься до ЦБД ДМСУ та КАПК "Гарт - 1П" на протязi 30 хвилин по завершенню робочої змiни.

     Зона прикордонного контролю - певна територiя в пунктi пропуску, на якiй державна прикордонна служба здiйснює прикордонний контроль осiб, транспортних засобiв, вантажiв та iншого майна згiдно з чинним законодавством України.

     Ця зона включає територiю в пунктi пропуску, необхiдну для здiйснення прикордонного контролю осiб, транспортних засобiв, вантажiв та iншого майна i запобiгання незаконному перетинанню державного кордону.

     Зона прикордонного контролю в мiжнародному автомобiльному пунктi пропуску "Устилуг" встановлюється - вiд лiнiї паспортного контролю до лiнiї державного кордону або до виїзного шлагбауму з пункту пропуску в напрямку сумiжної держави, а також у спецiальних службових примiщеннях пiдроздiлу прикордонного контролю в пунктi пропуску.

     Зона митного контролю - частина територiї МАПП "Устилуг" визначена Ягодинською митницею, за погодженням з ДПСУ, в межах якого митнi органи здiйснюють митнi процедури.

     2.7. Зона митного контролю в мiжнародному автомобiльному пунктi пропуску "Устилуг" визначена "Тимчасовим положенням про зону митного контролю на територiї мiжнародного автомобiльного пункту пропуску "Устилуг", затвердженого наказом начальника Ягодинської митницi.

     2.8. Межа зони митного контролю починається вiд лiнiї паспортного контролю до меж стоянки розмитнення транспортних засобiв включно (наказ Ягодинської митницi вiд 01.06.2007 року N 232).

     2.9. Спостереження за особами та транспортними засобами здiйснюється:

     - в зонi прикордонного контролю - прикордонними нарядами;

     - в зонi митного контролю - спiвробiтниками митницi.

3. Види контролю, якi здiйснюються в мiжнародному автомобiльному пунктi пропуску "Устилуг-Зосiн"

     а) прикордонний контроль згiдно:

     - Закону України "Про державну прикордонну службу України";

     - Закону України "Про державний кордон України";

     - Iнструкцiї з органiзацiї i здiйснення прикордонного контролю (згiдно наказу Голови Державної прикордонної служби України (далi - ДПСУ) N 711 ДСК вiд 05.10.2004, зареєстрованого у Мiнiстерствi юстицiї України 20.12.2004 р. за N 1571/10170);

     - розпорядженнями Адмiнiстрацiї Державної прикордонної служби, Захiдного регiонального управлiння;

     - наказами начальника Львiвського прикордонного загону;

     - наказу Голови ДКК та Мiнiстра внутрiшнiх справ України N 520/390 вiд 7 серпня 2000 року "Про затвердження Iнструкцiї про спiльну дiяльнiсть щодо виявлення викраденого автомототранспорту та порядок контролю транспортних засобiв, якi перетинають державний кордон України", зареєстрованого у Мiнiстерствi юстицiї України 01.09.2000 р. за N 571/4792.

     б) митний контроль згiдно:

     Митного кодексу України;

     Закону України вiд 05.04.2001 N 2371-III "Про митний тариф України";

     Закону України вiд 13.09.2001 N 2681-III "Про порядок ввезення (пересилання) в Україну, митного оформлення й оподаткування особистих речей, товарiв та транспортних засобiв, що ввозяться (пересилаються) громадянами на митну територiю України";

     розпоряджень, постанов Верховної Ради України, Кабiнету Мiнiстрiв України з питань митної справи;

     наказiв та розпоряджень Державної митної служби України;

     наказiв та розпоряджень начальника Ягодинської митницi.

     Митний контроль товарiв, транспортних засобiв, що перемiщуються через державний кордон України, здiйснюється посадовими особами ВМО N 1 м/п "Володимир-Волинський" в зонах митного контролю з метою забезпечення дотримання державними органами, пiдприємствами, органiзацiями та фiзичними особами установленого порядку перемiщення через пункт пропуску товарiв та iнших предметiв. Порядок проведення митного контролю планується з дотриманням всiх необхiдних технологiчних вимог з врахуванням об'єктивних та суб'єктивних факторiв, якi мають мiсце перед початком i на протязi роботи оперативної змiни, з метою максимального досягнення виконання основних завдань по захисту економiчних iнтересiв України, прискорення оформлення осiб, транспортних засобiв та товарiв, боротьби з митними правопорушеннями.

     в) фiтосанiтарний контроль згiдно:

     - ст. 5 Закону України "Про карантин рослин" вiд 30 червня 1993 року N 3348-XI центральним спецiальним органом у галузi карантину рослин визначено Головну державну iнспекцiю з карантину рослин, а безпосередньо у пунктах пропуску на ДКУ - пункти карантину рослин.

     Фiтосанiтарний контроль здiйснюється з метою охорони територiї України вiд занесення iз-за кордону карантинних об'єктiв.

     г) ветеринарний контроль згiдно:

     Закону України "Про ветеринарну медицину" вiд 25.06.92 N 2498-XII.

     Статтею 18 цього Закону України визначено, що державний ветеринарно-санiтарний контроль та нагляд на державному кордонi України та транспортi є обов'язковим у разi експорту, iмпорту i транзитного перевезення об'єктiв державного ветеринарно-санiтарного контролю та нагляду всiма видами транспорту. При цьому функцiї забезпечення цього контролю на ДКУ покладено на регiональнi служби державного ветеринарного контролю з пiдпорядкованими їм прикордонними пунктами ветеринарного контролю.

     Ветеринарний контроль здiйснюється з метою контролю за охоронною територiєю України вiд занесення з територiї iнших країн iнфекцiйних хвороб тварин, а також перевiрки ветеринарного стану при експортi-iмпортi тварин, сировини, продуктiв тваринного походження, кормiв

     д) екологiчний (радiологiчний) контроль згiдно:

     - п. 1 постанови КМУ вiд 20.03.95 року N 198 "Про здiйснення екологiчного контролю в пунктах пропуску через ДКУ" проводиться безпосередньо на кордонi державними iнспекторами з охорони навколишнього природного середовища Мiнекобезпеки.

     Екологiчний контроль здiйснюється з метою забезпечення екологiчної безпеки при ввезеннi (транзитi) на територiю України пiдконтрольних матерiалiв контролю.

4. Послiдовнiсть проведення видiв контролю

     а) На в'їзд в Україну:

     - прикордонний контроль України;

     - ветеринарний контроль, фiтосанiтарний контроль, екологiчний контроль згiдно статтi 27 МКУ (за необхiдностi);

     - митний контроль України.

     б) На виїзд з України:

     - ветеринарний контроль, фiтосанiтарний контроль, екологiчний контроль згiдно статтi 27 МКУ (за необхiдностi);

     - митний контроль України;

     - прикордонний контроль України;

     - митний контроль Республiки Польща;

     - прикордонний контроль Республiки Польща.

     4.1. Посадовi особи ВМО N 1 м/п "Володимир-Волинський" визначають на пiдставi поданих документiв та перелiку товарiв, якi пiдлягають обов'язковому санiтарному, ветеринарному, фiтосанiтарному, радiологiчному, екологiчному контролю та контролю за перемiщенням культурних цiнностей у пунктах пропуску через державний кордон, необхiднi види контролю транспортного засобу i товарiв, а також мiсце їх здiйснення у пунктi пропуску.

     4.2. Митне оформлення товарiв, що перемiщуються через митний кордон України, завершується тiльки пiсля здiйснення встановлених законодавством України необхiдних для цього товару видiв контролю, зазначених у частинi першiй статтi 27 МКУ.

5. Порядок пропуску через державний кордон осiб, транспортних засобiв, товарiв та iнших предметiв

5.1. Порядок проведення прикордонного, митного та iнших видiв контролю осiб, транспортних засобiв на смузi руху "Зелений коридор"

5.2. В'їзд в Україну

     5.2.1. Вибiр смуг руху здiйснюється особою (водiєм чи пасажиром), виходячи з вимог законодавства щодо декларування та оподаткування транспортних засобiв, товарiв, у тому числi валютних цiнностей.

     5.2.2. Вибiр особою (водiєм чи пасажиром) смуги руху "зелений коридор" означає вибiр форми декларування товарiв, транспортних засобiв та особистих речей шляхом учинення вiдповiдних дiй. Дозвiл на в'їзд транспортних засобiв на територiю пункту пропуску надає прикордонний наряд "Контроль режиму (кордон)".

     5.2.3. Залежно вiд завантаженостi пункту пропуску й кiлькостi смуг для руху пiд час прибуття автомобiльного транспортного засобу на в'їзд до пункту пропуску прикордонний наряд "Контроль режиму (кордон)" видає водiю транспортного засобу без причепа та без товарiв, що пiдлягають обов'язковому письмовому декларуванню та(або) оподаткуванню контрольний талон для проходження по "зеленому коридору" (додаток N 1), у якому проставляє номер транспортного засобу, його тип та марку i кiлькiсть осiб, якi прямують у транспортному засобi.

     5.2.4. При в'їздi в пункт пропуску громадяни, якi прямують на транспортних засобах в обов'язковому порядку повиннi мати документи на право перетинання ДКУ, договiр обов'язкового страхування цивiльно-правової вiдповiдальностi (далi договору), якi вiзуально контролюються прикордонним нарядом "Контроль режиму (кордон)". У разi вiдсутностi договору прикордонний наряд "Контроль режиму (кордон)" доповiдає про це помiчнику старшого змiни прикордонних нарядiв та рекомендує повернутись на територiю Республiки Польща та придбати страховий полiс. У випадку вiдмови водiя - iноземного громадянина, в придбаннi договору - доповiдає про це помiчнику старшого змiни прикордонних нарядiв, який виносить постанову про не пропуск транспортного засобу в Україну.

     5.2.5. Заповнення iммiграцiйних карток iноземними громадянами та особами без громадянства (за винятком осiб, що проживають в прикордонних районах Республiки Польща та України, яким iммiграцiйна картка видається один раз на 90 дiб) здiйснюється у спецiально облаштованому мiсцi перед пунктом пропуску.

     5.2.6. Транспортний засiб здiйснює зупинку один раз на лiнiї паспортного контролю. Перевiрка документiв та митний контроль проводяться без виходу пасажирiв та водiя з транспортного засобу.

     5.2.7. Перевiрка документiв здiйснюється прикордонним нарядом "Перевiрка документiв" шляхом:

     огляду документа, що пред'являється, визначення його виду i вiдповiдностi встановленому зразку;

     звiрення фотокартки в документi з особою пред'явника;

     вiзуальної перевiрки документа i, за потреби, з використанням технiчних засобiв з метою виявлення пiдробок або їх ознак;

     перевiрки правильностi заповнення документiв;

     перевiрки вiдповiдностi вiдомостей, зазначених у вiзi (вiзовiй етикетцi) України (дозволi на в'їзд в Україну) або в документi, що пiдтверджує мету поїздки (вкладцi, туристичному ваучерi, свiдоцтвi про запрошення, телеграмi-запрошеннi, iменному списку тощо), пред'явленому документу,

     перевiрки наявностi доручень правоохоронних органiв щодо пред'явника документа;

     проставлення в паспортному документi, за потреби, вiдмiтки "В'їзд";

     занесення вiдомостей про особу до вiдповiдних баз даних.

     5.2.8. Пiд час паспортного контролю згiдно спiльного наказу Голови ДКК та МВС N 520/390 вiд 7 серпня 2000 року "Про затвердження Iнструкцiї про спiльну дiяльнiсть щодо виявлення викраденого автомототранспорту та порядок контролю транспортних засобiв, якi перетинають державний кордон України" прикордонний наряд "Перевiрка документiв" проводить загальну iдентифiкацiю транспортного засобу.

     5.2.9. При виявленнi ознак пiдроблення документiв або iнших ознак, що свiдчать про можливе викрадення транспортного засобу здiйснюється повна його iдентифiкацiя прикордонним нарядом "Огляд транспортних засобiв" спiльно з iнспектором митницi, при цьому транспортний засiб виводиться iз загального потоку i перенаправляється зi смуги руху "зелений коридор" на смугу руху "червоний коридор".

     5.2.10. По закiнченню перевiрки документiв прикордонний наряд "Перевiрка документiв" проставляє вiдмiтку в контрольному талонi "зеленого коридору".

     5.2.11. Митний контроль здiйснюється посадовою особою ВМО N 1 м/п "Володимир-Волинський" шляхом вiзуального огляду транспортного засобу, перевiрки документiв, що пiдтверджують право власностi на транспортний засiб (або користування ним), реєстрацiйних (технiчних) документiв, документiв, що пiдтверджують постiйне мiсце проживання особи, а також внесення до вiдповiдного електронного журналу таких вiдомостей:

     марка, модель;

     П. I. Б. та мiсце проживання водiя;

     реєстрацiйний номер транспортного засобу (у разi наявностi вiдповiдних технiчних засобiв контролю заноситься автоматично за результатами сканування або коригування);

     VIN - код транспортного засобу.

     5.2.12. У разi ввезення громадянином-нерезидентом транспортного засобу, що перебуває на постiйному облiку в реєстрацiйних органах iноземних держав, посадова особа ВМО N 1 м/п "Володимир-Волинський" iнформує його про необхiднiсть ознайомлення з умовами тимчасового ввезення транспортних засобiв (транзиту) на митну територiю України, вiдомостi про якi розмiщенi на iнформацiйних стендах, розташованих перед зоною митного контролю та безпосередньо у цiй зонi, зокрема про:

     необхiднiсть обов'язкової реєстрацiї транспортних засобiв в органах Державної автомобiльної iнспекцiї Мiнiстерства внутрiшнiх справ України (для транспортних засобiв за кодами 87.01 - 87.05 Української класифiкацiї товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi, якщо строк їх тимчасового ввезення для власного користування перевищуватиме два мiсяцi);

     необхiднiсть обов'язкового вивезення транспортного засобу за межi України в строк, визначений законодавством, або оформлення цього транспортного засобу з метою вiльного обiгу на митнiй територiї України в порядку, установленому законодавством України;

     вiдповiдальнiсть за порушення визначених законодавством умов тимчасового ввезення (транзиту) на митну територiю України транспортних засобiв, що перебувають на постiйному облiку в реєстрацiйних органах iноземних держав, визначену Митним кодексом України.

     5.2.13. Громадянин-нерезидент, який тимчасово ввозить транспортний засiб, що перебуває на постiйному облiку в реєстрацiйних органах iноземних держав, не надає письмового зобов'язання про зворотне вивезення транспортного засобу.

     5.2.14. Вiддiл прикордонної служби "Пархоменкове" та ВМО N 1 м/п "Володимир-Волинський" взаємодiють мiж собою з метою забезпечення виконання законодавства України особами, якi ввозять в Україну транспортнi засоби.

     5.2.15. У разi отримання iнформацiї щодо факту невивезення громадянином-нерезидентом ранiше ввезеного на митну територiю України транспортного засобу, вповноважена посадова особа ВМО N 1 м/п "Володимир-Волинський" вживає заходiв для з'ясування причин i обставин невивезення цього транспортного засобу, а також вивчає питання щодо можливої наявностi ознак порушень митних правил.

     5.2.16. Пiд час проведення перевiрки документiв i митного контролю з метою виявлення можливих мiсць укриття порушникiв кордону, контрабанди зброї, вибухових речовин, наркотикiв, матерiалiв i предметiв, заборонених до ввезення в Україну або вивезення з України, предметiв, що пiдлягають письмовому декларуванню та оподаткуванню або перемiщуються з порушенням чинного митного законодавства, посадовими особами вiддiлу прикордонної служби "Пархоменкове" та ВМО N 1 м/п "Володимир-Волинський" здiйснюється вiзуальний огляд транспортного засобу.

     5.2.17. На пiдставi результатiв аналiзу та оцiнки ризикiв, за iнiцiативою помiчника старшого змiни вiддiлу прикордонної служби "Пархоменкове" чи старшого змiни ВМО N 1 м/п "Володимир-Волинський" транспортний засiб може бути виведений iз загального потоку i перенаправлений зi смуги руху "зелений коридор" на смугу руху "червоний коридор" або в мiсце здiйснення митного контролю та митного оформлення для проведення митного огляду. В таких випадках на транспортний засiб посадовою особою ВМО N 1 м/п "Володимир-Волинський" видається контрольний талон для проходження по "червоному коридору".

     5.2.18. Контрольний талон для проходження по "зеленому коридору" долучається як невiд'ємна частина до цього талона.

     5.2.19. Пiсля здiйснення необхiдних процедур з перевiрки документiв та митного оформлення посадова особа ВМО N 1 м/п "Володимир-Волинський" - проставляє вiдбиток особистої номерної печатки та скеровує транспортний засiб на виїзд iз зони митного контролю в напрямку виїзду iз пункту пропуску.

     5.2.20. Вiдповiдальнiсть за випуск iз зони митного контролю транспортного засобу i товарiв, щодо яких завершенi митний контроль та митне оформлення вiдповiдно до чинного законодавства, несе вiдповiдальна посадова особа ВМО N 1 м/п "Володимир-Волинський", яка вiдповiдно до журналу розподiлу обов'язкiв здiйснює такi функцiї.

     5.2.21. Контрольний талон при виїздi з пункту пропуску здається водiєм прикордонному наряду "Контроль режиму (тил)".

     5.2.22. Дозвiл на виїзд за межi територiї пункту пропуску транспортних засобiв прикордонний наряд "Контроль режиму (тил)" надає за наявностi у водiя контрольного талона з вiдмiтками про проходження паспортного та митного контролю.

     5.2.23. Контрольнi талони, вилученi прикордонним нарядом зберiгаються у примiщенi прикордонного наряду в скриньцi, яка опечатується помiчником старшого змiни прикордонних нарядiв - особистою печаткою на початку змiни.

     5.2.24. За вiдсутностi у водiя контрольного талона з вiдповiдними вiдмiтками транспортний засiб та особи за межi пункту пропуску не пропускаються, повертаються у зону митного контролю та передаються старшому змiни ВМО N 1 м/п "Володимир-Волинський" для прийняття рiшення щодо подальшого митного контролю й оформлення або прийняття iншого рiшення вiдповiдно до законодавства з питань митної справи.

     5.2.25. У разi повернення в Україну або за її межi транспортного засобу вiдповiдними органами державної влади, якi здiйснюють iншi визначенi законодавством види контролю в пунктах пропуску, на такий транспортний засiб iнiцiатором повернення видається представнику органу охорони державного кордону письмове обґрунтування з визначенням причини повернення транспортного засобу. Зазначений документ прикрiплюється до контрольного талона на транспортний засiб i є пiдставою для погашення такого талона.

     5.2.26. Виїзд транспортного засобу за межi пункту пропуску здiйснюється в супроводi посадових осiб пiдроздiлу митного оформлення, пiдроздiлу з охорони державного кордону та iнiцiатора повернення.

5.3. Виїзд з України

     5.3.1. Вибiр смуг руху здiйснюється особою (водiєм чи пасажиром), виходячи з вимог законодавства щодо декларування та оподаткування транспортних засобiв, товарiв, у тому числi валютних цiнностей.

     5.3.2. При в'їздi в пункт пропуску на виїзд з України громадяни, якi прямують на транспортних засобах в обов'язковому порядку повиннi мати документи на право перетинання державного кордону, якi вiзуально контролюються прикордонним нарядом "Контроль режиму (тил)". Прикордонний наряд "Контроль режиму (тил)" у разi виїзду транспортного засобу з українською реєстрацiєю в країни - члени мiжнародної системи автомобiльного страхування "Зелена картка" пропускає його тiльки за наявностi у власника цього транспортного засобу страхового сертифiкату "Зелена картка". У разi вiдсутностi сертифiкату транспортний засiб з дозволу помiчника старшого змiни прикордонних нарядiв виводиться з загального потоку руху i повертається в сервiсну зону. Подальший рух транспортного засобу на виїзд з України дозволяється пiсля укладення договору страхування.

     5.3.3. Транспортний засiб здiйснює зупинку один раз на лiнiї паспортного контролю. Перевiрка документiв та митний контроль проводяться без виходу пасажирiв та водiя з транспортного засобу.

     5.3.4. Митний контроль здiйснюється посадовою особою ВМО N 1 м/п "Володимир-Волинський" шляхом вiзуального огляду транспортного засобу, перевiрки документiв, що пiдтверджують право власностi на транспортний засiб (або користування ним), реєстрацiйних (технiчних) документiв, документiв, що пiдтверджують постiйне мiсце проживання особи, а також внесення до вiдповiдного електронного журналу таких вiдомостей:

     марка, модель;

     П. I. Б. та мiсце проживання водiя;

     реєстрацiйний номер транспортного засобу (у разi наявностi вiдповiдних технiчних засобiв контролю заноситься автоматично за результатами сканування або коригування);

     VIN - код транспортного засобу.

     5.3.5. Пiсля завершення митного оформлення посадова особа ВМО N 1 м/п "Володимир-Волинський" проставляє особисту номерну печатку в контрольному талонi.

     5.3.6. Перевiрка документiв здiйснюється прикордонним нарядом "Перевiрка документiв" шляхом:

     огляду документа, що пред'являється, визначення його виду i вiдповiдностi встановленому зразку;

     звiрення фотокартки в документi з особою пред'явника;

     вiзуальної перевiрки документа i, за потреби, з використанням технiчних засобiв з метою виявлення пiдробок або їх ознак;

     перевiрки правильностi заповнення документiв;

     перевiрки вiдповiдностi вiдомостей, зазначених у вiзi (вiзовiй етикетцi) України (дозволi на в'їзд в Україну) або в документi, що пiдтверджує мету поїздки (вкладцi, туристичному ваучерi, свiдоцтвi про запрошення, телеграмi-запрошеннi, iменному списку тощо), пред'явленому документу;

     перевiрки наявностi доручень правоохоронних органiв щодо пред'явника документа;

     проставлення в паспортному документi, за потреби, вiдмiтки "В'їзд";

     занесення вiдомостей про особу до вiдповiдних баз даних.

     5.3.7. Пiд час паспортного контролю згiдно спiльного наказу Голови ДКК та МВС N 520/390 вiд 7 серпня 2000 року "Про затвердження Iнструкцiї про спiльну дiяльнiсть щодо виявлення викраденого автомототранспорту та порядок контролю транспортних засобiв, якi перетинають державний кордон України" прикордонний наряд "Перевiрка документiв" проводить загальну iдентифiкацiю транспортного засобу.

     5.3.8. При виявленнi ознак пiдроблення документiв або iнших ознак, що свiдчать про можливе викрадення транспортного засобу здiйснюється повна його iдентифiкацiя прикордонним нарядом "Огляд транспортних засобiв" спiльно з iнспектором митницi, при цьому транспортний засiб виводиться iз загального потоку i перенаправляється зi смуги руху "зелений коридор" на смугу руху "червоний коридор".

     5.3.9. Пiсля закiнчення прикордонного контролю, переконавшись в завершеннi всiх видiв контролю, вiдповiдностi кiлькостi оформлених осiб з вказаною кiлькiстю в контрольному талонi прикордонний наряд "Перевiрка документiв" проставляє вiдмiтку "Вибуття", залишає її в себе i направляє транспортний засiб для оформлення контрольними службами Республiки Польща.

     5.3.10. Контрольнi талони, вилученi прикордонним нарядом зберiгаються у примiщенi прикордонного наряду в скриньцi, яка опечатується помiчником старшого змiни прикордонних нарядiв - особистою печаткою на початку змiни.

5.4. Порядок проведення прикордонного, митного та iнших видiв контролю осiб, транспортних засобiв на смузi руху "Червоний коридор"

5.5. В'їзд в Україну

     5.5.1. Вибiр смуг руху здiйснюється особою (водiєм чи пасажиром), виходячи з вимог законодавства щодо декларування та оподаткування транспортних засобiв, товарiв, у тому числi валютних цiнностей.

     5.5.2. Залежно вiд завантаженостi пункту пропуску й кiлькостi смуг для руху пiд час прибуття автомобiльного транспортного засобу на в'їзд до пункту пропуску прикордонний наряд "Контроль режиму (кордон)" видає водiю транспортного засобу контрольний талон для проходження по "червоному коридору" (додаток N 2), у якому проставляє номер транспортного засобу, його тип та марку i кiлькiсть осiб, якi прямують у транспортному засобi.

     5.5.3. При в'їздi в пункт пропуску громадяни, якi прямують на транспортних засобах в обов'язковому порядку повиннi мати документи на право перетинання ДКУ, договiр обов'язкового страхування цивiльно-правової вiдповiдальностi (далi договору), якi вiзуально контролюються прикордонним нарядом "Контроль режиму (кордон)". У разi вiдсутностi договору прикордонний наряд "Контроль режиму (кордон)" доповiдає про це помiчнику старшого змiни прикордонних нарядiв та рекомендує повернутись на територiю Республiки Польща та придбати страховий полiс. У випадку вiдмови водiя - iноземного громадянина, в придбаннi договору - доповiдає про це помiчнику старшого змiни прикордонних нарядiв, який виносить постанову про не пропуск транспортного засобу в Україну.

     5.5.4. Заповнення iммiграцiйних карток iноземними громадянами та особами без громадянства (за винятком осiб, що проживають в прикордонних районах Республiки Польща та України, яким iммiграцiйна картка видається один раз на 90 дiб) здiйснюється у спецiально облаштованому мiсцi перед пунктом пропуску.

     5.5.5. Транспортний засiб зупиняється поблизу кабiни, у якiй розмiщуються прикордонний наряд "Перевiрка документiв" та посадова особа ВМО N 1 м/п "Володимир-Волинський".

     5.5.6. Водiй подає для перевiрки такi документи:

     паспортнi документи;

     свiдоцтво про реєстрацiю транспортного засобу i посвiдчення водiя;

     документи на право власностi та користування транспортним засобом;

     товаросупровiднi документи.

     5.5.7. Пасажири, якi прямують на транспортному засобi, особисто подають паспортнi документи.

     Прикордонний наряд "Перевiрка документiв" здiйснює перевiрку паспортних документiв шляхом:

     огляду документа, що пред'являється, визначення його виду i вiдповiдностi встановленому зразку;

     звiрення фотокартки в документi з особою пред'явника;

     вiзуальної перевiрки документа i, за потреби, з використанням технiчних засобiв з метою виявлення пiдробок або їх ознак;

     перевiрки правильностi заповнення документiв;

     перевiрки вiдповiдностi вiдомостей, зазначених у вiзi (вiзовiй етикетцi) України (дозволi на в'їзд в Україну) або в документi, що пiдтверджує мету поїздки (вкладцi, туристичному ваучерi, свiдоцтвi про запрошення, телеграмi-запрошеннi, iменному списку тощо), пред'явленому документу;

     перевiрки наявностi доручень правоохоронних органiв щодо пред'явника документа;

     проставлення в паспортному документi, за потреби, вiдмiтки "В'їзд";

     занесення вiдомостей про особу до вiдповiдних баз даних.

     5.5.8. Пiд час паспортного контролю згiдно спiльного наказу Голови ДКК та МВС N 520/390 вiд 7 серпня 2000 року "Про затвердження Iнструкцiї про спiльну дiяльнiсть щодо виявлення викраденого автомототранспорту та порядок контролю транспортних засобiв, якi перетинають державний кордон України" прикордонний наряд "Перевiрка документiв" проводить загальну iдентифiкацiю транспортного засобу.

     5.5.9. По закiнченню перевiрки документiв прикордонний наряд "Перевiрка документiв" проставляє вiдмiтку в контрольному талонi "червоного коридору".

     5.5.10. При виявленнi ознак пiдроблення документiв або iнших ознак, що свiдчать про можливе викрадення транспортного засобу здiйснюється повна його iдентифiкацiя прикордонним нарядом "Огляд транспортних засобiв" спiльно з iнспектором митницi.

     5.5.11. Посадова особа ВМО N 1 м/п "Володимир-Волинський" вивчає товаросупровiднi документи, проставляє штамп ПМК та вносить до електронного журналу такi вiдомостi:

     напрямок перемiщення товару та транспортного засобу;

     номер контрольного талона проходження по "червоному коридору";

     реєстрацiйний номер транспортного засобу;

     тип транспортного засобу;

     країна реєстрацiї транспортного засобу;

     найменування товару (у разi перемiщення консолiдованого вантажу робиться запис "консолiдований вантаж");

     дата, час.

     5.5.12. Пiд час перевiрки документiв i митного контролю з метою виявлення можливих мiсць укриття порушникiв кордону, контрабанди зброї, вибухових речовин, наркотичних засобiв, матерiалiв i предметiв, заборонених до ввезення в Україну або вивезення з України, предметiв, що пiдлягають письмовому декларуванню та оподаткуванню або перемiщуються з порушенням чинного митного законодавства, прикордонним нарядом "Огляд транспортних засобiв" та посадовою особою ВМО N 1 м/п "Володимир-Волинський" здiйснюється вiзуальний огляд транспортного засобу".

     5.5.13. На пiдставi результатiв аналiзу та оцiнки ризикiв прикордонним нарядом "Огляд транспортних засобiв" (помiчником старшого змiни прикордонних нарядiв) може бути iнiцiйоване проведення спiльного огляду транспортних засобiв або товарiв, з метою виявлення мiсць укриття порушникiв кордону, контрабанди зброї, вибухових речовин, наркотичних засобiв, при цьому помiчником старшого змiни прикордонних нарядiв подається заява старшому змiни ВМО N 1 м/п "Володимир-Волинський" про необхiднiсть проведення спiльного огляду транспортного засобу та товарiв з викладенням пiдстав для здiйснення такого огляду (додаток N 5).

     5.5.14. Митний контроль починається з усного опитування фiзичної особи по пунктах митної декларацiї згiдно з вимогами постанови Кабмiну України вiд 15.07.97 N 748 "Про перелiк вiдомостей, що оголошуються громадянами за встановленою формою у разi перемiщення ними через митний кордон України товарiв та iнших предметiв". У разi заповненої громадянином згiдно наказу Держмитслужби України вiд 04.06.2008 N 604, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 10.07.2008 за N 626/15320, митної декларацiї, посадова особа ВМО N 1 м/п "Володимир-Волинський", здiйснює дiї у вiдповiдностi до Порядку заповнення декларацiї при перемiщеннi громадянином предметiв через митний кордон України, затвердженого цим наказом.

     5.5.15. Пiсля закiнчення перевiрки необхiдних документiв посадова особа ВМО N 1 м/п "Володимир-Волинський" при наявностi товарiв та iнших предметiв, якi пiдлягають контролю з боку iнших служб, викликає працiвника вiдповiдної контрольної служби до мiсця проведення контролю та передає посадовiй особi вiдповiдного контролюючого органу поданi перевiзником (експедитором) чи уповноваженою особою товаросупровiднi (товаротранспортнi) документи.

     5.5.16. Свiдченням проведення такого контролю є наявнiсть вiдповiдних вiдмiток контрольних служб про результати такого контролю на контрольному талонi, товаросупровiдних документах або в митнiй декларацiї.

     5.5.17. Пiсля проведення контролю контрольними службами посадова особа ВМО N 1 м/п "Володимир-Волинський" завершує процедуру огляду товарiв i транспортних засобiв.

     5.5.18. Митний огляд транспортного засобу проводиться в присутностi водiя транспортного засобу, який пред'являє транспортний засiб для огляду, а товари чи iншi предмети, якi в ньому знаходяться представляють їх власники. В ходi митного огляду транспортних засобiв посадова особа митницi використовує спецiальнi технiчнi засоби, при необхiдностi службових собак, технологiчнi картки огляду транспортних засобiв.

     5.5.19. У випадку наявностi оперативної iнформацiї, ознак контрабанди чи порушення митних правил, ввезеннi товарiв в обсягах, що пiдлягають оподаткуванню, прикордонно-митний огляд проводиться в повному обсязi. В окремих випадках проводиться особистий огляд згiдно ст. 57 Митного кодексу України. Пiсля проведення митного огляду здiйснюється митне оформлення товарiв i транспортних засобiв.

     5.5.20. Митне оформлення товарiв та транспортних засобiв здiйснюється посадовими особами ВМО N 1 м/п "Володимир-Волинський" у вiдповiдностi до Закону України вiд 13.09.2001 N 2681-III "Про порядок ввезення (пересилання) в Україну, митного оформлення й оподаткування особистих речей, товарiв та транспортних засобiв, що ввозяться (пересилаються) громадянами на митну територiю України" в порядку, визначеному наказами Державної митної служби України: вiд 04.01.2005 N 1 "Про затвердження Порядку застосування унiфiкованої митної квитанцiї МД-1", зареєстрованого у Мiнiстерствi юстицiї України 20.01.2005 р. за N 66/10346; вiд 09.07.97 N 307 "Про затвердження Iнструкцiї про порядок заповнення вантажної митної декларацiї" (у редакцiї наказу Держмитслужби України вiд 07.11.2007 N 933), зареєстрованого у Мiнiстерствi юстицiї України 24.09.97 р. за N 443/2247; вiд 04.06.2008 N 604 "Про затвердження Порядку заповнення декларацiї при перемiщеннi громадянином предметiв через митний кордон України", зареєстрованого у Мiнiстерствi юстицiї України 10.07.2008 р. за N 629/15320; вiд 20.04.2005 N 314 "Про затвердження Порядку здiйснення митного контролю й митного оформлення товарiв iз застосуванням вантажної митної декларацiї", зареєстрованого у Мiнiстерствi юстицiї України 27.04.2005 р. за N 439/10719;

     5.5.21. У разi ввезення товарiв, предметiв, що пiддягають оподаткуванню, посадова особа ВМО N 1 м/п "Володимир-Волинський" визначає вагу, вартiсть товарiв, беручи до уваги письмову заяву громадянина у формi митної декларацiї, товарнi чеки, рахунки-фактури, договори купiвлi-продажу, маркування товарiв тощо.

     5.5.22. У разi наявностi обґрунтованих сумнiвiв щодо достовiрностi заявленої митної вартостi предметiв (товарiв), визначення митної вартостi проводиться у вiдповiдностi до статтi 249 Митного кодексу України посадовими особами ВМО N 1 м/п "Володимир-Волинський" уповноваженими на виконання функцiй контролю за правильнiстю визначення митної вартостi або посадовими особами спецiалiзованого пiдроздiлу митницi.

     5.5.23. У випадках подання ВМД на товари, транспортнi засоби, якi перемiщуються через митний кордон громадянами, заповнення ВМД здiйснюється у порядку, визначеному наказом Держмитслужби України вiд 09.07.97 N 307 "Про затвердження Iнструкцiї про порядок заповнення вантажної митної декларацiї" (у редакцiї наказу Держмитслужби України вiд 07.11.2007 N 933). Транспортнi засоби та товари, щодо яких здiйснюється заповнення ВМД, розмiщуються у зонi митного контролю в мiсцях, де їх стоянка на час митного оформлення, не заважатиме руху iнших транспортних засобiв.

     5.5.24. Нарахування мита, податку на додану вартiсть, акцизного й митних зборiв пiд час митного оформлення товарiв i предметiв здiйснюється у Порядку, затвердженому наказом Держмитслужби України вiд 12.01.2006 N 5, зареєстрованого у Мiн'юстi 31.01.2006 за N 81/11955.

     5.5.25. Посадова особа ВМО N 1 м/п "Володимир-Волинський", що здiйснювала митний контроль транспортного засобу, предметiв (товарiв), несе персональну вiдповiдальнiсть за правильнiсть нарахування та повноту сплати необхiдних платежiв. Функцiї контролю за правильнiстю нарахування та справляння митних платежiв, покладається на спецiалiзований пiдроздiл митницi.

     5.5.26. Митне оформлення валюти України, iноземної валюти, банкiвських металiв, платiжних документiв, iнших банкiвських документiв i платiжних карток, що перемiщуються громадянами через митний кордон України, здiйснюється вiдповiдно до Iнструкцiї про перемiщення готiвки i банкiвських металiв через митний кордон України, затвердженої постановою Правлiння Нацiонального банку України вiд 27.05.2008 N 148, зареєстрованого у Мiн'юстi 11.06.2008 р. за N 520/15211.

     5.5.27. У випадку перемiщення через митний кордон України товарiв, що мiстять об'єкти права iнтелектуальної власностi, посадовi особи ВМО N 1 м/п "Володимир-Волинський" здiйснюють митний контроль та митне оформлення таких товарiв згiдно Технологiчної схеми взаємодiї пiдроздiлiв Ягодинської митницi при здiйсненнi митного контролю та митного оформлення товарiв, що мiстять об'єкти права iнтелектуальної власностi, затвердженої наказом по митницi вiд 15.08.2007 N 404.

     5.5.28. У разi самовiльного виїзду транспортного засобу iз зони митного контролю посадовi особи митницi дiють згiдно ст. ст. 26, 333, 334 Митного кодексу України.

     5.5.29. Пiдставою для пропуску транспортного засобу iз зони митного контролю є наявнiсть у водiя контрольного талона з вiдмiтками про проходження паспортного та митного контролю.

     5.5.30. Контрольний талон при виїздi з пункту пропуску здається водiєм прикордонному наряду "Контроль режиму (тил)".

     5.5.31. Контрольнi талони, вилученi прикордонним нарядом зберiгаються у примiщенi прикордонного наряду в скриньцi, яка опечатується помiчником старшого змiни прикордонних нарядiв - особистою печаткою на початку змiни.

     5.5.32. Дозвiл на виїзд за межi територiї пункту пропуску транспортних засобiв прикордонний наряд "Контроль режиму (тил)" надає за наявностi у водiя контрольного талона з вiдмiтками про проходження паспортного та митного контролю та перевiряє вiдповiднiсть кiлькостi осiб в транспортному засобi з даними зазначеними в контрольному талонi. При цьому вiдмiтка (особиста номерна печатка) посадової особи митницi свiдчить про закiнчення усiх необхiдних видiв контролю.

     5.5.33. За вiдсутностi у водiя контрольного талона з вiдповiдними вiдмiтками, транспортний засiб та особи за межi пункту пропуску не пропускаються, повертаються у зону митного контролю та передаються старшому змiни ВМО N 1 м/п "Володимир-Волинський" для прийняття рiшення щодо подальшого митного контролю й оформлення або прийняття iншого рiшення вiдповiдно до законодавства з питань митної справи.

     5.5.34. У разi повернення в Україну або за її межi транспортного засобу вiдповiдними органами державної влади, якi здiйснюють iншi визначенi законодавством види контролю в пунктах пропуску, на такий транспортний засiб iнiцiатором повернення видається представнику органу охорони державного кордону письмове обґрунтування з визначенням причини повернення транспортного засобу. Зазначений документ прикрiплюється до контрольного талона на транспортний засiб i є пiдставою для погашення такого талона.

     5.5.35. Виїзд транспортного засобу за межi пункту пропуску здiйснюється в супроводi посадових осiб пiдроздiлу митного оформлення, пiдроздiлу з охорони державного кордону та iнiцiатора повернення.

5.6. Виїзд з України

     5.6.1. Здiйснення всiх видiв контролю та пропуск через державний кордон осiб i транспортних засобiв на виїзд з України здiйснюється в порядку, аналогiчно визначеному даною Технологiчною схемою як на в'їзд в Україну в наступнiй послiдовностi:

     - ветеринарний контроль, фiтосанiтарний контроль, екологiчний контроль згiдно статтi 27 МКУ (по необхiдностi);

     - митний контроль України;

     - прикордонний контроль України;

     - митний контроль Республiки Польща;

     - прикордонний контроль Республiки Польща.

6. Особливостi оформлення автобусiв

     6.1. При прибуттi автобуса до пункту пропуску прикордонний наряд "Контроль режиму (кордон/тил)" видає водiю транспортного засобу контрольний талон для проходження по "зеленому коридору" (додаток N 1), у якому проставляє номер транспортного засобу, його тип та марку i кiлькiсть осiб, якi прямують у транспортному засобi.

     6.2. При в'їздi в пункт пропуску громадяни, якi прямують в автобусi в обов'язковому порядку повиннi мати документи на право перетинання ДКУ, якi вiзуально перевiряються прикордонним нарядом "Контроль режиму (кордон/тил)".

     6.3. Заповнення iммiграцiйних карток iноземними громадянами та особами без громадянства (за винятком осiб, що проживають в прикордонних районах Республiки Польща та України, яким iммiграцiйна картка видається один раз на 90 дiб) здiйснюється у салонi автобусу(тiльки на в'їзд в Україну).

     6.4. Транспортний засiб здiйснює зупинку один раз на лiнiї паспортного контролю. Прикордонний та митний контроль осiб та їх речей, якi прямують рейсовими автобусами та автобусами з органiзованими туристичними групами та офiцiйними делегацiями, здiйснюється без виходу пасажирiв з автобуса.

     6.5. Пiд час паспортного контролю згiдно спiльного наказу Голови ДКК та МВС N 520/390 вiд 7 серпня 2000 року прикордонний наряд "Перевiрка документiв" проводить загальну iдентифiкацiю всiх транспортних засобiв.

     6.6. При виявленнi ознак пiдроблення документiв або iнших ознак, що свiдчить про можливе викрадення транспортного засобу здiйснюється його повна iдентифiкацiя прикордонним нарядом "Огляд транспортних засобiв" спiльно з iнспектором ВМО N 1 м/п "Володимир-Волинський".

     6.7. У разi встановлення ознак причетностi особи до протиправної дiяльностi, перевезення в автобусi предметiв з ознаками контрабанди або порушення митних правил, на пiдставi аналiзу та оцiнки ризикiв, автобус перенаправляється iз "окремої смуги руху" на смугу руху "червоний коридор" або в мiсце проведення спiльного огляду. В таких випадках на транспортний засiб посадовою особою ВМО N 1 м/п "Володимир-Волинський" видається контрольний талон для проходження по "червоному коридору".

     6.8. Контрольний талон для проходження по "зеленому коридору" долучається як невiд'ємна частина до цього талона.

     6.9. Перевiрка документiв здiйснюється прикордонним нарядом "Перевiрка документiв" шляхом:

     огляду документа, що пред'являється, визначення його виду i вiдповiдностi встановленому зразку;

     звiрення фотокартки в документi з особою пред'явника;

     вiзуальної перевiрки документа i, за потреби, з використанням технiчних засобiв з метою виявлення пiдробок або їх ознак;

     перевiрки правильностi заповнення документiв;

     перевiрки вiдповiдностi вiдомостей, зазначених у вiзi (вiзовiй етикетцi) України (дозволi на в'їзд в Україну) або в документi, що пiдтверджує мету поїздки (вкладцi, туристичному ваучерi, свiдоцтвi про запрошення, телеграмi-запрошеннi, iменному списку тощо), пред'явленому документу;

     перевiрки наявностi доручень правоохоронних органiв щодо пред'явника документа;

     проставлення в паспортному документi, за потреби, вiдмiтки "В'їзд", "Визд";

     занесення вiдомостей про особу до вiдповiдних баз даних.

     6.10. По закiнченню перевiрки документiв прикордонний наряд "Перевiрка документiв" проставляє вiдмiтку в контрольному талонi.

     6.11. Митний контроль здiйснюється посадовою особою ВМО N 1 м/п "Володимир-Волинський" шляхом вiзуального огляду транспортного засобу, перевiрки документiв, що пiдтверджують право власностi на транспортний засiб (або користування ним), реєстрацiйних (технiчних) документiв, документiв, що пiдтверджують постiйне мiсце проживання особи, а також внесення до вiдповiдного електронного журналу таких вiдомостей:

     марка, модель;

     П. I. Б. та мiсце проживання водiя;

     реєстрацiйний номер транспортного засобу (у разi наявностi вiдповiдних технiчних засобiв контролю заноситься автоматично за результатами сканування або коригування);

     VTN - код транспортного засобу.

     6.12. По завершенню прикордонно-митного контролю транспортного засобу iнспектор митницi проставляє штамп в контрольному талонi та скеровує транспортний засiб на виїзд з пункту пропуску.

     6.13. При виїздi автобуса з територiї пункту пропуску на в'їзд в Україну прикордонний наряд "Контроль режиму (тил)", а на виїзд з України прикордонний наряд "Перевiрка документiв" перевiряє контрольний талон щодо наявностi вiдмiток про проходження прикордонного-митного контролю, вiдповiдностi державного номерного знака на транспортному засобi, кiлькостi осiб з даними зазначеними в контрольному талонi, вилучає його та спрямовує транспортний засiб за межi пункту пропуску.

     6.14. Контрольнi талони, вилученi прикордонним нарядом зберiгаються у примiщенi прикордонного наряду в скриньцi, яка опечатується помiчником старшого змiни прикордонних нарядiв - особистою печаткою на початку змiни.

7. Здiйснення спiльного огляду транспортних засобiв та товару

     7.1. На пiдставi результатiв аналiзу та оцiнки ризикiв помiчником старшого змiни прикордонних нарядiв може бути iнiцiйоване проведення спiльного огляду транспортних засобiв або товарiв, з метою виявлення мiсць укриття порушникiв кордону, контрабанди зброї, вибухових речовин, наркотичних засобiв, для цього подається заява старшому змiни ВМО N 1 м/п "Володимир-Волинський" про необхiднiсть проведення спiльного огляду транспортного засобу та товарiв з викладенням пiдстав для здiйснення такого огляду (додаток N 5).

     7.2. Старший змiни ВМО N 1 м/п "Володимир-Волинський" приймає рiшення щодо проведення спiльного огляду та визначає посадову особу для його проведення. Спiльний огляд транспортного засобу та товарiв проводиться з урахуванням положень статтi 63 Митного кодексу України.

     7.3. За результатами огляду iнiцiатором огляду складається акт спiльного огляду транспортного засобу, товарiв, iнших предметiв та речей (додаток N 6).

     7.4. Акт спiльного огляду складається в трьох примiрниках:

     перший i другий примiрники акта залишаються в справах митних органiв та органiв охорони державного кордону для облiку, контролю i звiтностi;

     третiй примiрник видається уповноваженiй особi.

     7.5. Усi примiрники акта спiльного огляду пiдписуються всiма членами спiльної групи.

     7.6. Акт спiльного огляду зберiгається у справах митного органу протягом 3 рокiв разом з документами, на пiдставi яких було здiйснено пропуск товарiв та транспортних засобiв через державний кордон України.

     7.7. Пiд час здiйснення спiльного огляду завданнями представникiв спiльних груп є:

     - для посадових осiб вiддiлу прикордонної служби "Пархоменкове":

     пошук та затримання осiб, причетних до спроб порушення державного кордону;

     виявлення зброї, наркотичних та вибухових речовин;

     контроль виконання режимних правил пiд час здiйснення огляду транспортних засобiв;

     - для посадових осiб ВМО N 1 м/п "Володимир-Волинський";

     визначення товарiв, що пiдлягають обов'язковому письмовому декларуванню та/або оподаткуванню, потреби в проведеннi iнших видiв контролю;

     пошук i затримання товарiв, що перемiщуються з порушенням законодавства.

     7.8. Якщо є пiдстави вважати, що товари i транспортнi засоби перемiщуються через державний кордон України з порушенням законодавства з питань державного кордону, начальник митницi або його заступник (за поданням органу охорони державного кордону) може прийняти рiшення щодо спiльного переогляду транспортних засобiв.

     7.9. Такими пiдставами можуть бути: оперативна iнформацiя про намiр або здiйснення злочину, зовнiшнi ознаки порушення цiлiсностi вантажного вiдсiку транспортного засобу, результати використання службових собак або технiчних засобiв контролю.

     7.10. Iнiцiатором проведення спiльного переогляду є помiчник старшого змiни прикордонних нарядiв.

     7.11. Для проведення спiльного переогляду iнiцiатор надає письмову iнформацiю начальнику митницi або його заступнику за формою, що додається (додаток N 7).

     7.12. Начальник митницi або його заступник пiсля отримання iнформацiї протягом однiєї години приймає рiшення про проведення спiльного переогляду транспортного засобу та товарiв. У разi позитивного рiшення, яке оформлюється вiдповiдною резолюцiєю на письмовiй iнформацiї; спiльний переогляд здiйснюється за участю працiвникiв митницi з урахуванням норм та вимог статтi 63 Митного кодексу України.

     7.13. За результатами переогляду складається акт про переогляд оформлених митними органами транспортних засобiв, товарiв, iнших предметiв та речей (додаток N 8).

8. Взаємодiя, органiзацiя та координацiя роботи змiн прикордонних нарядiв, пiдроздiлiв митного оформлення МАПП "Устилуг" та iнших контрольних служб української та сумiжної сторони

     Взаємодiя органiзується з таких питань:

     8.1. З митними органами:

     - порядок забезпечення прикордонного та митного контролю;

     - мiсця розташування зон прикордонного та митного контролю;

     - мiсця стоянок та порядок пропуску транспортних засобiв;

     - додатковi режимнi заходи з метою посилення режиму в пунктах пропуску;

     - порядок дiй при виникненнi порушень правил перетинання державного кордону або митних правил;

     - порядок дiй при виникненнi в пунктi пропуску конфлiктних та iнших нестандартних ситуацiй;

     - порядок дiй при затриманнi транспортних засобiв, осiб, контрабандних товарiв, наркотичної речовини, та iнших порушень чинного законодавства України;

     - порядок звiрки кiлькiсних показникiв облiку перетину кордону транспортними засобами.

     8.2. З службою екологiчного контролю:

     - порядок дiй при виявленнi радiоактивних та небезпечних вантажiв;

     - порядок здiйснення профiлактичних заходiв при загрозi радiоактивного забруднення мiсцевостi;

     - порядок надання iнформацiї про проведення екологiчного контролю транспортних засобiв, вантажiв та iншого майна i надання дозволу на перетинання ДКУ.

     8.3. З службою ветеринарного контролю:

     - порядок дiй при виявленнi захворювання тварин, якi перевозяться через кордон;

     - порядок здiйснення карантинних заходiв при загрозi занесення iнфекцiйних хвороб;

     - порядок надання iнформацiї про проведення ветеринарного контролю вантажу та iншого майна i дозволу на перетинання ДКУ.

     8.4. З службою фiтосанiтарного контролю:

     - порядок дiй при виявлення захворювань рослин, якi перевозяться через кордон;

     - порядок здiйснення фiтосанiтарних заходiв при загрозi занесення iнфекцiйних хвороб рослин;

     - порядок надання iнформацiї про проведення фiтосанiтарного контролю рослин та iншого майна i дозволу на перетинання ДКУ.

     8.5. З прикордонною вартою Республiки Польща:

     - про зростання руху транспортних засобiв, час очiкування та можливий (розрахунковий) час проведення прикордонного та митного контролю;

     - про введення обмеження руху, перешкоди руху, а також про його припинення;

     - про затриманих порушникiв державного кордону, нелегальних мiгрантiв, контрабанду, зброю, наркотичнi та вибуховi речовини;

     - про спроби та намiри порушення кордону, виявленi канали нелегальної мiграцiї, заходи щодо боротьби з органiзованою злочиннiстю на каналах мiжнародного сполучення;

     - про вжиття спiльних заходiв у разi виникнення черг та надзвичайних ситуацiй в пунктах пропуску;

     - про вжиття заходiв щодо усунення виявлених причин та умов, якi сприяють здiйсненню порушень законодавства про державний кордон.

     8.6. З метою уточнення питань взаємодiї помiчник старшого змiни прикордонних нарядiв перед початком змiни проводить нараду за участю старших змiн контрольних служб, на якiй обговорюються наступнi питання:

     - пiдводяться пiдсумки роботи попередньої змiни та розглядаються проблемнi питання, що виникли в попереднiй змiнi при здiйсненнi контрольних операцiй службами, якi здiйснюють державнi види контролю в МАПП "Устилуг";

     - здiйснюється обмiн iнформацiєю щодо стану оперативної обстановки у пунктi пропуску, змiн у правилах перетинання державного кордону особами, транспортними засобами й товарами, якi надiйшли по лiнiї контрольних служб;

     - визначаються можливi об'єкти посиленого контролю пiд час роботи змiни;

     - уточнюється механiзм взаємодiї мiж контрольними службами;

     - доводяться вимоги щодо особливостей режимних заходiв у пунктi пропуску;

     - визначається склад спiльних оглядових груп i режим їх роботи;

     - iншi питання.

     8.7. Пiсля наради помiчник старшого змiни прикордонних нарядiв та митницi МАПП "Устилуг" обмiнюються iнформацiєю щодо транспортних засобiв, товарiв i фiзичних осiб, якi знаходяться на контролi перетинання державного кордону (за винятком iнформацiї з обмеженим доступом).

     8.8. Старший змiни ВМО N 1 м/п "Володимир-Волинський" перед початком змiни забезпечує передачу помiчнику старшого змiни прикордонних нарядiв необхiдної кiлькостi контрольних талонiв обох типiв.

     8.9. Облiк контрольних талонiв, виданих прикордонним нарядам, здiйснює старший змiни ВМО N 1 м/п "Володимир-Волинський" в журналi облiку контрольних талонiв, виданих уповноваженим посадовим особам органiв охорони державного кордону (додаток N 3).

     8.10. По закiнченнi змiни контрольнi талони, оформленi за змiну, помiчником старшого змiни прикордонних нарядiв та старшим змiни ВМО N 1 м/п "Володимир-Волинський" перераховуються та архiвуються шляхом помiщення в окремий конверт iз зазначенням на ньому кiлькостi талонiв, перiоду змiни, дати архiвування, П. I. Б. посадової особи, яка здiйснила перерахування та архiвування, пiсля чого пiдписується звiт про пропущенi транспортнi засоби, що прослiдували на в'їзд (виїзд) в Україну (з України) по смузi руху "червоний коридор" (додаток N 4).

     8.11. Звiт пiдписується у двох примiрниках, один надходить у справи органiв охорони державного кордону, другий - у митний орган, де зберiгаються протягом 3 рокiв.

     8.12. Контрольнi талони зберiгаються у справах митного органу:

     Контрольний талон для проходження по "зеленому коридору" та смузi руху для автобусiв протягом 1 року;

     Контрольний талон проходження по "червоному коридору" протягом 3 рокiв разом iз документами, на пiдставi яких було здiйснено пропуск товарiв та транспортних засобiв через державний кордон України.

     8.13. У разi виявлення факту розбiжностi даних щодо оформлених транспортних засобiв помiчник старшого змiни прикордонних нарядiв i старший змiни ВМО N 1 м/п "Володимир-Волинський" доповiдають вiдповiднiй посадовi особi для прийняття вiдповiдного рiшення щодо подальших дiй.

     8.14. Факт розбiжностей даних фiксується в узагальненому звiтi з поясненням причини таких розбiжностей.

     8.15. Вiдповiдно до мiжнародних договорiв (домовленостей) посадовi особи вiддiлу прикордонної служби "Пархоменкове" та ВМО N 1 м/п "Володимир-Волинський" органiзовують i щозмiнно уточнюють з представниками контролюючих органiв Республiки Польща питання щодо пропущених i не пропущених через державний кордон осiб i транспортних засобiв, їх передачi, визначення спiльних скоординованих дiй в iнтересах забезпечення безперебiйного пропуску через державний кордон, а також про змiни в обстановцi, якi впливають на здiйснення пропуску через державний кордон України.

     8.16. При виникненнi в пунктах пропуску ситуацiй, якi ускладнюють або унеможливлюють пропуск через ДКУ чи функцiонування пункту пропуску, контрольнi органи i служби вживають спiльних скоординованих заходiв щодо їх лiквiдацiї в межах своєї компетенцiї.

9. Час на виконання контрольних операцiй

     9.1. Часовi нормативи на проведення прикордонного, митного та iнших видiв контролю автотранспорту i осiб, що прямують на ньому, визначенi спiльним наказом Державної митної служби України, Адмiнiстрацiї Державної прикордонної служби України, Мiнiстерства транспорту та зв'язку України, Мiнiстерства охорони здоров'я України, Мiнiстерства аграрної полiтики України, Мiнiстерства охорони навколишнього природного середовища України, Мiнiстерства культури i туризму України, Державної служби України з нагляду за забезпеченням безпеки авiацiї вiд 28.11.2005 N 1167/886/824/643/655/424/858/900, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 26.12.2005 за N 1557/11837.

     9.2. Начальниками Ягодинської митницi та Львiвського прикордонного загону за погодженням з посадовими особами iнших контрольних служб, що виконують свої обов'язки в пунктi пропуску "Устилуг" через ДКУ, може встановлюватися iнша тривалiсть виконання контрольних операцiй посадовими особами, якi здiйснюють контроль осiб, товарiв i транспортних засобiв у цьому пунктi пропуску, яка не перевищує максимального часу, визначеного Часовими нормативами, якi затвердженi вищезазначеним спiльним наказом.

     9.3. Часовi нормативи можуть не дотримуватися в разi наявностi достатнiх пiдстав вважати, що особи, товари й транспортнi засоби перемiщуються через державний кордон України з порушенням норм законодавства України про державний кордон України, митних правил, iнших норм законодавства.

     Для легкових автомобiлiв:

Вид контролю Часовi нормативи
Особа Транспортний засiб Товар
Прикордонний до 2 хв. до 10 хв. (з урахуванням часу на проведення перевiрки за базами даних викрадених) до 5 хв.
Митний до 2 хв. до 10 хв. до 2 год.
Фiтосанiтарний - при потребi до 30 хв. при потребi до 30 хв.
Ветеринарний - при потребi до 30 хв. при потребi до 30 хв.
Екологiчний (радiологiчний) - при потребi до 2 хв. при потребi до 5 хв.

     Для автобусiв:

Вид контролю Часовi нормативи
Особа Транспортний засiб Товар
Прикордонний до 2 хв. до 5 хв. (до 1 год. з урахуванням часу на поглиблений огляд) до 5 хв.
Митний до 2 хв. до 10 хв. до 2 год.
Фiтосанiтарний - при потребi до 30 хв. при потребi до 30 хв.
Ветеринарний - при потребi до 30 хв. при потребi до 30 хв.
Екологiчний (радiологiчний) - при потребi до 5 хв. при потребi до 20 хв.

     9.4. Контроль особи, транспортного засобу, товарiв та iнших предметiв вважається закiнченим, якщо в паспортних документах осiб, контрольному талонi проставленi вiдповiднi вiдмiтки пiдроздiлу прикордонного контролю, митних органiв (при необхiдностi iнших контрольних служб) та в товаросупровiдних документах - митних органiв (iнших контрольних органiв i служб тiльки стосовно пiдконтрольних вантажiв).

10. Порядок встановлення та пiдтримання режиму

     10.1. Режим в МАПП через ДКУ "Устилуг" визначається та встановлюється начальником Львiвського прикордонного загону та погоджується з начальником Ягодинської митницi на пiдставi Закону України "Про Державний кордон України", постанов Кабiнету Мiнiстрiв України.

     Режим в пунктi пропуску - це комплекс органiзацiйних, режимних та технiчних заходiв, якi регламентують порядок пропуску осiб, транспортних засобiв, вантажiв та iншого майна, що прямують через ДКУ, осiб, якi беруть участь у контролi та обслуговуваннi пасажирiв i транспортних засобiв закордонного прямування, порядок прибуття (вiдправлення) з пунктiв пропуску транспортних засобiв, визначення мiсць стоянок транспортних засобiв закордонного прямування, порядок їх змiни та допуску до них, порядок проведення робiт у пунктi пропуску, використання технiчних засобiв для створення належних умов для роботи контрольних служб та ускладнення проникнення в пункт пропуску стороннiх осiб.

     10.2. Режим у мiжнародному пунктi пропуску для автомобiльного сполучення "Устилуг" встановлюється i пiдтримується для здiйснення службової дiяльностi працiвникiв Державної прикордонної служби, митних органiв, iнших контрольних служб i повинен виключати доступ стороннiх осiб до мiсць прикордонного, митного та iнших видiв контролю.

     10.3. Державнi прикордонна та митна служби за взаємним погодженням в зонах прикордонного та митного контролю встановлюють додатковi режимнi правила, що регламентують порядок пропуску та перебування в цих зонах службових осiб (в тому числi службових транспортних засобiв тощо), якi здiйснюють контроль (забезпечують здiйснення контролю) пасажирiв i транспортних засобiв закордонного прямування, вантажiв, товарiв та iншого майна, що перемiщуються через державний кордон України, порядок вiдправлення з цих зон осiб, транспортних засобiв, що вибувають за кордон i прибувають в Україну, а також iншi обмеження для запобiгання незаконному перетину державного кордону України.

     10.4. Контроль за дотриманням режимних правил у мiжнародному пунктi пропуску для автомобiльного сполучення "Устилуг" з української сторони покладається на Державну прикордонну службу, зi сторони Республiки Польща - на контрольнi служби РП. Вони є обов'язковими для виконання громадянами, якi прямують через державний кордон, працiвниками транспорту i службовими особами усiх контрольних служб.

     10.5. Режимнi заходи, що встановлюються в пунктi пропуску, визначають:

     - порядок прибуття в пункт пропуску осiб, транспортних засобiв, у тому числi i представникiв контрольних служб, якi працюють в пунктi пропуску;

     - порядок видачi перепусток на право перебування в пунктi пропуску;

     - мiсця стоянок та оформлення транспортних засобiв закордонного прямування, порядок прибуття в пункт пропуску та вибуття пiсля оформлення контрольними службами;

     - порядок посадки (висадки) осiб, що прямують через державний кордон;

     - порядок прибуття та перебування в пунктi пропуску працiвникiв правоохоронних органiв;

     - порядок використання технiчних засобiв для пiдтримання режиму в пунктi пропуску.

     10.6. Порушення режиму в мiжнародному пунктi пропуску для автомобiльного сполучення "Устилуг" - це фактично здiйсненнi фiзичною особою дiї, якi порушують порядок перебування i пересування осiб i транспортних засобiв в межах територiї пунктiв пропуску вiдкритих для мiжнародного сполучення, а також здiйснення iншої дiяльностi, пов'язаної з пропуском через державний кордон України осiб, транспортних засобiв, вантажiв та iншого майна.

     10.7. Режимнi правила в зонах прикордонного контролю встановлюються з метою недопущення стороннiх осiб до мiсць здiйснення прикордонного контролю, створення умов для роботи та захисту персоналу i майна Державної прикордонної служби вiд злочинних посягань.

     10.8. Перед початком змiни всi посадовi особи контрольних служб отримують у своїх старших змiн перепустки з фотокарткою встановленої форми (представницькi картки), якi виготовляються i надаються Львiвським прикордонним загоном представникам контрольних органiв (служб), що здiйснюють свою дiяльнiсть у пунктi пропуску "Устилуг". Протягом часу перебування у пунктi пропуску така перепустка має бути прикрiплена на верхньому одязi посадової особи контрольного органу (служби). Пiсля закiнчення змiни перепустки здаються старшим змiн.

     10.9. Перебування посадової особи контрольної служби в пунктi пропуску без перепустки є порушенням правил режиму в пунктi пропуску. Особа, яка припустилася такого порушення, несе вiдповiдальнiсть, передбачену законодавством.

     10.10. Допуск в пункт пропуску осiб, транспортних засобiв та вантажiв, що перетинають державний кордон.

     10.11. Особи i транспортнi засоби, що перетинають державний кордон допускаються на територiю пункту пропуску при наявностi документiв на право перетинання державного кордону.

     10.12. Перемiщення транспортних засобiв i вантажiв в межах пункту пропуску через державний кордон на iншi напрями (смуги) руху, а також завантаження (вивантаження) транспортних засобiв, посадка (висадка) осiб у транспортнi засоби, проводиться з дозволу помiчника старшого змiни прикордонних нарядiв.

     10.13. У разi повернення в Україну або за її межi транспортного засобу вiдповiдними органами державної влади, якi здiйснюють iншi визначенi законодавством види контролю в пунктi пропуску, на такий транспортний засiб iнiцiатором повернення видається представнику органу охорони державного кордону письмове обґрунтування з визначенням причини повернення транспортного засобу. Зазначений документ прикрiплюється до контрольного талона на транспортний засiб i є пiдставою для погашення такого талона.

     10.14. Виїзд транспортного засобу за межi пункту пропуску здiйснюється в супроводi посадових осiб пiдроздiлу митного оформлення, пiдроздiлу з охорони державного кордону та iнiцiатора повернення.

     10.15. Пропуск осiб, транспортних засобiв в режимнi зони пункту пропуску здiйснюється прикордонним нарядом "Контроль режиму (тил/кордон)".

     10.16. Прикордонний наряд "Контроль режиму (тил/тил)" надає дозвiл на в'їзд у пункт пропуску:

     транспортним засобам учасникiв мiжнародного руху "за наявностi реєстрацiйних номерiв, вiдмiнного розпiзнавального знака держави реєстрацiї та у технiчно справному станi;

     особам за паспортними документами;

     посадовим особам контрольних органiв (служб) за службовими посвiдченнями та затвердженими графiками роботи;

     працiвникам сфери обслуговування за перепустками, виданими начальником органу охорони державного кордону, документами, що посвiдчують особу, та затвердженими графiками роботи;

     особам, якi не прямують через державний кордон, за перепустками, виданими начальником органу охорони державного кордону, та документами, що посвiдчують особу;

     спiвробiтникам правоохоронних органiв, на територiї дiяльностi яких розташованi пункти пропуску, за службовими посвiдченнями та письмовими приписами (розпорядженнями) керiвникiв цих органiв з попереднiм повiдомленням начальника органу охорони державного кордону.

     10.17. Правом безперешкодного перебування в пунктах пропуску у службових справах користуються згiдно iз законодавством за наявностi службового посвiдчення, що пiдтверджує займану посаду:

     народнi депутати України, депутати мiсцевих Рад народних депутатiв - пiд час вирiшення питань своєї депутатської дiяльностi;

     Генеральний прокурор України, його заступники, за територiальною вiдповiдальнiстю - прокурор Автономної Республiки Крим, його заступники, прокурори, заступники прокурорiв обласних, мiських, районних прокуратур;

     слiдчi Генеральної прокуратури, прокуратури Автономної Республiки Крим, обласних, мiських, районних прокуратур - за письмовим розпорядженням прокурора вiдповiдної прокуратури;

     спiвробiтники спецiальних пiдроздiлiв по боротьбi з органiзованою злочиннiстю органiв внутрiшнiх справ i Служби безпеки України - за письмовим розпорядженням керiвника вiдповiдного спецiального пiдроздiлу;

     спiвробiтники Служби безпеки України - у разi проведення заходiв щодо боротьби з тероризмом i фiнансуванням терористичної дiяльностi за письмовим розпорядженням керiвника органу або оперативного пiдроздiлу Служби безпеки України;

     слiдчi Служби безпеки України - пiд час розслiдування злочинiв, вiднесених до їх пiдслiдностi, за письмовим розпорядженням начальника слiдчого пiдроздiлу Служби безпеки України;

     спiвробiтники органiв внутрiшнiх справ України з метою припинення злочинiв, переслiдування осiб, пiдозрюваних у вчиненнi злочину, в разi стихiйного лиха та iнших надзвичайних обставин при виконаннi покладених на них обов'язкiв;

     спiвробiтники Державної митної служби України, якi не виконують безпосередньо службових обов'язкiв у пунктах пропуску, за письмовим розпорядженням Голови Держмитслужби, а також начальникiв регiональних митниць, митниць, в зонi вiдповiдальностi яких знаходяться пункти пропуску;

     спiвробiтники служби мiжнародних автомобiльних перевезень (далi - СМАП) Мiнiстерства транспорту та зв'язку України, якi не виконують безпосередньо службових обов'язкiв в пунктах пропуску, за письмовим розпорядженням керiвництва Мiнiстерства транспорту та зв'язку України.

     10.18. Службовий транспорт пропускається до пункту пропуску за перепустками, якi видаються начальником Львiвського прикордонного загону, безперешкодно (додаток N 9).

     10.19. Особистий транспорт посадових осiб контрольних органiв (служб), якi прибувають для виконання службових обов'язкiв, пропускається за списками та графiком роботи.

     10.20. Допуск представникiв контрольних служб, осiб, якi беруть участь у здiйсненнi контролю, допускаються в пункт пропуску по службовим посвiдченням вiдповiдно до графiку роботи та спискiв змiн. Графiки виходу на роботу змiн надаються до 25 числа кожного мiсяця начальнику вiддiлу прикордонної служби "Пархоменкове".

     10.21. У зону прикордонного контролю допускаються:

     - спiвробiтники митних органiв, санiтарно-карантинного, ветеринарного, екологiчного та iнших видiв контролю для виконання службових обов'язкiв за службовими посвiдченнями з вiдома помiчника старшого змiни прикордонного наряду;

     - працiвники правоохоронних органiв для виконання службових обов'язкiв у зонi прикордонного контролю за наявностi службового посвiдчення та письмового припису вiдповiдних органiв з попереднiм сповiщенням начальника Львiвського прикордонного загону; спiвробiтники, якi безпосередньо закрiпленi за пунктами пропуску - при наявностi службового посвiдчення та письмового припису вiдповiдних органiв;

     - спiвробiтники правоохоронних органiв виключно при безпосередньому припиненнi злочину, переслiдуваннi осiб, що пiдозрюються в їх вчиненнi допускаються в зону прикордонного контролю для виконання службових обов'язкiв за наявностi службового посвiдчення;

     - особи, що прямують через державний кордон України при наявностi дiйсних для в'їзду (виїзду) документiв.

     10.22. Посадовi особи Державної прикордонної служби в зонi прикордонного контролю пересуваються в межах, необхiдних для виконання своїх прямих службових обов'язкiв.

     10.23. Пропуск у зони прикордонного контролю в непередбачених випадках, може здiйснюватись з дозволу начальника Львiвського прикордонного загону або особи, яка його замiщає.

     10.24. Громадський порядок у зонах прикордонного контролю забезпечується представниками Державної прикордонної служби. У разi необхiдностi для наведення громадського порядку залучаються спiвробiтники органiв внутрiшнiх справi.

     10.25. Обов'язки представникiв Державної прикордонної служби щодо пiдтримання режиму в зонах прикордонного контролю:

     - Здiйснювати у встановленому порядку контроль за наявнiстю у громадян належним чином оформлених документiв, пропуск у зону прикордонного контролю осiб, транспортних засобiв, вантажiв та iншого майна закордонного прямування.

     - Контролювати додержання режиму в пунктi пропуску та забезпечувати його пiдтримання в зонах прикордонного контролю.

     - Забезпечувати безпеку службових осiб Державної прикордонної служби у пунктi пропуску та зонах прикордонного контролю.

     - Вживати заходiв щодо припинення протиправних дiй в пунктах пропуску та зонах прикордонного контролю у взаємодiї з митними та правоохоронними органами.

     - Подавати необхiдну допомогу спецiальним пiдроздiлам у боротьбi з органiзованою злочиннiстю пiд час проведення ними оперативно-розшукових заходiв у пунктах пропуску та зонах прикордонного контролю.

     10.26. Порядок спiльних дiй по дотриманню режиму в зонi прикордонного та митного контролю.

     10.27. З метою забезпечення належного режиму на окремо визначених майданчиках для збереження затриманих та конфiскованих автомашин в денний час контроль покласти на посадову особу митницi, в нiчний час - начальника пасажирського сектору, або особу, яка виконує його функцiї.

     10.28. В перiод перебування транспортних засобiв в пунктi пропуску представники всiх контрольних служб повиннi слiдкувати за тим, щоб особи, якi прямують на цих транспортних засобах виходили з них тiльки на перiод проведення контролю.

     10.29. У випадку несанкцiонованого виїзду (прориву) транспортного засобу з митної зони представники митницi повиннi негайно передати iнформацiю стосовно обставин помiчнику старшого змiни прикордонних нарядiв, а в разi необхiдностi, виходячи з обставин, безпосередньо на мiсце несення служби прикордонних нарядiв "Контроль режиму (кордон/тил)".

     10.30. Спецiальнi транспортнi засоби СБУ, МВС, медичної допомоги, пожежної охорони, аварiйно-рятувальних служб у пункт пропуску пiд час виникнення надзвичайних обставин i подання екстреної допомоги пропускаються безперешкодно.

     10.31. Працiвники контрольних служб несуть вiдповiдальнiсть за своєчасне оформлення транспортних засобiв, вантажiв та iншого майна, якi прямують через державний кордон, а також за, необгрунтовану затримку осiб, транспортних засобiв, вантажiв та iншого майна, якi прямують через державний кордон, згiдно iз законодавством України.

11. Особливостi пропуску окремих категорiй осiб та товарiв(предметiв)

     а) офiцiйних делегацiй.

     Режимнi заходи в пунктi пропуску пiд час здiйснення прикордонного контролю здiйснюється у взаємодiї i за погодженням з пiдроздiлами управлiння охорони посадових осiб Служби безпеки України.

     Спостереження пiд час прикордонного контролю офiцiйних делегацiй здiйснюється з метою недопущення проникнення стороннiх осiб у примiщення, мiсця здiйснення прикордонного та митного контролю до його закiнчення або пiсля його проведення.

     Офiцiйнi делегацiї, якi прямують через ДКУ проходять прикордонний та митний контроль у транспортних засобах, або в iнших мiсцях згiдно з протоколом, або на пiдставi доручення, розпорядження КМУ чи iнших державних установ, до якого додається список членiв офiцiйної делегацiї.

     Пропуск офiцiйних делегацiй, офiцiйних посадових осiб здiйснюється на спецiально видiленiй смузi руху.

     б) вiйськових команд та вантажiв.

     Пропуск через кордон українських вiйськових команд, вiйськової технiки, озброєння i майна здiйснюється на пiдставi Розпоряджень Уряду, Мiжнародних угод, дозволу Експортно-технiчного комiтету при Кабiнетi Мiнiстрiв України.

     Пропуск через державний кордон iноземних вiйськових команд та технiки для проведення спiльних вiйськових навчань здiйснюється вiдповiдно до мiждержавних угод, на пiдставi розпорядження КМУ, вказiвок Державної прикордонної та митної служби при наявностi документiв визначених чинним законодавством.

     Вiйськовi команди, варти, якi супроводжують вiйськовий вантаж, перетинають кордон за закордонними паспортами, якщо iншi невстановленi мiжнародними угодами. При цьому варта супроводження повинна мати посвiдчення про вiдрядження, де має бути зазначено, що вона призначається для супроводження спецвантажу. В посвiдченнi про вiдрядження, також наводиться перелiк особового складу з номерами штатної зброї та кiлькостi набоїв до неї, затверджений гербовою печаткою.

     в) спецiальних вантажiв.

     Спецiальнi вантажi - це вантажi особливої важливостi, цiлком таємнi i таємнi вироби та їх компоненти, якi мають оборонне i державне значення; особливої важливостi, цiлком таємнi i таємнi речовини, матерiали, якi включають всi види ядерних матерiалiв i у випадку аварiї становлять пiдвищену небезпеку для населення та навколишнього середовища; цiнностi в особливо великих розмiрах; iншi вантажi, якi згiдно з договорами, угодами можуть пiдпадати пiд категорiю спецiальних вантажiв.

     Пропуск через державний кордон спецiальних вантажiв здiйснюється на пiдставi вiдмiток контрольних служб у документах, якi дають право на перетинання державного кордону.

     Пiсля прибуття в пункт пропуску спецвантажу працiвники вантажовiдправника (вантажоотримувача), що його супроводжують, та особовий склад варти пiдлягають прикордонному, митному, екологiчному контролю за письмовим розпорядженням керiвникiв прикордонних вiйськ, Державної митної служби та Мiнекобезпеки.

     Пiдставою для прийняття до прикордонного та митного оформлення спецвантажiв є дозвiл на експорт (iмпорт, транзит), виданий у встановленому порядку Державною службою експортного контролю при Кабiнетi Мiнiстрiв України, або в порядку, визначеному чинним законодавством.

     Транспортнi засоби з особливо небезпечними вантажами слiд оглядати з використанням спецiальних засобiв захисту, огляд цих вантажiв без водiя та осiб, що їх супроводжують, категорично забороняється.

     г) пропуск рятувальних та аварiйних команд.

     Пропуск рятувальних та аварiйних команд здiйснюється при наявностi документiв, що посвiдчують особу, спискiв засвiдчених Мiнiстерством надзвичайних ситуацiй на пiдставi розпорядження Уряду та Державної прикордонної та митної служби.

     Пропуск команд здiйснюється поза чергою, у максимально стислi строки.

     д) пропуск вантажiв з гуманiтарною допомогою

     В разi прибуття автотранспорту з вантажем гуманiтарної допомоги згiдно Закону України "Про гуманiтарну допомогу" вiд 22.10.99 року данi транспортнi засоби проходять прикордонний та митний контроль в позачерговому порядку.

     є) митне оформлення предметiв мiжнародних, iноземних органiзацiй, представництв та осiб, якi користуються митними пiльгами

     При прямуваннi через митний кордон України осiб, якi користуються митними пiльгами посадова особа митницi:

     Пропонує пред'явити документи, якими особi надаються митнi пiльги (дипломатичний паспорт, посвiдчення i т. iн.)

     На пiдставi усної заяви особи проводить митне оформлення, згiдно з правилами пропуску української та iноземної валюти, предметiв старовини i мистецтва, друкованих матерiалiв, техмайна та iнших цiнностей.

     При наявностi в особи, що прямує через митний кордон, iноземної дипломатичної пошти, перевiряє кур'єрський лист i вiдповiднiсть зовнiшнiх реквiзитiв дипломатичної пошти даним кур'єрського листа.

     Оголошує особi, що прямує через митний кордон України про завершення митного оформлення.

12. Прикiнцевi положення

     12.1. Пiд час служби в пунктi пропуску не дозволяється посадовим особам контрольних служб, що здiйснюють державнi види контролю в пунктах пропуску мати при собi:

     - iноземну валюту в будь-якiй кiлькостi та валюту України в сумi понад граничної норми, яка передбачена наказами та розпорядженнями;

     - телефони мобiльного зв'язку та пейджери.

     12.2. Дiяльнiсть контрольних органiв i служб, транспортних та iнших органiзацiй i установ пiд час здiйснення пропуску через державний кордон координують посадовi особи вiддiлу прикордонної служби "Пархоменкове". Вимоги щодо порядку дiяльностi в пунктi пропуску через державний кордон обов'язковi для виконання всiма посадовими особами органiв та служб, розташованих в ньому.

     12.3. Технологiчна схема пропуску через державний кордон осiб, транспортних засобiв, вантажiв та iншого майна в мiжнародному автомобiльному пунктi пропуску "Устилуг" та її вiдповiднiсть вимогам нормативно-правових актiв та мiжнародних договорiв України не менш як один раз на рiк перевiряються керiвниками контрольних органiв та служб. Вiдповiднi вiдмiтки про результати перевiрки робляться в технологiчнiй схемi i засвiдчуються пiдписами уповноважених осiб. У разi змiн щодо порядку здiйснення контролю осiб, транспортних засобiв, вантажiв та iншого майна керiвники вiдповiдних структурних пiдроздiлiв завчасно надають iнформацiю для внесення доповнень та змiн пiсля погодження.

     12.4. Контроль за виконанням положень Технологiчної схеми пропуску через державний кордон осiб, транспортних засобiв, вантажiв та iншого майна в мiжнародному автомобiльному пунктi пропуску "Устилуг" покладається на начальника Львiвського прикордонного загону, начальника Ягодинської митницi.

 

Додаток 1
до Технологiї прикордонного та митного контролю у пунктах пропуску через державний кордон для автомобiльного сполучення
Зразок

 

 
(митниця та пункт пропуску)

Контрольний талон
для проходження по "зеленому коридору" транспортного засобу без причепа та без товарiв, що пiдлягають обов'язковому письмовому декларуванню та (або) оподаткуванню

 
кiлькiсть осiб у транспортному засобi, вид (тип) транспортного засобу
 
номерний державний реєстрацiйний знак транспортного засобу
Вiдмiтка ОНП Вiдмiтка про проходження
паспортного контролю

 

Додаток 2
до Технологiї прикордонного та митного контролю у пунктах пропуску через державний кордон для автомобiльного сполучення
Зразок

 

 
(митниця та пункт пропуску)

Контрольний талон
Серiя XXX номер XXXXXX
для проходження по "червоному коридору"

 
кiлькiсть осiб у транспортному засобi, вид (тип) транспортного засобу
 
номерний державний реєстрацiйний знак транспортного засобу
 
найменування товару, напрямок перемiщення
Вiдмiтка ОНП Вiдмiтка про проходження
паспортного контролю

 

Додаток 3
до Технологiї прикордонного та митного контролю у пунктах пропуску через державний кордон для автомобiльного сполучення

Зразок

Журнал
облiку контрольних талонiв, виданих представникам органiв охорони державного кордону

     N з/п

     Дата видачi.

     Кiлькiсть Контрольних талонiв для проходження по "зеленому коридору".

     Кiлькiсть Номерних контрольних талонiв проходження по "червоному коридору".

     Серiя та номер.

     П. I. Б. особи, що видала (пiдпис).

     П. I. Б. особи, що прийняла (пiдпис).

     Кiлькiсть повернутих невикористаних контрольних талонiв "Червоний коридор".

     Серiя та номер.

     П. I. Б. особи, що повернула (пiдпис).

     П. I. Б. особи, що прийняла (пiдпис).

     Примiтки.

 

Додаток 4
до Технологiї прикордонного та митного контролю у пунктах пропуску через державний кордон для автомобiльного сполучення

Зразок

Звiт
про пропущенi транспортнi засоби, що прослiдували на в'їзд (виїзд) в Україну (з України) по смузi руху "червоний коридор"

За перiод з 08.00 (20.00) ___________ до 20.00 (08.00) ___ _________ 200__ р.
в пунктi пропуску  
(назва пункту пропуску)
На напрямку руху в'їзд в Україну прослiдувало до пункту пропуску по смузi руху "червоний коридор" (одиниць транспортних засобiв) _____________________
На напрямку руху в'їзд в Україну прослiдувало з пункту пропуску по смузi руху "червоний коридор" (одиниць транспортних засобiв) _________________
Перебувають у зонi митного контролю (одиниць транспортних засобiв) _______
На напрямку руху в'їзд в Україну прослiдувало до пункту пропуску по смузi руху "червоний коридор" (реєстрацiйнi номери транспортних засобiв та причепiв):
N з/п Реєстрацiйний номер транспортного засобу та причепа
   
 
(посада, пiдпис, iнiцiали, прiзвище посадової особи митного органу)
 
(посада, пiдпис, iнiцiали, прiзвище посадової особи пiдроздiлу охорони кордону)

 

Додаток 5
до Технологiї прикордонного та митного контролю у пунктах пропуску через державний кордон для автомобiльного сполучення
Зразок

Заява

 
(посада керiвника митного пiдроздiлу)
 
(прiзвище, iнiцiали керiвника митного пiдроздiлу або його заступника)
"__" ____________ 200 ____ р.
Прошу прийняти рiшення щодо спiльного огляду транспортного засобу марки ___________, реєстрацiйний номер ______________, митне забезпечення  ________________.
Пiдстава для спiльного огляду:
 
 
 
 
 
 
 
(посада, звання, пiдпис, iнiцiали, прiзвище старшого змiни прикордонних нарядiв)

 

Додаток 6
до Технологiї прикордонного та митного контролю у пунктах пропуску через державний кордон для автомобiльного сполучення

Зразок

Акт
спiльного огляду транспортного засобу, товарiв, iнших предметiв та речей

"___" ____________ 200__ р.

1. Назва митного органу, пункту пропуску  
 
2. Час проведення огляду: з ____ год. ____ хв. до ____ год. ____ хв.
3. Транспортний засiб:  
4. Митне забезпечення (забезпечення вiдправника)  
 
(наявнiсть, номери, цiлiсть)
5. Iдентифiкацiйнi ознаки та кiлькiсть вантажних мiсць  
 
 
6. Результати проведення огляду*:
6.1. Кiлькiсть вiдкритих (розпакованих) вантажних мiсць  
6.2. Шляхом огляду виявлено  
 
(наводиться опис товарiв: зовнiшнiй вигляд, розмiри, матерiал, з якого вироблено товари, вид упаковки, комплектнiсть, призначення, технiчнi, споживчi та iншi наявнi iдентифiкацiйнi характеристики товарiв, маркування на товарах та/або упаковцi, вiдомостi про виробника, що мiстяться на товарах та/або їх упаковцi, виявленi не заявленi в товаросупровiдних документах предмети)
 
 
 
 
 
 
 

Зворотний бiк

7. Iншi вiдомостi  
 
 
 
 
 
 
8. Вантажнi мiсця запаковано з накладенням митного забезпечення N  
 
9. Спiльний огляд проводили:
 
(посада, пiдпис, iнiцiали, прiзвище посадової особи митного органу)
 
 
(посада, пiдпис, iнiцiали, прiзвище посадової особи пiдроздiлу охорони кордону)
 

Мiсце штампа
"Пiд митним контролем"

10. Особи, що були присутнi пiд час здiйснення митного огляду:
 
(посада, пiдпис, iнiцiали, прiзвище, N паспорта або посвiдчення особи)**
 
(посада, пiдпис, iнiцiали, прiзвище, N паспорта або посвiдчення особи)**
 
(посада, пiдпис, iнiцiали, прiзвище, N паспорта або посвiдчення особи)**

____________
     * Якщо в пунктi 7 Акта недостатньо мiсця для занесення всiх вiдомостей, то вони наводяться на додатковому аркушi формату А4, про що бiля мiсця для вiдбитка штампа "Пiд митним контролем" учиняється запис "Див. на додатковому аркушi". Додатковий аркуш обов'язково пiдписується особами, зазначеними в пунктах 9, 10 цього Акта. Додатковий аркуш обов'язково засвiдчується вiдбитком штампа "Пiд митним контролем".

     ** Запис виконується власноручно особою, що була присутня пiд час здiйснення митного огляду.

 

Додаток 7
до Технологiї прикордонного та митного контролю у пунктах пропуску через державний кордон для автомобiльного сполучення
Зразок

 

Начальнику (заступнику начальника)   митницi
 
(прiзвище, iнiцiали начальника митницi або його заступника)
"___" ____________ 200 ___ р.
Прошу прийняти рiшення щодо переогляду автомобiля марки ___________, реєстрацiйний номер _________, митне забезпечення __________
Пiдстава переогляду:
 
 
 
 
 
 
Iнiцiатор переогляду  
 
(посада, звання, пiдпис, iнiцiали, прiзвище)
У графi "Пiдстава переогляду" зазначаються ознаки перемiщення через державний кордон транспортного засобу або товару з порушенням законодавства з питань державного кордону (оперативна iнформацiя про намiр або здiйснення злочину, зовнiшнi ознаки порушення цiлiсностi вантажного вiдсiку транспортного засобу, результати використання службових собак або технiчних засобiв контролю).
У разi наявностi iнформацiї вiд правоохоронних органiв про можливi порушення записуються назва органу, вiд якого надiйшло повiдомлення, вихiдний номер та дата.

 

Додаток 8
до Технологiї прикордонного та митного контролю у пунктах пропуску через державний кордон для автомобiльного сполучення
Зразок
ЗАТВЕРДЖУЮ
Начальник   митницi
 
(пiдпис, прiзвище, iнiцiали)
"___" ____________ 20__ р.

АКТ
ПРО ПЕРЕОГЛЯД ОФОРМЛЕНИХ МИТНИМИ ОРГАНАМИ ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБIВ, ТОВАРIВ, IНШИХ ПРЕДМЕТIВ ТА РЕЧЕЙ

"___" ____________ 20__ року

Нарядом митної варти в складi:
старшого наряду  
iнспекторiв:
1.  
2.  
3.  
у присутностi представникiв   :
(назва правоохоронного органу)
1.  
2.  
3.  
4.  
проведено переогляд оформленого митними органами транспортного засобу, товарiв та iнших предметiв, речей фiзичних осiб (необхiдне пiдкреслити), що перебувають пiд митним контролем
Вiдправник  
 
Одержувач  
 
Перевiзник  
 
Транспортний засiб: тип   д. н.  
 
Митниця вiдправлення  
(найменування, дата вiдправлення, митний режим)
 
Митниця призначення  
 
супровiднi документи  
 
 
Найменування вантажу  
 
 
Час та мiсце проведення переогляду  
 
 
Причини проведення переогляду
 
Кiлькiсть вiдкритих мiсць та їх характеристика  
 
 
РЕЗУЛЬТАТИ ПЕРЕОГЛЯДУ
 
 
Вантажнi мiсця знову упаковано за нашої присутностi:
Старший наряду митної варти
 
(митниця, посада, пiдпис, iнiцiали, прiзвище)
Присутнi:
1.  
(пiдпис, iнiцiали, прiзвище)
2.  
(пiдпис, iнiцiали, прiзвище)
3.  
(пiдпис, iнiцiали, прiзвище)
4.  
(пiдпис, iнiцiали, прiзвище)
Представник перевiзника  
(пiдпис, iнiцiали, прiзвище)
Первинне митне забезпечення  
(номери пломбiра, особистої номерної печатки)
Накладено нове митне забезпечення  
(номери пломбiра, штампа "Переогляд")
Старший змiни  
(митниця, посада, пiдпис, iнiцiали, прiзвище)
Уповноважена особа власника вантажу  
(пiдпис, iнiцiали, прiзвище)

 

Додаток 9
до Технологiї прикордонного та митного контролю у пунктах пропуску через державний кордон для автомобiльного сполучення
Зразок

 

 
(прикордонний загiн)

ПЕРЕПУСТКА N

для в'їзду на територiю пункту (пунктiв) пропуску транспортного засобу

 
(реєстрацiйний номер, належнiсть)
 
(прiзвище та iнiцiали водiя)

ДIЙСНА до ___________

Начальник прикордонного загону
"___" ___________200___ року

М. П.

 
Перший заступник начальника Львiвського прикордонного загону - начальник штабу полковник
О. Г. Рибак
Начальник м/п "Володимир-Волинський" Ягодинської митницi Л. Є. Воробей
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.